FacebookTwitterLinkedIn

Hoe oplichting zoals de e-mailoplichting "YOUR MAILBOX IS OUTDATED" herkennen

Ook bekend als: YOUR MAILBOX IS OUTDATED phishing e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "YOUR MAILBOX IS OUTDATED"?

Na inspectie hebben we geconcludeerd dat dit een phishing e-mail is die zich voordoet als een e-mail van de e-mail service provider. Oplichters achter deze e-mail hebben als doel ontvangers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie. De e-mail bevat een hyperlink waarmee een bedrieglijke website wordt geopend (nep-inlogpagina van Webmail) waarop wordt gevraagd een wachtwoord op te geven.

YOUR MAILBOX IS OUTDATED email scam

Meer over de "YOUR MAILBOX IS OUTDATED" e-mail scam

De mail beweert dat de mailbox verouderd is. Daarom zijn inkomende e-mails in afwachting. Ook staat er in dat de server 15 inkomende e-mails niet kan ophalen en dat de server moet updaten naar de nieuwste versie van Webmail om deze e-mails op te halen.

De e-mail bevat de HTML-knop "Request New Version" die een valse Webmail-website opent en bezoekers vraagt het wachtwoord van hun e-mailaccount in te voeren. Door informatie op deze pagina te verstrekken, kunnen scammers e-mailaccounts stelen (en andere accounts die dezelfde aanmeldingsgegevens gebruiken).

Overzicht bedreiging:
Naam YOUR MAILBOX IS OUTDATED Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Mailbox is verouderd/binnenkomende emails zijn in afwachting
Gerelateerd domein imexpharm[.]com
Detectienamen (imexpharm[.]com) Fortinet (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (imexpharm[.]com) 42.119.111.249
Vermomming E-mail van de e-mail service provider
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine-vergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Dit soort e-mails in het algemeen

De meeste e-mails van dit type lijken min of meer op elkaar. Ze zijn vermomd als e-mails van legitieme bedrijven (of andere entiteiten) en vragen de ontvangers gevoelige informatie te verstrekken (bv. wachtwoorden, kredietkaartgegevens). Meestal bevatten ze een link waarmee een bedrieglijke pagina wordt geopend.

Meer voorbeelden van soortgelijke e-mails zijn "SMTP/Sendmail Service Is Disabled Email Scam", "Coca Cola Lottery Email Scam", en "Mail Delivery Successful Email Scam". E-mails kunnen niet alleen worden gebruikt om gevoelige informatie te stelen, maar ook om malware af te leveren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Wanneer een e-mail wordt verzonden om malware af te leveren, bevat deze een websitelink of een bijlage. In beide gevallen is het doel van zo'n e-mail om de ontvanger te verleiden tot het openen van een kwaadaardig bestand. Of een computer geïnfecteerd raakt na het openen van een kwaadaardig bestand, hangt af van het type bestand.

Uitvoerbare bestanden infecteren bijvoorbeeld computers na het openen ervan. Kwaadaardige MS Office-documenten infecteren computers pas nadat ze zijn geopend en macro-opdrachten zijn ingeschakeld (bewerken/inhoud is ingeschakeld). Cybercriminelen gebruiken ook PDF-documenten, JavaScript-bestanden, archiefbestanden en andere soorten bestanden om malware te verspreiden.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Open geen bijlagen en websitelinks in e-mails die van onbekende/verdachte e-mailadressen zijn verzonden. Vooral niet als de ontvangen e-mails u niet aangaan. Download software van legitieme bronnen zoals officiële pagina's, platforms. Vermijd het gebruik van schaduwrijke pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen.

Gebruik altijd tools, functies gemaakt/geleverd door de officiële ontwikkelaars om de geïnstalleerde software bij te werken en te activeren. Houd software up to date. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail "YOUR MAILBOX IS OUTDATED":

Subject: Mailbox Version Outdated - To Fix Errors - Update Version


YOUR MAILBOX IS OUTDATED. INCOMING EMAILS ARE PENDING.

User: -
Domain: -

The server cannot retrieve your 15 incoming emails.
You are using the old and outdated version of the potaglasmalaysia.com mailbox.


Kindly use the button below to request and migrate the newest version of the webmail.


All your pending emails (15) will be retrieved in your inbox when you request for update.

Request New Version

Privacy Statement

Email encryption powered-.  Unsubscribe
- Corporation,

Schermafbeelding van de phishing-website die vraagt om een wachtwoord in te voeren:

your mailbox is outdated email scam phishing pagina

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Meestal sturen scammers dezelfde e-mail naar alle adressen in hun database. Ze verkrijgen e-mailadressen na datalekken en op soortgelijke manieren.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw wachtwoord hebt ingevoerd op de geopende phishingpagina, wijzig dan onmiddellijk alle wachtwoorden, vooral als met het opgegeven e-mailadres en wachtwoord toegang kan worden verkregen tot meer dan één account.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend dat bij een e-mail was gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het bestand een uitvoerbaar bestand was, dan zeer zeker wel. In andere gevallen (bijvoorbeeld wanneer het bestand dat als bijlage bij een e-mail is gevoegd een kwaadaardig MS Office-document is), infecteren kwaadaardige bestanden pas nadat bepaalde meervoudige stappen zijn uitgevoerd.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail is onschuldig. Uw computer is dus niet geïnfecteerd als u geen bestand of link in een e-mail hebt geopend.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan malware detecteren en verwijderen. Het kan bijna alle bekende malware vinden. Als een computer is geïnfecteerd met malware van hoge kwaliteit, moet de computer worden gescand met een volledige scanoptie.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
YOUR MAILBOX IS OUTDATED phishing e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van YOUR MAILBOX IS OUTDATED phishing e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.