FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Ask AI Browser hijacker uit uw browser?

Ook bekend als: askaibrowser.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort type app is Ask AI Browser?

Na een grondig onderzoek van de toepassing werd het duidelijk dat Ask AI Browser functioneert als een browser hijacker, die askaibrowser.com promoot. Deze extensie neemt de controle over van een browser door de instellingen te wijzigen en bezit de mogelijkheid om toegang te krijgen tot verschillende gegevens en deze te manipuleren. Gebruikers worden dus geadviseerd om het gebruik van Ask AI Browser te vermijden.

askaibrowser.com browser hijacker

Ask AI Browser browser hijacker overzicht

Ask AI Browser neemt de controle over een webbrowser over door gebruikers te dwingen askaibrowser.com te gebruiken als hun zoekmachine. Eenmaal toegevoegd, wijzigt deze extensie de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina-instellingen om gebruikers naar askaibrowser.com te leiden. Na onderzoek ontdekten we dat extended-search.com een onbetrouwbare zoekmachine is.

Zoekmachines zoals extended-search.com geven vaak voorrang aan het weergeven van gesponsorde of misleidende inhoud boven accurate en relevante zoekresultaten. Gebruikers kunnen zich onbewust blootstellen aan malware, phishingpogingen of misleidende reclame wanneer ze dergelijke zoekmachines gebruiken.

Daarnaast hebben deze zoekmachines meestal geen robuuste privacybescherming, wat kan leiden tot het ongeautoriseerd verzamelen en misbruiken van gebruikersgegevens. Gebruikers moeten schaduwrijke zoekmachines vermijden en kiezen voor gerenommeerde alternatieven zoals Google, Bing of Yahoo om hun online veiligheid en privacy te waarborgen.

Het is belangrijk om te vermelden dat naast het promoten van extended-search.com, Ask AI Browser gegevens op een aantal websites kan lezen en wijzigen. Dit betekent dat de browser hijacker toegang kan krijgen tot informatie zoals browsergeschiedenis en zelfs meer gevoelige gegevens zoals inloggegevens die zijn ingevoerd op webformulieren.

Bovendien kan het de inhoud die wordt weergegeven op webpagina's wijzigen, wat mogelijk leidt tot de injectie van ongewenste advertenties, valse berichten of zelfs de wijziging van legitieme website-inhoud. Dergelijk invasief gedrag brengt niet alleen de privacy van gebruikers in gevaar, maar ondermijnt ook de integriteit en veiligheid van de browse-ervaring.

Overzicht bedreiging:
Naam Ask AI Browser
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Ask AI Browser
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL askaibrowser.com
Detectienamen (Installer) Arcabit (Trojan.Lazy.D725FF), Combo Cleaner (Gen:Variant.Lazy.468479), ESET-NOD32 (een variant van Win32/GenCBL.EKV), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Agent.gen), VIPRE (Gen:Variant.Lazy.468479), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (askaibrowser.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (askaibrowser.com) 172.67.141.108
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

De conclusie is dat de Ask AI Browser een bedreiging vormt voor de online privacy en veiligheid van gebruikers. Gezien de alarmerende bevindingen is het noodzakelijk dat gebruikers waakzaam blijven en het toevoegen van dergelijke browserextensies vermijden. Het is essentieel om voorrang te geven aan betrouwbare en veilige browseralternatieven om persoonlijke gegevens te beschermen en een veilige online omgeving te behouden.

Voorbeelden van andere apps die functioneren als browserkapers zijn Extended Search - Default Search, Cat Tab HD en Happy Dolphin Club.

Hoe is Ask AI Browser op uw computer geïnstalleerd?

Gebruikers kunnen onbewust browserkapers installeren of toevoegen door te klikken op onbetrouwbare links, pop-ups of advertenties op duistere websites. Ze kunnen ook onbedoeld browser hijackers toevoegen (of installeren) tijdens het installeren van ogenschijnlijk legitieme (en waarschijnlijk gratis) software. Dit gebeurt meestal wanneer gebruikers de instellingen in installatieprogramma's niet wijzigen.

Daarnaast kan het surfen op gecompromitteerde websites of het downloaden uit onofficiële bronnen zoals P2P netwerken, app stores van derden, downloaders van derden, etc., leiden tot browser hijacking.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Verkrijg software van betrouwbare bronnen zoals officiële websites of app stores. Download geen software van dubieuze bronnen zoals verdachte websites, P2P netwerken of downloaders van derden. Bestudeer bij het installeren van software zorgvuldig de installatie-instellingen en weiger alle verzoeken om extra programma's te installeren.

Wees voorzichtig met links, advertenties en pop-ups op twijfelachtige websites om potentiële bedreigingen te voorkomen. Houd uw besturingssysteem, webbrowsers en beveiligingssoftware up-to-date om uw verdediging tegen cyberbedreigingen te versterken. Gebruik betrouwbare antivirus- of antimalwaresoftware en voer routinescans van u systeem uit.

Als uw computer al geïnfecteerd is met Ask AI Browser raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Askaibrowser.com geeft resultaten (GIF):

Ask AI browser hijacker askaibrowser.com resultaten

Toestemmingen gevraagd door Ask AI Browser browser hijacker:

Ask AI Browser browser hijacker toestemming vragen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ask AI Browser browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

askaibrowser.com browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website askaibrowser.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Ask AI Browser browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan askaibrowser.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Ask AI Browser" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Askaibrowser.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij opstarten" "Ask AI Browser" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.askaibrowser.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder askaibrowser.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "askaibrowser.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van askaibrowser.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan askaibrowser.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Ask AI Browser" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Askaibrowser.com verwijderen van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen". In het geopende venster schakelt u "Ask AI Browser" uit, verwijdert u hxxp://askaibrowser.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijder askaibrowser.com uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van askaibrowser.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de askaibrowser.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van askaibrowser.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over askaibrowser.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29079-ask-ai-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de askaibrowser.com website te bezoeken?

Het primaire doel van het dwingen van gebruikers om de askaibrowser.com website te bezoeken is om verkeer naar de site te leiden en de zichtbaarheid of populariteit te verhogen. Hierdoor kunnen de makers meer inkomsten genereren.

Is het bezoeken van askaibrowser.com een bedreiging voor mijn privacy?

Websites die in verband worden gebracht met browser hijackers of andere kwaadaardige activiteiten traceren vaak het gedrag van gebruikers, verzamelen persoonlijke gegevens of leveren opdringerige advertenties. Daarom kan het bezoeken van askaibrowser.com uw privacy in gevaar brengen.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers krijgen vaak toegang tot systemen of browsers wanneer gebruikers software downloaden van onbetrouwbare bronnen, klikken op kwaadaardige links of advertenties, of per ongeluk gebundelde software accepteren tijdens het installeren van andere (voornamelijk gratis) programma's.

Zal Combo Cleaner me helpen Ask AI Browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner verwijdert effectief browser-hijacking toepassingen die zijn toegevoegd of geïnstalleerd. Het is belangrijk om te begrijpen dat handmatige verwijdering niet altijd werkt, vooral wanneer je te maken hebt met meerdere toepassingen van deze aard die ontworpen zijn om elkaar opnieuw te installeren. Combo Cleaner kan alle browser-hijackers in één keer verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
askaibrowser.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van askaibrowser.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.