Bitdefender Antivirus Plus 2020

Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 

Bitdefender Antivirus Plus 2020 box

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10 (32-bit en 64-bit)

Officiële Bitdefender Antivirus Plus 2020-website

Vaak beoordelen recensenten en journalisten Bitdefender en hun nieuwste antivirusaanbod in termen als "waar voor uw geld". Gezien het product dat door Bitdefender wordt aangeboden, zijn deze verklaringen volledig waar. Bitdefender biedt consequent een geweldige antivirusoplossing voor minder geld dan hun concurrenten. Zet Antivirus Plus 2020 deze trend voort?

Het korte antwoord is ja. Het bedrijf heeft echter geprobeerd om extra functies toe te voegen en om de bestaande functies efficiënter te laten werken. In tal van tests was Bitdefender vaak de snelste om scans uit te voeren, terwijl er weinig systeembronnen gebruikt werden. Dit wordt altijd gezien als een overwinning in de kritieken van recensenten, maar afgezien van die prestaties biedt Antivirus Plus 2020 functies aan die elk ander goed product in het verleden ook al heeft aangeboden. De Windows-build van Total Security geeft aan de gebruikers bijvoorbeeld: toegang tot een antivirus, firewall, spamfilter, blokkering van kwaadaardige websites, bescherming van online bankieren, ouderlijk toezicht, een beperkte VPN, een wachtwoordbeheerder, bestandscodering, veilige bestandsverwijdering, pc-opschoning en optimalisatie. Dit zijn slechts enkele van de algemene kenmerken.

De Bitdefender Antivirus Plus 2020:

Bitdefender Antivirus Plus 2020

Productfamilie

Net als bij veel andere aanbiedingen, biedt Bitdefender een gelaagde productlijn die begint met een gratis versie die in wezen een antivirus-machine is. De gratis versie biedt ook bescherming tegen malware en een phishing- en fraudebeschermingsmodule. Dit is een leuke touch, omdat veel aanbiedingen op de markt alleen malwaredetectie en uitroeiing bieden. Het zijn de betaalde versies die de geboden bescherming aanzienlijk vergroten. De eerste betaalde laag, Antivirus Plus, biedt een onbeperkte wachtwoordbeheerder, een wifi-netwerkscanner, een bestandsvernietiger, een verharde webbrowser en de nieuwe anti-tracker webprivacyfunctie van Bitdefender. Dit kost de gebruiker 40 EUR voor één jaar voor één pc. Als alternatief zijn licentie-aanbiedingen voor 10 pc's beschikbaar vanaf 80 EUR. Deze prijs is ongelooflijk concurrerend voor zo'n volledig uitgerust product.

De volgende stap is Bitdefender Internet Security, dat exclusief voor Windows wordt aangeboden, in tegenstelling tot andere aanbiedingen die ook op Macs geïnstalleerd kunnen worden. Internetbeveiliging voegt ouderlijk toezicht, bestandsversleuteling, een tweerichtingsfirewall, antispamscreening en webcam en microfoonbescherming toe. Internet Security kost 60 EUR voor één pc en 90 EUR voor 10 pc's, waardoor Internet Security aantoonbaar de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt die momenteel in het assortiment zit. Total Security vult de derde betaalde laag in en is degene die geïnstalleerd kan worden op Macs en Android-apparaten. Total Security wordt geleverd met de website-screening- en telefoon-tracking-app van Bitdefender voor iPhones en iPads. Deze extra functies dragen natuurlijk bij aan de kosten en gezien de grote verscheidenheid aan apparaten kost Total Security 90 EUR voor 5 afzonderlijke apparaten of 100 EUR voor 10 apparaten. Voor degenen die Windows gebruiken, is Internet Security zeker een goede zaak qua functies versus kosten.

Bitdefender biedt ook een Family Pack, een uitgebreide licentie voor Total Security die 15 systemen dekt voor 120 EUR per jaar. Het is belangrijk om in dit stadium op te merken dat alle betaalde producten Bitdefender's VPN-software bevatten, hoewel deze beperkt is. Zoals het er nu uitziet, is de VPN beperkt tot 200 MB per dag, maar u kunt nog eens 40 EUR per jaar betalen voor een onbeperkte service. Dit is op zichzelf geen slechte prijs voor een VPN. Dat gezegd hebbende, biedt Bitdefender een nieuw product aan voor 2020, namelijk Premium Security met standaard een onbeperkte VPN en prioritaire technische ondersteuning. Premium Security kost 150 EUR voor 10 apparaten, wat voor iemand die op zoek is naar een VPN- en antivirussuite een goede keuze is.

