FacebookTwitterLinkedIn

Hoe MagnaEngine browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: magnasearch.org redirect
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is MagnaEngine?

Tijdens onze inspectie van de MagnaEngine browserextensie hebben we ontdekt dat het werkt als een browser hijacker. Deze extensie kaapt een browser door de instellingen ervan te wijzigen. Het doel van MagnaEngine is het promoten van een valse zoekmachine. MagnaEngine schakelt ook de functie "Beheerd door uw organisatie" in.

magnasearch.org browser hijacker

MagnaEngine browser hijacker overzicht

MagnaEngine neemt de controle over een Chrome-browser over door de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina te wijzigen in magnasearch.org. Wanneer gebruikers een zoekopdracht invoeren, leidt magnasearch.org ze om naar robustsearch.io, dat tijdens ons onderzoek geen resultaten opleverde. Daarom hebben we magnasearch.org geclassificeerd als een nepzoekmachine.

Valse zoekmachines kunnen onnauwkeurige of bevooroordeelde zoekresultaten geven en gebruikers naar onbetrouwbare informatie of onbetrouwbare (mogelijk schadelijke) websites leiden. Deze zoekmachines en browser hijackers kunnen ook ontworpen zijn om verschillende informatie te verzamelen. Deze informatie kan bestaan uit zoekopdrachten, browsegeschiedenis, IP-adressen, geolocatiegegevens, apparaataanduidingen en andere details.

Bovendien activeert MagnaEngine de functie "Beheerd door uw organisatie". Deze functie wordt vaak gebruikt door bedrijven, onderwijsinstellingen of IT-beheerders om specifieke beleidsregels of configuraties af te dwingen op de browsers van gebruikers.

Wanneer het echter wordt geactiveerd door mogelijk ongewenste software zoals MagnaEngine, kan het ongeoorloofde wijzigingen aan de browserinstellingen signaleren, waardoor de privacy en beveiliging van de gebruiker mogelijk in gevaar worden gebracht. Gebruikers moeten voorzichtig zijn wanneer ze deze functie onverwacht tegenkomen en stappen ondernemen om de controle over hun browserinstellingen te herstellen om mogelijke risico's te beperken.

Het is vermeldenswaard dat het installatieprogramma dat MagnaEngine distribueert ook een andere browser hijacker bekend als Page Summarizer AI. Daarom is het waarschijnlijk dat gebruikers die MagnaEngine toegevoegd zien aan hun browser, ook Page Summarizer AI toegevoegd hebben.

Samenvatting bedreiging:
Naam MagnaEngine
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) MagnaEngine
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL magnasearch.org
Detectienamen (Installateur) N/A (VirusTotal)
Opsporingsnamen (robustsearch.io) Fortinet (Spam), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Opsporingsnamen (magnasearch.org) N/A (VirusTotal)
Dienend IP-adres (magnasearch.org) 172.67.147.188
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Concluderend onderstreept de ontdekking van MagnaEngine en de bijbehorende kapingsactiviteiten het belang om waakzaam te blijven tegen online bedreigingen. Het vermogen van MagnaEngine om browserinstellingen te manipuleren en gebruikers om te leiden naar mogelijk schadelijke websites vormt een aanzienlijk risico voor de privacy en veiligheid van gebruikers.

Voorbeelden van andere apps die functioneren als browser hijackers zijn My Horoscope Pro, Qtr Search, en Het Gele Tabblad.

Hoe is MagnaEngine op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers worden vaak gebundeld met gratis software of toepassingen die worden gedownload van twijfelachtige bronnen (bijv. P2P-netwerken of app-winkels van derden). Gebruikers kunnen extra software in het installatiepakket over het hoofd zien of niet opmerken en onbedoeld de browser hijacker installeren of toevoegen samen met het gewenste programma.

Sommige websites maken gebruik van misleidende tactieken, zoals valse downloadknoppen of misleidende advertenties en pop-ups, om gebruikers te verleiden tot het downloaden en installeren/toevoegen van browserkapers. Daarnaast kunnen kwaadwillenden valse browserextensies of add-ons maken die legitieme extensies of add-ons nabootsen om gebruikers te verleiden tot het downloaden van browserkapers.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

Koop software en applicaties van officiële websites of gerenommeerde app stores, lees de installatie-aanwijzingen en weiger ongewenste aanbiedingen tijdens de installatie. Bezoek geen verdachte websites en klik niet op verleidelijke pop-ups en advertenties. Sta niet toe dat louche websites meldingen versturen.

Werk je besturingssysteem, webbrowser en andere software regelmatig bij. Installeer betrouwbare antivirus en anti-malware software op uw apparaat en voer regelmatig systeemscans uit. Als je computer al geïnfecteerd is met MagnaEngine, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Magnasearch.org leidt om naar robustsearch.io (GIF):

MagnaEngine browser hijacker magnasearch.org leidt om naar robustsearch.io

Website die MagnaEngine browser hijacker promoot:

MagnaEngine browser hijacker bedrieglijke promotor

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MagnaEngine browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

magnasearch.org browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster Programma's verwijderen: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de magnasearch.org website veroorzaken), scan je je computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

MagnaEngine browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je MagnaEngine browser hijacker verwijdert met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan magnasearch.org gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "MagnaEngine" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Magnasearch.org verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "On startup" de optie "MagnaEngine" uit en zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.magnasearch.org) onder de optie "Open a specific or set of pages". Als deze aanwezig is, klikt u op het pictogram drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Magnasearch.org verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "magnasearch.org", klik op de drie verticale stippen bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van magnasearch.org redirect, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoSchadelijke extensies uit Mozilla Firefox verwijderen:

Aan magnasearch.org gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "MagnaEngine" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Magnasearch.org verwijderen uit de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "MagnaEngine" uit, verwijder hxxp://magnasearch.org en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Magnasearch.org uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van magnasearch.org redirect kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de magnasearch.org redirect, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van magnasearch.org redirect uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over magnasearch.org redirect of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29705-magnaengine-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom worden gebruikers gedwongen de website magnasearch.org te bezoeken?

Door gebruikers te dwingen magnasearch.org te bezoeken, kunnen de ontwikkelaars het verkeer naar de website kunstmatig opdrijven, wat kan worden gebruikt om de positie in zoekmachines te verbeteren of om advertentie-inkomsten te genereren op basis van het toegenomen aantal bezoekers.

Vormt een bezoek aan magnasearch.org een bedreiging voor mijn privacy?

Het bezoeken van magnasearch.org kan je privacy in gevaar brengen door mogelijke gegevensverzameling. Het gebruik van valse zoekmachines kan ook leiden tot duistere websites en verschillende zwendelpraktijken.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers kunnen browsers infiltreren wanneer gebruikers apps downloaden van duistere bronnen (zoals app stores, peer-to-peer netwerken en downloaders van derden) en klikken op misleidende advertenties en pop-ups. Het komt ook vaak voor dat browser hijackers gebundeld worden met gratis apps en gemist worden tijdens de installatie.

Zal Combo Cleaner me helpen MagnaEngine browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner zal effectief browser-hijacking toepassingen van je computer verwijderen. Handmatige verwijdering is niet altijd voldoende, vooral in gevallen waar meerdere browser-hijackers bestaan en elkaar opnieuw installeren, waardoor ze allemaal tegelijk verwijderd moeten worden voor een volledige oplossing.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
magnasearch.org redirect QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van magnasearch.org redirect op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.