Avast Premium Security

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Avast Premium Security box

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10 (32-bit en 64-bit)

Officiële Avast Premium Security-website

Veel andere antivirusleveranciers bieden een ongelooflijk breed scala aan producten aan met functies waarbij voor extra functies steeds ook extra moet worden betaald. Avast heeft een heel andere richting gekozen waarbij de betaalde opties gestroomlijnd werden tot twee opties (en als men de gratis antivirus daaraan toevoegt dan biedt het bedrijf slechts drie producten). Het product dat aan de basis ligt en dat de aandacht van de consument trekt, is Avast Premium Security. De vraag wordt dan gesteld of Premium Security zich kan meten met concurrenten als Kaspersky, Bitdefender en Norton? Om te beginnen is Premium Security al duurder dan sommige van zijn concurrenten en belast het systemen zwaarder in vergelijking met andere topproducten. Die kritiekpunten betekenen meestal het einde voor een product dat 4 of meer sterren wil scoren in traditionele beoordelingen. Premium Security doet het echter toch goed, ondanks de negatieve punten en het blijft geliefd bij consumenten.

Avast Premium Security:

Avast Premium Security

Productaanbod

Bij het vernieuwen en hernoemen van producten uit het verleden kunnen de klanten soms op hun hoofd krabben over wat er gebeurd is en nog belangrijker: ze krijgen een soortgelijk product. Gelukkig zal de benadering van Avast om het bereik naar drie opties te stroomlijnen zeker optieverlamming voorkomen. Wat betreft de kosten van Premium Security, het is aan de dure kant met 69,99 EUR per jaar voor één pc. Een meervoudig licentiepakket is beschikbaar voor 89,99 EUR per jaar voor maximaal tien pc's. Avast Ultimate kost 99,99 EUR per jaar voor één machine of 119,99 EUR voor maximaal tien pc's. Premium Security kan geïnstalleerd worden op Windows-, iOS- en Android-apparaten, maar volgens de website van Avast kan Ultimate alleen geïnstalleerd worden op computers met Windows. Het verschil tussen de Premium Security en Ultimate is dat Ultimate geleverd wordt met alle add-onfuncties en een VPN-service.

Ter vergelijking: het aanbod van Kaspersky, dat het equivalent is van Premium Security, kost 59,99 EUR, terwijl Bitdefender 44,99 EUR kost. Gelukkig komt Premium Security met veel functies die sommige en bestaande klanten moeten overtuigen om door te gaan met Avast. Deze functies omvatten veilige tweerichtingsfirewall, webcambescherming, kwetsbaarheidsscan, veilige wachtwoordkluis, de geharde browser Veilige browser van Avast voor veiliger online bankieren, anti-phishingbescherming, bescherming tegen ransomware, bestandsvernietiging en een auto-updater voor apps om ze te behouden bijgewerkt. Hoewel Premium Security kostbaar is, zijn er geen verborgen kosten.

Antivirusbescherming

In het verleden werd Avast vaak bekritiseerd vanwege de beperkte waarde van de betaalde versie boven de gratis versie. Reviewers bevelen vaak de gratis versie aan. Deze keer is het anders en Premium Security onderscheidt zich op een aantal zeer belangrijke manieren van de gratis versie. Secure Browser is een must-have voor iedereen die online bankiert, als je dit leest dan is de kans groot dat je dat doet. De browser voegt een veilige sandbox toe aan de bankkanalen die het stelen van inloggegevens via sleutelloggers en banktrojans voorkomen. De browser bevat ook advertentie- en trackerblokkers die de beveiliging en de gebruikersprivacy verder verhogen.

Hierboven wordt kort de firewall genoemd. De firewall van Avast is veel uitgebreider dan die van Windows Defender, omdat hiermee specifieke regels voor bepaalde apps ingesteld kunnen worden en omdat de componenten op systeemniveau beveiligd kunnen worden, zoals RDP (Remote Desktop Protocol) en DHCP (Dynamic Host Configuration) Protocol). Voor degenen die onderweg zijn en afhankelijk zijn van verbinding met Wi-Fi-hotspots in cafés en luchthavens, biedt Premium Security de mogelijkheid om uw netwerkstatus van openbaar naar privé te schakelen.