Antivirusbescherming en functies

VPN's en een hele reeks andere functies zijn leuke producten met toegevoegde waarde die steeds populairder worden bij andere leveranciers en producten. Het is de verdediging tegen malware, wat de primaire zorg van de software is. De eerste verdedigingslinie van Bitdefender is de scanfunctie. De scanner beschikt ook over een heuristische monitor die ontworpen is om malwaregedrag te detecteren in plaats van specifieke bestanden. In een wereld waar malware verandert en waar nieuwe versies vaker worden gezien, wordt gedragsanalyse snel een must-have functie. Om te helpen bij het vermogen van de scanner om malware correct te identificeren en van het systeem te verwijderen, uploadt Bitdefender de bedreigingen naar zijn servers. Dit resulteert in definities die meerdere keren per dag worden bijgewerkt en die verzonden worden naar de 500 miljoen systemen die momenteel Bitdefender gebruiken.

Een andere functie die een speciale vermelding verdient, zijn de veilige bestanden van Bitdefender. Deze functie plaatst de bestanden in een specifieke map waardoor deze bestanden niet gewijzigd of aangepast kunnen worden. Deze functie wordt gecombineerd met de Ransomware Remediation-module die deze bestanden kopieert, zodat in geval van een ransomware-infectie de veilige bestanden eenvoudig hersteld kunnen worden. De functie Veilige bestanden wordt bekritiseerd omdat hij overijverig is en voorkomt dat de gebruikers dagelijkse bewerkingen uitvoeren, zoals het uitpakken van een bestand dat automatisch in de map is geplaatst. Deze functie kan uitgeschakeld worden zoals bijna alle functies en het algemene gebruik wordt bepaald door de gebruiker.

Nieuw voor 2020 is de anti-tracker browserextensie die Total Security automatisch laadt in de browsers die op het systeem geïnstalleerd zijn. De extensie is momenteel compatibel met Internet Explorer, Chrome, Firefox en Opera en er zijn plannen om de compatibiliteit met Edge te vergroten zodra de Chromium-versie is vrijgegeven. De basiswerking van de extensie is dat deze de gebruiker volgt en informeert over alle keren dat het trackers op bezochte webpagina's heeft geblokkeerd. Waar het aanbod van Bitdefender in opvalt, is hoe de extensie de privacyinformatie organiseert. Wanneer u op de extensie klikt terwijl u een webpagina bezoekt, dan krijgt u veel informatie over de poging tot het volgen van informatie. Bovenaan staat het totaal aantal geblokkeerde trackers, evenals de laadtijd van de pagina. Hieronder kan de gebruiker zien welke geblokkeerde trackers het gevolg zijn van advertenties, analyses, klantinteractie, sociale media, enz.

Antivirusprestaties

Alle betaalde producten van Bitdefender gebruiken dezelfde malwaremachine, dus ongeacht het gekozen pakket is de detectie van malware en de remedie overal hetzelfde. Voor testdoeleinden is het de machine zelf die op de proef wordt gesteld door onafhankelijke testlaboratoria die hun resultaten op verschillende tijdstippen gedurende het jaar publiceren. Deze uitgevoerde tests geven aan de consumenten waardevolle informatie over hoe antivirusproducten presteren als ze worden aangevallen. Deze Bitdefender scoort normaal gesproken ver boven het gemiddelde, maar niet vlekkeloos zoals sommige andere merken in het verleden deden. In de AV-Labs tests die in mei en juni 2019 op Windows 10 zijn uitgevoerd, heeft het Duitse laboratorium aangetoond dat Bitdefender 100% van de bekende en wijdverspreide malwarevoorbeelden gedetecteerd heeft. In de tests die testen voor zero-day defence, scoorde Bitdefender echter 98,8% in de juni-test, maar scoorde het perfect in mei. Microsoft, Norton en Trend Micro scoorden foutloos in deze tests en plaatsten Bitdefender een stap of twee naar achter.

Wat valse positieven betreft, heeft Bitdefender er drie geregistreerd. Er is vals-positieve software gevonden als malware. In dit opzicht hebben Kaspersky, Microsoft en Trend Micro niet één vals positief opgeworpen. Sinds 2017 heeft Bitdefender slechts drie van de 60 keer geen perfecte scores behaald op de Labs-detectietests. Ondanks het feit dat niet voor alle tests 100% wordt verkregen, is deze consistentie een bewijs van de door Bitdefender ontwikkelde malware-engine. Over deze periode is Norton de enige verkoper die in dit opzicht feilloos heeft gescoord, waarbij alle anderen een aantal keren minder dan perfecte scores geregistreerd hebben.

Het volgende laboratorium dat als een uitstekende benchmark voor prestaties wordt beschouwd, is AV-Comparative. Ook hier scoort Bitdefender goed in de tests van het Oostenrijkse laboratorium. Kaspersky slaagde erin om 100% te noteren en Bitdefender scoorde een meer dan lovenswaardige 99,9%. In de tests heeft Bitdefender twee valse positieven vastgelegd versus Kaspersky's geen, in tests die zijn uitgevoerd van februari tot mei van dit jaar. Sinds 2017 is geen enkele antivirusverkoper in staat geweest om alle tests feilloos te doorstaan, dus sinds de latee jaren negentig scoort Bitdefender consistent in de hoogste percentielscore.

