FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Adblock Fast uit een browser te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Adblock Fast
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Adblock Fast?

Adblock Fast is een toepassing die advertenties moet blokkeren. Het wordt gepromoot als een hulpmiddel dat advertenties blokkeert op Windows, desktop apps en webbrowsers. Na het testen van deze app, vonden we dat het advertenties toont. Dus hebben we het geclassificeerd als adware. We ontdekten Adblock Fast tijdens het inspecteren van louche websites die software cracking tools, key generators, enz. hosten.

Adblock Fast adware

Meer over Adblock Fast

Aangezien Adblock Fast verspreid wordt via onbetrouwbare websites, kunnen zijn advertenties ontworpen zijn om louche webpagina's te openen. Die websites kunnen vragen om persoonlijke informatie te verstrekken, aanbieden om mogelijk schadelijke software te downloaden, valse technische ondersteuningsnummers oproepen, enz. Soms kan adware advertenties tonen die ontworpen zijn om ongewenste apps te downloaden en te installeren.

Adblock Fast is ook beschikbaar op zijn officiële pagina. Deze app kan ook geïnstalleerd worden op Android toestellen. Het is bekend dat de Android-versie meer dan vijf miljoen downloads heeft en kan worden gedownload uit de Google Play Store. De Android-versie is dus waarschijnlijk minder onschuldig.

Het is belangrijk te vermelden dat installers die worden gedownload van websites waarop gekraakte software, software cracks, key generators, enz. worden gehost, andere ongewenste software kunnen bevatten (bv. browser hijackers). Ook kan er malware in verborgen zitten.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Adblock Fast
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:Evo-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.63534986), ESET-NOD32 (een variant van Win32/GenKryptik.FYDN), Kaspersky (Trojan-Downloader.Win32.Deyma.cyk), Microsoft (Trojan:Win32/Woreflint.A!cl), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Application) N/A (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Adware is ongewenste software die vervelende advertenties weergeeft om twijfelachtige (potentieel schadelijke) webpagina's, toepassingen, enz. te promoten. Bovendien kan adware ontworpen zijn om verschillende gegevens te kapen en (of) te verzamelen. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers onbedoeld reclame-ondersteunde apps.

Meer adware voorbeelden zijn Websites Drawer, Files Converter Free Online, en CleanBlocker.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Ons team ontdekte Adblock Fast na het downloaden en gebruiken van een installatieprogramma van een website die gekraakte software, kraakprogramma's, sleutelgeneratoren, enz. host. We ontdekten dat Adblock Fast ook zijn officiële website heeft.

In andere gevallen wordt adware verspreid via misleidende websites die suggereren dat het nodig is om bepaalde toepassingen te installeren/toe te voegen, louche advertenties en softwarebundels.

Wanneer bepaalde software wordt gebundeld met adware, heeft het "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen in het installatieprogramma. Gebruikers installeren adware wanneer zij software-installaties voltooien zonder die instellingen te wijzigen (of selectievakjes uit te schakelen).

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download toepassingen van betrouwbare bronnen (officiële websites en legitieme winkels). Controleer downloaders en installers altijd op ongewenste apps (en gebruik de meegeleverde instellingen om ze te deselecteren) voordat u downloads en installaties voltooit.

Vertrouw geen advertenties op torrent sites, adult dating pagina's en andere twijfelachtige/mogelijk schadelijke pagina's, en ga niet akkoord met het ontvangen van meldingen van dit soort webpagina's. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Adblock Fast setup wizard:

adblock fast adware installer

Website die Adblock Fast promoot:

adblock fast adware official site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Adblock Fast adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Adblock Fast adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Adblock Fast adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van adblock fast, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Adblock Fast adware from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Adblock Fast adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van adblock fast kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van adblock fast, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van adblock fast van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van adblock fast of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25291-adblock-fast-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

In de meeste gevallen vermindert adware de surfervaring op het web door opdringerige advertenties te tonen. Ook kan dit soort software een computer vertragen en inbreuk maken op de privacy.

Wat doet adware?

Toepassingen met reclame tonen verschillende advertenties. Naast het tonen van advertenties kunnen ze webbrowsers kapen en gegevens verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Ze gebruiken adware om verschillende pagina's, diensten, producten, enz. te promoten. Meestal nemen adware-ontwikkelaars deel aan affiliate programma's om geld te verdienen.

Zal Combo Cleaner Adblock Fast adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner verwijdert adware van een computer. In sommige gevallen werkt handmatige verwijdering niet volledig omdat gegevens van de adware in het systeem achterblijven, zelfs na de verwijdering. Combo Cleaner verwijdert adware zonder restanten achter te laten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Adblock Fast QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Adblock Fast op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.