Net als veel andere producten op de markt, heeft Premium Security een ransomware-beveiligingsmodule. Omdat vele anderen een vergelijkbare functie hebben, betekent dit niet dat het minder belangrijk is, gezien de plaag van ransomware die particuliere en zakelijke computergebruikers treft. De module van Avast voorkomt dat ransomware en niet-vertrouwde applicaties in het algemeen bestanden, met name documenten en foto's, wijzigen, verwijderen en vooral coderen. Premium Security omvat ook een verhoogde webcambeveiliging met Webcam Shield. Deze functie werkt door te voorkomen dat de applicaties en malware toegang krijgen tot de webcam van uw pc, zonder uw toestemming. Als Webcam Shield is ingeschakeld, dan kunnen niet-vertrouwde apps geen afbeeldingen of video's maken en de inhoud ervan buiten uw pc verzenden om uw privacy in gevaar te brengen.

Antivirusprestaties

Avast is altijd een betrouwbare en uitstekende uitvoerder geweest in een onafhankelijke laboratoriumtest. De malware-engine van Avast behoort voortdurend tot de topproducten die getest zijn door AV-TEST, AV-Comparatives en SE Labs. De malware-engine wordt gedeeld door zowel de gratis als de betaalde producten, dus ongeacht welk product gekozen werd, bieden de tests een uitstekende basis voor de prestaties van de geboden bescherming. Dit is immers de belangrijkste reden om een antivirussoftware te kopen.

In de AV-Comparatives Real-World die plaatsvond van juli tot oktober 2019, blokkeerde de malware-engine van Avast 99,3% van de malware, waarbij slechts 0,7% van de malware erin slaagde het systeem te compromitteren. Waar Avast niet zo goed op scoorde is in vals-positieven, die eenvoudigweg niet-kwaadaardige apps als kwaadaardig detecteerden, deze waren acht, wat tot de besten in de topprestaties behoorde. Ten opzichte van de andere merken had Bitdefender twee valse positieven en Kaspersky nul. In de AV-Comparatives Malware Protection Test van september 2019, blokkeerde Avast 100% van bekende malware en registreerde zeven valse positieven. Al met al zijn dit uitstekende scores waarbij Avast wordt beschouwd als een topper op het gebied van malwarebescherming. Het enige echte punt van zorg was in valse positieven.

Het onafhankelijke Duitse lab, AV-Test, voert ook een aantal tests uit op malware-antivirusprogramma's. De laatste test die in oktober 2019 werd uitgevoerd, toonde aan dat de engine van Avast 100% scoorde in de echte wereldcategorie. Hetzelfde resultaat als in september. In de praktijktests scoort AV-Test hoe producten zich verdedigen tegen zero-day-aanvallen die via e-mail of online worden verspreid. Bij het testen tegen bekende en gangbare malware werden meer dan 25.000 monsters gebruikt in deze tests, Avast scoorde 99,6% in oktober en 100% in september. Dit goed scoren hielp verzekeren dat Avast door het lab als één van de topproducten werd beoordeeld.

Ten slotte toonde het in Londen gevestigde SE Labs aan dat Avast 98 van de 100 malwareblootstellingen beschermde, met 3% verkeerde identificatie voor legitieme software. Avast werd opnieuw gerangschikt als één van 's werelds beste met een AAA-score, de hoogste toegekend door het lab. SE Labs hebben drie tests die relevant zijn voor antivirusproducten voor thuis, dit zijn: beschermingsnauwkeurigheid, legitieme nauwkeurigheid en vervolgens de gecombineerde totale nauwkeurigheidsbeoordeling. Avast scoorde respectievelijk 94%, 100% en 98%. De legitieme nauwkeurigheidstests behoeven enige uitleg, deze tests zijn ontworpen om het vermogen van het product om legitieme applicaties en URL's te detecteren te testen.