Systeemimpact

Eén van de belangrijkste voordelen van het aanschaffen van Bitdefender zijn de zeer goede scantijden met minimaal effect op de hardwareprestaties. Het meten hiervan hangt uitsluitend af van de machine waarop de software draait, maar er zijn tests uitgevoerd die aantonen dat benchmarkresultaten in iets meer dan acht seconden behaald werden. Dit is gestegen tot 9,4% nadat Total Security op de testmachine geïnstalleerd was. Quick scans duurden daarna nog eens 9 seconden en plaatsten Bitdefender onder en in veel gevallen het beste aanbod van de concurrenten van het bedrijf. Voor het uitvoeren van een volledige scan op het gehele apparaat waren de tijden consistent ongeveer 15 minuten bij de eerste scan, die opnieuw vergelijkbaar is met de concurrentie. Vanaf dat moment kwam consistent een volledige scan binnen bij minder dan 3 minuten.

Installatie en interface

Zoals te verwachten is, moet de installatie van elke antivirussuite eenvoudig, gemakkelijk en snel zijn. Dit zijn dingen die de consumenten van softwareproducten in het algemeen verwachten. Bitdefender voldoet aan deze verwachtingen. Nadat het 11 MB hoofdinstallatieprogramma geïnstalleerd is, duurt het normaal gesproken nog vijf of zes minuten om Total Security te installeren. Als er een probleem optreedt, dan biedt Bitdefender een 24/7 online ondersteuning aan met oproep-, in-browser chat- en e-mailopties met een responstijd van 24 uur voor iedereen die niet bereid is om te betalen voor Premium Security.

De reeds geïnstalleerde gebruikers die bekend zijn met het product zullen begroet worden met een zeer, zo niet exact dezelfde, interface als voorheen. Als het werkt, waarom veranderen en antiviruspakketten zijn niet de plaats voor interface-experimenten, vooral niet wanneer er een groot aantal functies nodig zijn. De interface wordt gedomineerd door de top vijf beveiligingstaken, te weten: een scanaanbeveling, Quick Scan, VPN, bescherming van andere systemen en de veilige browser van Safepay. Indien nodig kan de gebruiker nog een zesde eigen keuze toevoegen. Aan de linkerkant vinden de gebruikers Bescherming voor scandetails, Kwetsbaarheid, Firewall, AntiSpam, Bedreigingsverdedigingen en Ransomware met verdere opties die toegankelijk zijn via die opties. Al met al kost het slechts enkele minuten om het pakket en zijn gedrag aan te passen.

Screenshots van de Bitdefender Antivirus Plus 2020:

Bitdefender Antivirus Plus 2020 dashboard Bitdefender Antivirus Plus 2020 bescherming Bitdefender Antivirus Plus 2020 privacy Bitdefender Antivirus Plus 2020 instellingen Bitdefender Antivirus Plus 2020 ondersteuning

Systeemvereisten

  • Besturingsysteem: Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10
  • CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) of vergelijkbare processor
  • Geheugen (RAM): 2 GB
  • Beschikbare vrije ruimte op de harde schijf: 2,5 GB vrije ruimte
  • Internet Explorer versie 10 of hoger

Ouderlijk toezicht Premium

Ouderlijk toezicht Premium is niet inbegrepen bij de pakketten die aangeboden worden door Bitdefender maar het wordt aangeboden als een service met toegevoegde waarde. Het is ontworpen als een product om te helpen voorkomen dat de kinderen potentieel gevaarlijk gedrag vertonen of te maken krijgen met cyberpesten. Het gebruikt apparaatgebaseerde kunstmatige intelligentie om patronen van pesten te vinden, pogingen om kinderen buitenshuis te ontmoeten en naaktfoto's. De toepassing blokkeert het slechte gedrag niet, maar informeert de ouder dat er iets ongewoons op het apparaat gebeurt. Het deelt ook niet met de ouders wat het kind verzendt of ontvangt. Deze functie kost nog eens 50 EUR bovenop de prijs van het gekozen pakket.

Conclusie

Bitdefender Antivirus Plus 2020 is een compleet en degelijk pakket. In combinatie met een effectieve malware-engine en beveiligingsfuncties, die afhankelijk zijn van het betaalde pakket, kunnen gebruikers erop vertrouwen dat ze een goede keuze hebben gemaakt bij het beveiligen van hun systeem of apparaat. Een ander groot voordeel zijn de snelle scantijden en de impact op de hardwareprestaties, dit is een aantrekkelijk verkoopargument. Om deze redenen blijft Bitdefender een uitstekende keuze in een markt waar de concurrentie groot is.