FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herken je valse weggeefacties zoals "Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway"?

Ook bekend als: Grand Theft Auto (GTA) VI crypto scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway"?

Dit is een crypto-weggeefzwendel die is ontworpen om nietsvermoedende personen te misleiden die op zoek zijn naar mogelijkheden op het gebied van cryptocurrency. Onder het mom van vrijgevigheid maken oplichters gebruik van de allure van gratis digitale activa om cryptocurrency te stelen. Gebruikers moeten voorzichtig zijn en de legitimiteit van dergelijke aanbiedingen verifiëren om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van oplichterij.

Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway scam

"Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway" in detail

Dit is een klassieke crypto-weggeefzwendel die zich voordoet als Rockstar Games, een bekend videogamebedrijf. De zwendel beweert valselijk de release van een nieuw spel te vieren door het houden van een massale weggeefactie van 1.000 BTC, 10.000 ETH, of 200.000.000 DOGE.

De zwendel dringt er bij de deelnemers op aan om een bepaald bedrag aan cryptocurrency naar een bepaald adres te sturen en belooft het bedrag te verdubbelen en onmiddellijk terug te sturen. Dit is echter een misleidende tactiek die vaak wordt gebruikt om mensen te verleiden hun geld over te maken zonder de intentie om cryptocurrency terug te sturen.

Het frauduleuze plan bevat ook een verzonnen beloningscalculator om de schijn van legitimiteit op te wekken. Het is cruciaal voor gebruikers om dergelijke zwendel te herkennen en deelname te vermijden om hun financiële bezittingen te beschermen.

Het is belangrijk om op te merken dat het terugkrijgen van geld dat verloren is gegaan door zwendel met cryptocurrency weggevers een enorme uitdaging kan zijn, en in veel gevallen is het bijna onmogelijk. Cryptocurrency-transacties zijn meestal onomkeerbaar en als fondsen eenmaal naar de portemonnee van een oplichter zijn gestuurd, wordt het een uitdaging om ze te traceren of terug te krijgen.

Overzicht bedreiging:
Naam Grand Theft Auto (GTA) VI crypto scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Deelnemers kunnen het overgemaakte bedrag aan crypto gratis verdubbelen
Vermomming Legitieme crypto-weggeefactie gelanceerd door Rockstar Games
Gerelateerd domein x2rockstar[.]com
Detectienamen (x2rockstar[.]com) Avira (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), CRDF (Malicious), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Onrealistisch hoge opbrengsten of beloningen, urgentie of druk, ongevraagde communicatie, spellings- of grammaticafouten, gebrek aan officiële documentatie.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, ongewenste toepassingen, meldingen van onbetrouwbare pagina's, onbetrouwbare zoekmachines, e-mail.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Cryptocurrency weggeefzwendel heeft gemeenschappelijke kenmerken die erop gericht zijn mensen te misleiden tot het sturen van geld met de valse belofte van een aanzienlijk rendement. Meestal gebruiken deze zwendels verleidelijke verhalen over bekende merken of beroemdheden om geloofwaardig over te komen.

Ze creëren een gevoel van urgentie en sporen mensen aan om snel te handelen en deel te nemen aan de vermeende weggeefactie. De oplichters geven specifieke instructies voor deelnemers om een bepaald bedrag aan cryptocurrency naar een aangewezen adres te sturen en beloven een vermenigvuldigd rendement.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Brad Garlinghouse Crypto Giveaway", "Apple Crypto Giveaway" en "Mr Beast GIFT CARDS GIVEAWAY".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers komen terecht bij valse cryptocurrency weggeefacties en andere zwendel via verschillende online kanalen, waaronder frauduleuze e-mails, sociale mediaplatforms en misleidende advertenties. Meldingen van onbetrouwbare websites worden ook gebruikt om verschillende zwendelpraktijken te promoten.

Een andere populaire manier om zwendel te promoten is door gebruik te maken van malafide advertentienetwerken. Deze netwerken worden meestal gebruikt door torrentsites, illegale filmstreamingpagina's en soortgelijke platforms. Soms komen gebruikers op zwendelpagina's terecht via advertenties die worden weergegeven door geïnstalleerde apps die reclame ondersteunen.