Installatie en interface

Nadat het installatieprogramma gedownload is en het installatieproces begint, wordt er aan de gebruikers gevraagd of ze de Secure Browser willen installeren. Er wordt geadviseerd om dit te doen omdat het een handig tool is om uw online beveiligingsaanwezigheid aan te vullen. Na installatie worden de gebruikers begroet met de donkergrijze, groene en paarse interface die de handtekening van Avast is. Over het algemeen is de interface intuïtief en gemakkelijk te gebruiken maar er zijn enkele problemen. Sommige firewall-instellingen zijn verspreid over het tabblad Firewall en het tabblad Beveiliging. Voor degenen die hun ervaring willen aanpassen is het beter als alle instellingen op één tabblad staan, namelijk het gedeelte Firewall. De gebruikers vinden ook links naar de SecureLine VPN- en AntiTrack Premium-tools, maar hiervoor is een apart abonnement of een Ultimate-licentie vereist.

Screenshots van Avast Premium Security:

Avast Premium Security hoofdscherm Avast Premium Security bescherming Avast Premium Security scan Avast Premium Security privacy Avast Premium Security prestatie

Systeemvereisten

  • Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP2) (32 of 64-bit)
  • 1 GB RAM
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf.

BELANGRIJK: Avast Premium Security wordt niet ondersteund (is niet compatibel, kan niet worden geïnstalleerd en kan niet worden uitgevoerd) op DOS, Microsoft Windows-edities eerder dan Windows 7, Microsoft Windows Server-besturingssystemen of andere die niet zijn opgegeven als ondersteund.

Systeemimpact

Dit is misschien wel het meest kritisch beoordeelde aspect van elk antivirusproduct. Consumenten verwachten topklasse bescherming zonder al te veel invloed op de prestaties van het systeem, idealiter geen of helemaal niet mogelijk. Het is een evenwichtsoefening die vaak ondergewaardeerd wordt als het goed gedaan wordt, of waarover geklaagd wordt wanneer het merkbaar is. Ook hier meten AV-Comparatives en AV-TEST de prestaties. Avast scoorde goed in AV-Comparatives: als de 4de beste overall qua systeemimpact. De AV-Test was minder vleiend met Avast die meer scoorde dan de industriestandaard, waarbij het product een gemiddelde impact op de systeemprestaties zou hebben.

Conclusie

Het bedrijf heeft zelf een aantal verdienstelijke pogingen gedaan om het assortiment te stroomlijnen waar andere bedrijven de consument bijna verstikken met hun aantal keuzes en opties. Premium Security biedt een breed scala aan aanvullende en nuttige functies aan in vergelijking met de gratis versie. Dit was een kwestie waarmee het bedrijf al jaren te maken had, namelijk een geweldig gratis product met weinig reden om een ​ betaalde versies te kopen. Zowel het stroomlijnen van het assortiment als het aanbieden van een schat aan handige functies hebben bijgedragen aan het onderdrukken van deze kritiek.

Avast Premium Security biedt ook een hoge bescherming aan met functies zoals de anti-ransomware-module die uw systeem verdedigt tegen de meest voorkomende bedreigingen vandaag de dag. Een groot aantal goede, onafhankelijke labscores bevestigen dit. Hoewel de impact van het systeem niet zo goed is als het zou kunnen zijn, is het product nog steeds een geweldige aankoop en doet het wat het belooft en meer. Tegen de huidige prijs zullen concurrenten als Kaspersky, Bitdefender en Norton echter aantrekkelijkere opties voor nieuwe kopers zijn. Dat gezegd zijnde, kunnen kortingen voor Avast-producten relatief gemakkelijk worden gevonden, wat zeker zal helpen om gebruikers in de richting van Premium Security te duwen.