FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herken je scams zoals DappRadar Airdrops scam?

Ook bekend als: Nep DappRadar Airdrops
Schadeniveau: Medium

Wat is "DappRadar Airdrops" zwendel?

Na onderzoek van de site (dappradar-airdrops[.]io) hebben we vastgesteld dat deze zich voordoet als de legitieme DappRadar-website (dappradar[.]com). Onze beoordeling bevestigt dat het een oplichtingswebsite is die is gemaakt om bezoekers te misleiden tot deelname aan een frauduleuze cryptocurrency giveaway. Het primaire doel van de oplichters is om cryptocurrency te stelen van nietsvermoedende gebruikers.

DappRadar Airdrops oplichterij

"DappRadar Airdrops" oplichterij in detail

De DappRadar Airdrops scam werkt onder het mom van het aanbieden van cryptocurrency airdrops aan bezoekers. Het vraagt gebruikers om verbinding te maken en hun portemonnee te verifiëren om te bepalen of ze in aanmerking komen voor deze zogenaamde droppings. De zwendel lokt gebruikers met de belofte om aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency te ontvangen, zoals $400 aan Chainlink (LINK) of $1000 aan Aave (AAVE), met een limited-time aanbieding.

Bij nader inzien is het echter duidelijk dat dit een frauduleus plan is met als doel gebruikers te misleiden om deel te nemen aan een nepweggeefactie. Het uiteindelijke doel van de oplichters achter de website is om cryptocurrency te stelen van nietsvermoedende personen die slachtoffer worden van hun truc.

Deze zwendel verleidt gebruikers om hun portemonnee onder valse voorwendselen te "verbinden". Zodra ze dit doen, wordt een kwaadaardig contract geactiveerd, waardoor een cryptocurrency drainer wordt geactiveerd. Als de drainer werkt, wordt de cryptocurrency van het slachtoffer overgezet naar de portemonnee van de scammer, wat resulteert in cryptocurrency-verliezen.

Gezien de aard van cryptocurrency-transacties wordt het, zodra een overdracht is voltooid en geregistreerd op de blockchain, extreem moeilijk (of zelfs onmogelijk) om deze terug te draaien. Daarom ondervinden slachtoffers van dergelijke zwendel vaak hindernissen bij het terugkrijgen van hun verloren geld.

Samenvatting bedreiging:
Naam Nep DappRadar Airdrops
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Deelnemers kunnen gratis cryptocurrency ontvangen
Vermomming Legitieme airdrops aangeboden door DappRadar (officiële site: dappradar[.]com)
Verwante domeinen dappradar-airdrops[.]io, base-dappradar[.]com
Opsporingsnamen (dappradar-airdrops[.]io) Combo Cleaner (Phishing), Emsisoft (Phishing), Fortinet (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Symptomen Verkeerd gespeld domein, gebrek aan officiële verificatie, onrealistische claims, te mooi om waar te zijn beloften.
Distributiemethoden Gecompromitteerde sociale media-accounts, gekaapte WordPress-sites, malafide online pop-upadvertenties, phishingmails, ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Tot slot onderstreept de beschreven zwendel het belang van waakzaamheid en scepsis op het gebied van cryptocurrency. Deze zwendel dient als een sterke herinnering voor mensen om voorzichtig te zijn, de legitimiteit van platforms en aanbiedingen te verifiëren en op de hoogte te blijven van mogelijke bedreigingen in de cryptocurrency-ruimte om hun bezittingen en financiële welzijn te beschermen.

Voorbeelden van soortgelijke zwendel zijn "BITCOIN BSC Scam", "Mode Sunrise Airdrop Scam", en "$PAPE Pre-Sale Scam".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Oplichters gebruiken verschillende strategieën om hun frauduleuze plannen te verspreiden, vaak door geverifieerde sociale-mediaprofielen van beroemdheden, publieke figuren of bedrijven te kapen. Ze gebruiken gekaapte accounts om berichten te schrijven met links die naar frauduleuze websites leiden.

Daarnaast kunnen gebruikers oplichtingspagina's tegenkomen via misleidende advertenties, pop-ups en meldingen van onbetrouwbare sites en gecompromitteerde (gekaapte) websites, met name websites die zijn gebouwd op WordPress-platforms. Bovendien maken scammers vaak websites met domeinen die lijken op legitieme websites om gebruikers te misleiden.

In andere gevallen kunnen gebruikers onbedoeld op zwendel terechtkomen tijdens het surfen op websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, zoals torrentsites of illegale pagina's voor het streamen van films.

Hoe vermijd je het bezoeken van scampagina's?

Vermijd het bezoeken van torrentsites, illegale filmstreamingpagina's en soortgelijke platforms en interactie met advertenties, pop-ups, knoppen en soortgelijke elementen op louche websites. Ga nooit akkoord met het ontvangen van meldingen van dit soort sites. Download software (en bestanden) van betrouwbare bronnen, zoals officiële webpagina's en app stores.

Vertrouw geen onverwachte e-mails van onbekende afzenders, vooral niet als ze bijlagen of links bevatten. Controleer de URL's van websites om er zeker van te zijn dat ze legitiem zijn voordat je persoonlijke informatie verstrekt, transacties uitvoert of andere acties onderneemt. Verwijder ongewenste apps van je computer.

Als je computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De verschijning van "DappRadar Airdrops" oplichterij (GIF):

Verschijning van DappRadar Airdrops oplichterij

Screenshot van de officiële DappRadar-site (dappradar[.]com):

DappRadar airdrops scam echte dappradar website (dappradar.com)

Een ander voorbeeld van de DappRadar Airdrop-website (base-dappradar[.]com):

DappRadar Airdrops oplichterswebsite (base-dappradar[.]com)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is cryptozwendel?

Een cryptocurrency-fraude verwijst naar frauduleuze constructies die zijn ontworpen om mensen te misleiden tot het investeren in of overdragen van cryptocurrency of het invoeren van gevoelige informatie. Als slachtoffers eenmaal ten prooi vallen aan deze zwendel, kunnen ze te maken krijgen met financieel verlies, diefstal van persoonlijke informatie of onbevoegde toegang tot hun cryptocurrency-portefeuilles.

Is het mogelijk om verloren cryptogeld terug te krijgen?

Het terugvinden van verloren cryptocurrency-fondsen is vaak extreem moeilijk en in bepaalde gevallen zelfs onmogelijk. Deze uitdaging ontstaat door de gedecentraliseerde en pseudonieme kenmerken van cryptocurrencies, waardoor het moeilijk is om overgedragen fondsen te traceren en terug te vinden.

Waarom kom ik crypto-zwendel tegen?

Oplichters verspreiden hun zwendel via verschillende kanalen, zoals phishing-e-mails, gecompromitteerde sociale-mediaprofielen, misleidende advertenties en pop-ups op onbetrouwbare websites. Ze kapen ook legitieme websites en promoten hun zwendel via websites die gekoppeld zijn aan malafide advertentienetwerken, zoals torrentsites of illegale filmstreamingpagina's.

Beschermt Combo Cleaner me tegen oplichting?

Combo Cleaner kan websites beoordelen en effectief scampagina's identificeren. Na detectie worden gebruikers onmiddellijk gewaarschuwd en worden toegangsbeperkingen onmiddellijk geactiveerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Nep DappRadar Airdrops QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Nep DappRadar Airdrops op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.