Hoe vermijd je het bezoeken van scampagina's?

Klik niet op links in ongevraagde e-mails, berichten of pop-upadvertenties, vooral niet als ze onverwachte beloningen of prijzen beloven. Gebruik alleen gerenommeerde zoekmachines die bekend staan om het uitfilteren van schadelijke websites uit de zoekresultaten. Wees sceptisch over links die worden gedeeld op sociale media, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende accounts of ongelooflijke aanbiedingen beloven.

Ga niet akkoord met meldingen van twijfelachtige pagina's. Overweeg het gebruik van advertentieblokkers om de kans te verkleinen dat je schadelijke advertenties tegenkomt die naar duistere websites kunnen leiden. Houd je webbrowser en alle geïnstalleerde software up-to-date. Gebruik ook goede antivirus- en antimalwaresoftware.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van "Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway" pop-up scam (GIF):

Weergave van Grand Theft Auto (GTA) VI Crypto Giveaway scam

Tekst in deze scam:

Rockstar Games

BIGGEST CRYPTO GIVEAWAY OF $100,000,000 BY ROCKSTAR GAMES 2023

During this unique event we will give you the opportunity to get 1,000 BTC or 10,000 ETH or 200,000,000 DOGE. Have a look at the rules and don't miss your chance! You can only participate once!

[Participate]

Instruction to participate

To participate you can do the transaction using any wallet or exchange!

Send the desired number of coins to the special address below.

Once we receive your transaction, we will immediately send the requested amount back to you.

You can only take part in our giveaway once. Hurry up!

Rules & Information

About giveaway

Congratulations on the release of the trailer for our new game! In honor of this holiday, we decided to arrange an event to run a 1,000 BTC & 10,000 ETH & 200,000,000 DOGE giveaway for all crypto holders!

How to participate?

To participate you just need to send from (0.05 BTC to o10 BTC) or (0.1 ETH to 500 ETH) or (5,000 DOGE to 5,000,000 DOGE) to the contrubution address and we will immediately send you back (0.2 BTC to 20 BTC) or (1 ETH to 1000 ETH) or (10,000 USDT to 10,000,000 DOGE) (x2) to the address you sent it from.

Check your reward

In order to check your reward, you can use the built-in calculator on our website

You will send BTC | Your profit | You receive
0.1 x 200% = 0.2 BTC

Participate in giveaway

Send your BTC to the address for X2 back
Send your ETH to the address for X2 back
Send your DOGE to the address for X2 back
Send your USDT ERC-20 to the address for X2 back

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een crypto-weggeefzwendel?

Een crypto-weggeefzwendel is een frauduleus plan waarbij oplichters zich voordoen als gerenommeerde entiteiten, beroemdheden of cryptoprojecten en beweren aanzienlijke cryptocurrency-beloningen aan te bieden.

Wat is het doel van crypto-weggeefzwendel?

Het primaire doel van crypto-weggeefzwendel is om mensen te misleiden door hun cryptocurrency naar zwendelaars te sturen onder het valse voorwendsel dat ze aanzienlijke opbrengsten ontvangen.

Waarom kom ik valse weggeefacties tegen?

Valse weggeefacties manifesteert zich vaak via misleidende websites, waar gebruikers meestal niet rechtstreeks naartoe gaan. In plaats daarvan kunnen mensen worden omgeleid naar deze schadelijke sites door de aanwezigheid van misleidende toepassingen en bij het openen van websites die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken of door te klikken op links in louche e-mails of berichten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is gemaakt om elke website die u bezoekt te scannen en is bedreven in het identificeren van schadelijke websites. Websites die scams hosten vallen ook onder deze categorie. Als gevolg hiervan ontvang je onmiddellijk een waarschuwing en wordt de toegang beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Grand Theft Auto (GTA) VI crypto scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Grand Theft Auto (GTA) VI crypto scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.