FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals We are closing all mailbox users

Ook bekend als: We are closing all mailbox users phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "We are closing all mailbox users"?

We hebben deze e-mail geïnspecteerd en geconcludeerd dat het een phishing e-mail is die wordt gebruikt om inloggegevens voor e-mailaccounts te stelen. Het is vermomd als een e-mail van een e-maildienstverlener. Het bevat een websitelink die ontworpen is om een phishingpagina te openen waarop om een wachtwoord wordt gevraagd.

We are closing all mailbox users email scam

"We are closing all mailbox users" e-mail scam in detail

In deze e-mail staat dat de e-mail service provider de accounts die nog gebruik maken van de oude versie van de mailbox zal sluiten. De ontvangers worden aangemoedigd hun mailboxen te upgraden om hun accounts actief te houden. Volgens de mail kan de versie van de mailbox worden bijgewerkt via de opgegeven website ("Upgrade inbox Version" knop).

Door op die knop te klikken wordt een valse inlogsite geopend (zogenaamd beheerd door ZOHO, een legitiem technologiebedrijf. Deze site wordt gebruikt om wachtwoorden voor e-mailaccounts te stelen. Het is belangrijk te weten dat gestolen wachtwoorden kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot andere accounts (als die accounts toegankelijk zijn met hetzelfde wachtwoord en e-mailadres).

Overzicht bedreiging:
Naam We are closing all mailbox users Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Oudere versies van mailboxen worden gesloten
Gerelateerd domein fleek.co
Detectienamen Abusix (Spam, volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 185.93.1.242
Vermomming E-mail van e-mail service provider
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing emails in het algemeen

Phishing-e-mails zijn vermomd als belangrijke/officiële/urgente e-mails van legitieme bedrijven (of andere entiteiten). Gewoonlijk proberen oplichters achter dergelijke e-mails gevoelige informatie te verkrijgen, zoals kredietkaartgegevens, inloggegevens, identiteitskaartgegevens, enz. Cybercriminelen kunnen e-mail ook gebruiken als middel om malware af te leveren.

Voorbeelden van phishing-e-mails zijn "Due To Recent Upgrade Or Error Email Scam", "Raiffeisen Bank Email Scam", "New Policy Notice Email Scam".

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Cybercriminelen die e-mails gebruiken om malware te verspreiden, voegen een schadelijk bestand of een schadelijke link aan hun e-mails toe. Hun doel is de ontvangers te verleiden tot het downloaden en openen van een schadelijk bestand. De meeste bedreigers gebruiken MS Office- of PDF-documenten, uitvoerbare bestanden, JavaScript-bestanden of archieven om malware te verspreiden.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Onderzoek e-mails voordat u links of bijlagen opent. Vertrouw geen irrelevante e-mails van onbekende of verdachte adressen. Vermijd ook het openen van downloads van twijfelachtige bronnen. Gebruik officiële pagina's en directe links om bestanden/programma's te downloaden.

Activeer en update de geïnstalleerde software op de juiste manier - doe dit met hulpmiddelen van de officiële ontwikkelaars. Sta niet toe dat louche websites meldingen tonen of klik op advertenties die door louche pagina's worden weergegeven. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "We are closing all mailbox users" e-mail:

Subject: ******** Deactivation Request


Dear ********,

We are closing all mailbox users that are still using the old version of  the  ******** mailbox.

Your email   (******** )  is still using this old version. Please tap the blue button below to upgrade to the latest version and get 105GB Free Space.

NOTE :  Failure to do this would lead to account termination.

  1. below to upgrade and keep account active

Upgrade inbox Version


Connected to Mail-Portal    
© 2022  Corporation. All rights reserved.

Screenshot van een phishing website gebruikt om wachtwoorden te stelen:

we are closing all mailbox users email scam misleidende pagina

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

De kans is groot dat u deze e-mail heeft ontvangen omdat uw e-mailadres in een datalek voorkwam. Oplichters sturen dezelfde e-mail naar alle adressen in hun database. Met andere woorden, hun e-mails zijn niet persoonlijk.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u de gepresenteerde websitelink hebt geopend en uw wachtwoord hebt verstrekt, raden wij u aan alle wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend in de bijlage van een e-mail, is mijn computer geïnfecteerd?

Dat hangt af van het bestandstype. Als u een uitvoerbaar bestand hebt geopend, is uw computer waarschijnlijk al geïnfecteerd. Als u echter een kwaadaardig Microsoft Office-document hebt geopend, is uw computer niet geïnfecteerd, tenzij u ook macro's hebt ingeschakeld.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen van een e-mail op zichzelf is volledig ongevaarlijk.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware detecteren en verwijderen. Computers die zijn geïnfecteerd met malware met een hoog risico moeten worden gescand met een volledige scanoptie. Anders kan antivirussoftware geen malware detecteren die zich diep in het besturingssysteem verborgen houdt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
We are closing all mailbox users phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van We are closing all mailbox users phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.