ESET NOD32 Antivirus 2020

Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 

ESET NOD32 Antivirus 2020 box

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10 (32-bit en 64-bit), Windows Home Server (64-bit)

Officiële ESET NOD32 Antivirus 2020-website

ESET werd opgericht in 1987 in Slowakije en sindsdien is het uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd pc's helpt te beveiligen. Het bedrijf biedt nu antivirusoplossingen voor Windows, Mac en Android en biedt bedrijfsoplossingen op maat. Voor de gemiddelde thuisgebruiker zal ESET’s NOD32 Antivirus 2020 het belangrijkste product zijn.

Het aanbod van ESET is een jaarlijkse kanshebber voor het beste product binnen bepaalde categorieën en staat meestal altijd in de top 10 van de publicatie waarvoor het wordt beoordeeld. Het is deze consistentie die heeft bijgedragen aan de reputatie van ESET om jaar na jaar effectieve en betrouwbare producten te produceren, terwijl het ook beschikt over tientallen jaren ervaring op het gebied van beveiliging. Een andere reden voor de reputatie is het gebrek aan een waarneembare systeemimpact, zelfs op oudere machines, en dit wijst erop dat het een uitstekend antiviruspakket is.

De ESET NOD32 Antivirus 2020:

De ESET NOD32 Antivirus

Productaanbod

Net als veel concurrenten van ESET biedt het bedrijf tal van niveaus aan binnen zijn assortiment. ESET biedt ook pakketten voor Mac- en Android-apparaten, evenals producten voor meerdere apparaten op verschillende platforms. Wat betreft de opties voor Windows biedt ESET de basislijn NOD32 Antivirus aan die 39,99 EUR kost voor één licentie voor één jaar. De gebruikers kunnen maximaal vijf licenties kopen voor 79,99 EUR. NOD32 bevat anti-phishing, exploit blocker, UEFI-bescherming en een ransomware-schild. De volgende optie voor Windows-gebruikers is Internet Security dat 49,99 EUR kost voor één licentie, met een maximum van tien licenties die verkrijgbaar zijn voor 139,99 EUR. Internet Security wordt geleverd met alles wat NOD32 Antivirus doet en nog veel meer en is het populairste product van ESET. De extra functies zijn onder meer bankbescherming, firewall, ouderlijk toezicht, antispamcomponent en webcambescherming. Last but not least is Smart Security Premium, dat alle bovengenoemde functies, evenals wachtwoordbeheer en beeldcoderingstools bevat. Een licentie voor Smart Security Premium kost 59,99 EUR met een maximum van tien licenties die te koop zijn voor 149,99 EUR.

Voor Mac biedt ESET een vergelijkbaar assortiment aan voor dezelfde prijs als de Windows-optie. In plaats van hetzelfde te noemen, worden de Mac-opties ESET Cyber ​​Security en ESET Cyber ​​Security Pro genoemd en zijn ze hetzelfde geprijsd als hun Windows-varianten. Eén van de belangrijkste verschillen tussen de reeksen was dat u met Cyber ​​Security Pro tot tien licenties kunt kopen die 139,99 EUR kosten. De Mac-versies hebben een paar afzonderlijke functies voor Mac-gebruikers, waaronder presentatiemodus, automatische updates en verwisselbare mediabediening die de Mac-gebruikers misschien nuttig vinden, maar die geen onderscheid maken tussen de Windows- en Mac-versies.

Voor Android-apparaten biedt ESET Mobile Security een gratis versie of een betaalde versie met meer functies aan, die de prijs waard zijn. Mobile Security kost 14,99 EUR voor één apparaat of 74,95 EUR voor licenties voor vijf apparaten. De premium editie bevat componenten voor locatietracking, anti-phishing en antidiefstalcomponenten die verder gaan dan wat de gratis versie aanbiedt. Tot slot is het topaanbod van ESET Smart Security Premium, dat op verschillende platforms geïnstalleerd kan worden. Eén licentie kost 59,99 EUR, drie licenties kosten 99,99 EUR en tien licenties kosten 149,99 EUR. Naast de mogelijkheid om Smart Security op meerdere apparaten en platforms te installeren, biedt het pakket ook ESET's Secure Data- en Password Manager-componenten aan.

Antivirusbescherming

Zelfs door te kiezen voor NOD32 of het Mac-equivalent, Cyber ​​Security, zullen de gebruikers grote vooruitgang boeken bij het beveiligen van hun machines tegen de grote verscheidenheid aan malwarebedreigingen waarmee ze tegenwoordig geconfronteerd worden. Om dit effectief te doen, scant ESET niet alleen op bedreigingen, maar ook op verdacht gedrag - ook wel heuristische monitoring genoemd - om malware-infecties te voorkomen. Als aanvulling hierop werkt ESET automatisch virusdefinities bij op constante basis en beschermt het tegen zero-day bedreigingen. Dit is wat consumenten van malware-engines zijn gaan verwachten en ESET vult het geboden beveiligingsniveau aan met een aantal functies.

