FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD" phishing emails niet

Ook bekend als: mogelijke malware infecties
Schadeniveau: Medium

Handleiding om de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD scam" te verwijderen

Wat is de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD" scam e-mail?

"SECURE YOUR E-MAIL WORLD scam" verwijst naar een phishing-spamcampagne. Deze term beschrijft een grootschalige operatie waarbij duizenden misleidende e-mails worden verzonden. In de frauduleuze e-mails die via deze campagne worden verspreid - worden de ontvangers verzocht niet nader gespecificeerde stappen te ondernemen om hun e-mailaccounts te beveiligen. Het doel van deze e-mails is het promoten van een phishing-website, die vermomd is als aanmeldingspagina voor een e-mailaccount. De site registreert de gegevens die worden ingevoerd, d.w.z. de inloggegevens voor e-mailaccounts (e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden). Door deze gegevens te verkrijgen, kunnen de oplichters achter de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD" scam toegang krijgen tot/controle krijgen over de blootgestelde e-mailaccounts.

SECURE YOUR E-MAIL WORLD spamcampagne

In de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD"-oplichtingse-mails (onderwerp/titel "Beveilig uw account nu!!!"; kan variëren) wordt de ontvangers verzocht de nodige stappen te ondernemen om hun e-mailaccounts te beveiligen. Gebruikers kunnen van hun accounts worden afgesloten als ze niet de aanbevolen voorzorgsmaatregelen nemen. Deze e-mails bevatten een knop "Beveilig uw account", met daaronder een waarschuwing tegen het verkeerd intypen van wachtwoorden bij het inloggen. Wanneer op deze knop wordt gedrukt, wordt de eerder genoemde phishing-site geopend. De inloggegevens die op deze pagina worden ingevoerd, geven gebruikers geen toegang tot hun accounts; in plaats daarvan wordt deze gevoelige informatie naar de oplichters achter de spamcampagne gestuurd. Door deze nep e-mails te vertrouwen, kunnen ontvangers dus hun e-mailaccounts verliezen.

E-mails zijn van bijzonder belang voor cybercriminelen, omdat ze meestal verbonden zijn met andere accounts, platforms en diensten. E-mails worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om verschillende accounts te registreren. Via gekaapte e-mails - kan toegang/controle worden verkregen over de inhoud die aan deze e-mails is gekoppeld. Om nader in te gaan op hoe deze ongeoorloofde toegang kan worden misbruikt, kunnen gestolen financiële rekeningen (bv. bankrekeningen, online geld overmaken, e-handel, digitale portemonnees, enz. Oplichters kunnen ook de identiteit aannemen van eigenaars van accounts voor e-mail, sociale netwerken, sociale media, messenger en andere communicatie en hun contacten/vrienden om leningen vragen. Platforms die functies voor het delen van inhoud aanbieden, kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden via gedeelde besmettelijke bestanden of kwaadaardige websitelinks. Samenvattend kunnen de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD" scam e-mails leiden tot ernstige privacy problemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal. Als er al pogingen zijn gedaan om in te loggen via de phishing-website, wordt sterk aangeraden om onmiddellijk de inloggegevens van de mogelijk getroffen accounts te wijzigen. Daarnaast wordt aangeraden om contact op te nemen met de officiële ondersteuning van alle bedreigde platforms.

Overzicht bedreiging
Naam SECURE YOUR E-MAIL WORLD Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraud
Valse Claim In oplichtingse-mails wordt beweerd dat de ontvangers hun e-mailaccounts moeten beveiligen om te voorkomen dat ze worden buitengesloten.
Gerelateerde domeinen societyrevolution[.]ro
Detectienamen (societyrevolution[.]ro) Bfore.Ai PreCrime (Malicious), CRDF (Malicious), Fortinet (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP-Adres (societyrevolution[.]ro) 172.67.143.199
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om mogelijke malware infecties verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

"E-mail Blacklist", "Emails Rejected On Admin Server", "Account Missing Or Incomplete", en "System Administrator Quota Update" zijn enkele voorbeelden van spam campagnes die lijken op "SECURE YOUR E-MAIL WORLD". Misleidende e-mails kunnen allerlei vermommingen hebben; ze kunnen zelfs berichten nabootsen van legitieme instellingen, autoriteiten, bedrijven, dienstverleners en andere entiteiten. Spamcampagnes worden echter niet alleen gebruikt voor scams en phishing, maar ook om malware te verspreiden (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.). Omdat spammail zo wijdverbreid is, is het ten zeerste aan te raden voorzichtig te zijn met inkomende e-mails.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spamcampagnes verspreiden malware via besmettelijke bestanden die via hen worden verstuurd. Deze bestanden kunnen als bijlage bij de scammails zijn gevoegd, of de e-mails kunnen downloadlinks van dergelijke inhoud bevatten. Virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben, bijvoorbeeld archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enzovoort. Wanneer deze bestanden worden geopend, veroorzaken ze het downloaden/installeren van malware. Microsoft Office-documenten veroorzaken bijvoorbeeld infecties door kwaadaardige macro's uit te voeren. In Microsoft Office-versies die voor 2010 zijn uitgebracht, begint dit proces op het moment dat een document wordt geopend. Nieuwere versies hebben de modus "Beschermde weergave", die automatische uitvoering van macro's voorkomt. In plaats daarvan kunnen gebruikers bewerkingen/inhoud (d.w.z. macro-opdrachten) handmatig inschakelen.

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Om te voorkomen dat het systeem via spammail wordt geïnfecteerd, wordt geadviseerd geen dubieuze en irrelevante e-mails te openen - vooral geen bijlagen of koppelingen die daarin aanwezig zijn. Het wordt aanbevolen om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht. Malware wordt echter niet alleen via spamcampagnes verspreid. Kwaadaardige software wordt ook verspreid via onbetrouwbare downloadkanalen (bv. onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere downloaders van derden), illegale activeringstools ("cracks"), en nepupdates. Daarom is het belangrijk om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met hulpprogramma's/functies die door legitieme ontwikkelaars worden geleverd. Het is van cruciaal belang om een betrouwbaar anti-virus/anti-spyware pakket geïnstalleerd en bijgewerkt te hebben. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD" scam e-mail:

Subject: Secure your account now!!!

 

SECURE YOUR E-MAIL WORLD

 

For you not to be locked out of your e-mail.
Take this very necessary step to secure
your account. And you are 100% assured
the bad guys can’t get in.
 
Secure your account

 

Never you attempt to mistype your password with the above button "Secure your account".

 

701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089 © 2021 All Domains Media. All Rights Reserved.

Schermafdruk van de phishing-website die wordt gepromoot door de "SECURE YOUR E-MAIL WORLD"-spamcampagne:

gepromoot door de

mogelijke malware infecties onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van mogelijke malware infecties. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

kwaadaardig proces draait op de computer van de gebruiker voorbeeld

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige malware verwijdering stap 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

schermafdruk van de autoruns applicatie

handmatige malware verwijdering stap 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten. Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen". Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video showing how to start Windows 8 in "Safe Mode with Networking":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties". In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

windows 10 veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige malware verwijdering stap 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

handmatige malware verwijdering stap 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Klik bovenaan op 'Opties' en vink de opties 'Lege locaties verbergen' en 'Windowsvermeldingen verbergen' uit

handmatige malware verwijdering stap 5Doorzoek de lijst die door de Autoruns toepassing wordt weergeven en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen..

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

zoek het malware bestand dat je wilt verwijderen

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

zoeken naar een malware bestand op uw computer

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware.

Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
mogelijke malware infecties QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met mogelijke malware infecties

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.