Verwijder de search.mysecurify.com browserkaper

Ook bekend als: Securify browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Search.mysecurify.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.mysecurify.com?

Search.mysecurify.com is een valse zoekmachine die zogezegd de browserervaring verbetert door verbeterde zoekresultaten te leveren. Door deze claims lijkt search.mysecurify.com legitiem en nuttig, maar de ontwikkelaars verspreiden deze app met behulp van een browserkaper genaamd Securify, die beweert de browserbeveiliging te verbeteren. In feite infiltreert deze browserkaper vaak in  systemen zonder toestemming van de gebruikers. Verder bewaren search.mysecurify.com en Securify gegevens over de internetactiviteiten van hun gebruikers.

search.mysecurify.com browserkaper

Eén van de hoofddoelen van Securify is het promoten van search.mysecurify.com. Om dit te bereiken, kaapt het verschillende populaire browsers en wijzigt het de nieuwe tabblad URL/startpagina/standaardzoekmachine-opties door ze toe te wijzen aan search.mysecurify.com. Deze wijzigingen kunnen onbeduidend lijken, maar de gebruikers kunnen ze niet ongedaan maken, omdat Securify de instellingen opnieuw toewijst (of toegang verhindert) telkens wanneer er geprobeerd wordt om ze te wijzigen. Zolang deze browserkaper aanwezig is, wordt het terugkeren van de browsers naar hun vorige status onmogelijk en moeten de gebruikers search.mysecurify.com bezoeken telkens wanneer ze een nieuw browsertabblad openen of wanneer ze zoeken via de URL-balk. Dit vermindert de surfervaring aanzienlijk. Houd er rekening mee dat search.mysecurify.com een ​​nutteloze zoekmachine is, omdat het geen unieke resultaten oplevert maar eenvoudig doorverwijst naar search.yahoo.com. Daarom zoeken de gebruikers dus via Yahoo (een legitieme zoekmachine), waardoor search.mysecurify.com overbodig wordt. Verder verzamelen search.mysecurify.com en Securify voortdurend de gebruikersinformatie. Dit gedrag is gebruikelijk voor valse zoekmachines en browsekapende apps. De lijst met de verzamelde gegevenstypen bevat meestal (maar is niet beperkt tot) zoekopdrachten, bezochte websites, bekeken pagina's, IP-adressen en andere soortgelijke informatie. Deze informatie kan persoonlijke gegevens bevatten die de ontwikkelaars verkopen aan externen (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen verkrijgen inkomsten door misbruik te maken van privéinformatie. Daarom kan het bijhouden van de gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Als u omleidingen naar search.mysecurify.com tegenkomt, verwijder dan de Securify-browserkaper en keer nooit meer terug naar deze site.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Securify
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tabs
Browser Extensie(s) Securify
Verwachtte Functionaliteit Privacy/virus protection.
Gepromote URL search.mysecurify.com
Gebruikt IP Adres (search.mysecurify.com) 104.24.125.85
Geïnfecteerde Browserinstellingen Browserinstellingen, startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om Securify browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Vele valse zoekmachines zijn gelijkaardig aan search.mysecurify.com, waaronder: freehdsearch.comapprovedresults.com en search.searchpcst.com - de lijst gaat maar verder. De meeste bieden verbeterde zoekresultaten aan en, in sommige gevallen, andere 'handige functies' (snelle toegang tot populaire websites, weersvoorspellingen, wisselkoersen, bestandsconversie, enz.). Het enige doel van valse zoekmachines is echter om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. In plaats van nuttige functies aan te bieden, veroorzaken deze sites omleidingen en verzamelen ze informatie. Hetzelfde geldt voor apps voor het kapen van browsers. Sommige valse zoekmachines geven misleidende resultaten en/of opdringerige advertenties weer, die leiden tot dubieuze websites. Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines leiden tot verdere systeeminfecties.

Hoe werd Securify geïnstalleerd op mijn computer?

Securify heeft een 'officiële' downloadwebsite, maar de app infiltreert vaak in computers zonder toestemming van de gebruikers, omdat de ontwikkelaars het verspreiden met opdringerige advertenties en "bundeling"-methoden. De opdringerge advertenties (vaak geleverd door adware-applicaties die al op het systeem aanwezig zijn) leiden de gebruikers door naar dubieuze sites. "Bundelen" daarentegen is een stiekeme installatie van applicaties van externen samen met reguliere software. De "gebundelde" applicaties worden meestal verborgen achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download/installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich vaak doorheen deze procedures, slaan ze stappen over en klikken ze op verschillende advertenties. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van applicaties van externen samen met reguliere software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om systeeminfiltratie door ongewenste programma's te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn tijdens het downloaden/installeren van software en tijdens het surfen op het internet. Bestudeer elk venster van de download- en installatiedialogen met behulp van de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd". Vink extra opgenomen programma's uit en weiger aanbiedingen om ze te downloaden of te installeren. Programma's mogen alleen worden gedownload van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks, omdat downloaders en installers van externe partijen meestal malafide apps bevatten. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem omdat de ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerpen ervan, maar ze verwijzen meestal door naar dubieuze websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als u deze advertenties/omleidingen opmerkt, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browserplug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Securify, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Website die de Securify browserkaper promoot:

Website promoot de Securify browserkaper

Securify browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Securify browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Securify browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.mysecurify.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "Securify"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de search.mysecurify.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Securify browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering search.mysecurify.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering search.mysecurify.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://search.mysecurify.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering search.mysecurify.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van securify browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering search.mysecurify.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Securify" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering search.mysecurify.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen", zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.search.mysecurify.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering search.mysecurify.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", in de geopende lijst, schakel "Securify" uit en zoek naar "search.mysecurify.com",  klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van securify browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering search.mysecurify.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", verwijder "Securify" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering search.mysecurify.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u hxxp://search.mysecurify.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering search.mysecurify.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "mysecurify.com"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van securify browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de securify browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van securify browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over securify browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15586-search-mysecurify-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Securify browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Securify browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Securify browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.