FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u phishing e-mails zoals de "Authenticate Account" scam e-mail

Ook bekend als: Authenticate Account phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat is "Authenticate Account" scam email?

Ons team analyseerde deze e-mail en ontdekte dat deze werd verstuurd om persoonlijke informatie van de ontvanger te verkrijgen. Het is vermomd als een mail van een e-mail service provider. Deze mail bevat een websitelink die ontworpen is om een phishingpagina te openen. Deze e-mail moet worden genegeerd.

Authenticate Account scam email

Meer over de "Authenticate Account" scam e-mail

In de e-mail staat dat de ontvanger lopende berichten heeft (sommige berichten staan klaar op de server). De e-mail beweert dat die berichten niet toegankelijk zijn zonder authentificatie van de mailbox. De ontvanger wordt opgedragen de account te authenticeren via de opgegeven website (door op de knop "AUTHENTICATE ACCOUNT HERE" te klikken en de instructies te volgen).

Het websiteontwerp van de in deze e-mail verstrekte pagina is afhankelijk van het e-mailadres van de ontvanger. Als de ontvanger bijvoorbeeld Bing Mail gebruikt als e-maildienstverlener, bootst de geopende phishingpagina de inlogpagina van Microsoft Bing na. In alle gevallen wordt de bezoeker gevraagd het wachtwoord van zijn e-mailaccount op te geven.

Oplichters kunnen gestolen wachtwoorden gebruiken om e-mailaccounts te kapen, ze aan derden te verkopen en ze te gebruiken om toegang te krijgen tot andere accounts. Het verstrekken van wachtwoorden op phishing-websites kan leiden tot identiteitsdiefstal, geldelijk verlies, problemen met de online privacy en andere problemen. Het hangt af van de soorten gecompromitteerde accounts.

Overzicht bedreiging:
Naam Authenticate Account Email Scam 
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Sommige berichten zijn in afwachting 
Vermomming Mail van een e-mail service provider
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Soortgelijke oplichtingsmails in het algemeen

Oplichters achter phishing e-mails doen zich voor als legitieme bedrijven, organisaties of andere entiteiten. Hun doel is om ontvangers te verleiden tot het verstrekken van wachtwoorden, creditcardgegevens of andere gevoelige informatie. Meestal wordt in phishing-e-mails gevraagd om informatie rechtstreeks via e-mail of bedrieglijke websites te verstrekken.

Voorbeelden van phishing-e-mails zijn "Password Expired Email Scam", "Account Termination Request Email Scam" en "HR (Human Resources) Email Scam". Het is belangrijk te vermelden dat cybercriminelen e-mail kunnen misbruiken voor andere kwaadaardige doeleinden, bijvoorbeeld om malware te leveren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

E-mails die worden gebruikt om malware te leveren, bevatten schadelijke koppelingen of bijlagen. Ontvangers infecteren computers via die links of bestanden. Gewoonlijk gebruiken cybercriminelen MS Office, PDF-documenten, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden, ISO-bestanden of archieven om malware te verspreiden.

Verschillende bestanden infecteren computers op verschillende manieren. Zo kunnen kwaadaardige Microsoft Office-documenten pas malware injecteren als macro's zijn ingeschakeld.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Gebruik officiële pagina's als bronnen voor het downloaden van software en bestanden. Het is niet veilig om P2P-netwerken, louche pagina's, gratis bestandshostingpagina's, downloaders van derden, enz. te gebruiken om bestanden en programma's te downloaden. Open ook geen bijlagen en links in verdachte e-mails (bijvoorbeeld irrelevante e-mails die van onbekende adressen afkomstig zijn).

Houd het besturingssysteem en de geïnstalleerde software up-to-date. Gebruik nooit hulpmiddelen van derden om software bij te werken of te activeren. Gebruik betrouwbare antivirussoftware voor computerbescherming.

Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Authenticate Account" e-mail:

Subject: Mailbox Requesting Authentication

Dear Subscriber (**********)

You have some pending messages on your server.
Kindly AUTHENTICATE your ********** account below to access pending messages.
Activation expires after 12hours from 10/25/2022 11:41:46 a.m. after which your pending messages will be deleted.

AUTHENTICATE ACCOUNT HERE     
 
Registry Team.

You may visit hxxps://www.**********/check-activity/ to see email activity
© 2022 .********** All rights reserved.

Screenshot van de valse inlogpagina die de Bing-website nabootst:

authenticate account email scam phishing website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Deze e-mail is aan niemand in het bijzonder gericht. Oplichters stuurden hem naar alle adressen die ze hebben. Alle ontvangers hebben dezelfde mail ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u de phishing website in deze scam e-mail heeft geopend en uw wachtwoord heeft ingevoerd, verander dan zo snel mogelijk alle wachtwoorden. Vooral als het gestolen wachtwoord kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot meer dan één account.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend in de bijlage van een e-mail, is mijn computer geïnfecteerd?

Dat hangt af van het bestandstype. Uitvoerbare bestanden bijvoorbeeld infecteren computers nadat ze zijn geopend/uitgevoerd. Archiefbestanden kunnen computers niet beschadigen totdat de inhoud ervan is uitgepakt en geopend. Microsoft Office-documenten injecteren malware na het inschakelen van macro-opdrachten.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, e-mails kunnen computers niet infecteren. Het is veilig om e-mails te openen zonder de inhoud ervan te openen.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is belangrijk om te weten dat high-end malware ontworpen kan zijn om zich diep in het systeem te verbergen. Het kan dus niet worden verwijderd zonder een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Authenticate Account phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Authenticate Account phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.