Deze functies omvatten het Ransomware Shield, dat op gedrag gebaseerde monitoring met traditionele antivirusscantechnologie toepast om te detecteren en te voorkomen dat ransomware bestanden wijzigt en codeert. Andere functies zijn onder meer de UEFI-scanner (Unified Extensible Firmware Interface) die malware-persistentie helpt te voorkomen. UEFI-malware, dat malware is die reboots en systeemherinstallaties kan overleven, is een steeds meer aanwezige bedreiging geworden. Nog meer beveiligingsfuncties zijn een antispamcomponent die voorkomt dat e-mailservers gehackt worden en een firewall om verbindingen met niet-vertrouwde netwerken te voorkomen.

Het hebben van een breed scala aan extra functies is geweldig, maar uiteindelijk wordt een antivirusproduct beoordeeld op hoe effectief het beschermt tegen malware-infecties. Dit is het doel van drie onafhankelijke laboratoria die malware-engines op de proef stellen. ESET is één van die producten die het hele jaar door meerdere keren getest zijn door AV-Comparatives, AV-Test en SE Labs. In de tests van AV-Comparative voor oktober 2019 scoorde de malware-engine van ESET 98,4% in de echte wereldtest wat betreft geblokkeerde malware. 1,6% van de malwaremonsters veranderde het systeem in gevaar en twee valse positieven werden geregistreerd. Dit betekende dat ESET niet zo goed scoorde in vergelijking met concurrenten zoals Kaspersky en Bitdefender die respectievelijk 99% en 100% blokkeerden.

De laatste keer dat de AV-Test ESET testte was in december 2017, toen deze 100% van de bekende en meest voorkomende malwarespanningen op dat moment blokkeerde en 98,9% van de zero-day-bedreigingen verspreid via e-mail en online vectoren. Het zou interessant zijn om latere testresultaten van de AV-Test te zien voor de huidige iteratie van de malware-engine van ESET, maar er moet opgemerkt worden dat ESET van oudsher een consistente uitvoerder is in termen van testresultaten. SE Labs ontdekte dat het product 100% van de malware-monsters ontdekte.

Installatie en interface

Zoals door de ESET-gebruikers en consumenten wordt verwacht, moet de algemene software-installatie eenvoudig zijn. ESET presteerd goed in dit opzicht. Door eenvoudigweg naar hun officiële website te gaan en op de downloadlink te klikken, gaat het installatieprogramma door met downloaden. Na de installatie wordt ESET bijgewerkt en wordt er een snelle scan uitgevoerd. Het installatiebestand is minder dan 4MB en het kost de software tot 3 minuten om het te installeren, afhankelijk van het systeem. Met het installatieprogramma kunnen de gebruikers ook functies vooraf selecteren door ze aan of uit te vinken.

Wat de interface betreft, deze is intuïtief en relatief eenvoudig te gebruiken. ESET is in het verleden bekritiseerd omdat het de interface moeilijker te navigeren maakt dan nodig is door een uitgebreide selectie van opties aan te bieden. Door de jaren heen heeft het bedrijf de interface gestroomlijnd zonder de opties te verminderen. Hierdoor kunnen de gemiddelde gebruikers krijgen wat ze willen uit het product, terwijl degenen die graag aan elke instelling sleutelen ook niet teleurgesteld zullen zijn. Dit alles maakt dat het product van ESET hoog scoort op het gebied van gebruiksgemak, niet iets waar ESET in het verleden om bekend stond.

In de interface staat alles op tabbladen die eenvoudig te volgen en te navigeren zijn. Scannen, bank- en betalingsbescherming en bescherming van het thuisnetwerk vormen de belangrijkste tabbladen met andere opties aan de linkerkant. Wat betreft de scanoptie, meer dan waarschijnlijk de meest gebruikte functie van elk antiviruspakket, kan elk bestand en elke map gescand worden. Naast de standaard scanopties, zoals Smart scan, Contextmenuscan, Diepgaande scan, kunt u de geavanceerde scanfuncties gebruiken. Na het scannen kunt u een aantal acties kiezen, waaronder geen actie, afsluiten, opnieuw opstarten, slaapstand of slaapstand.

Screenshots van de ESET NOD32 Antivirus 2020:

ESET NOD32 Antivirus home ESET NOD32 Antivirus scan ESET NOD32 Antivirus tools ESET NOD32 Antivirus computer bescherming ESET NOD32 Antivirus internet bescherming

Systeemvereisten

Uw systeem moet aan de volgende hardware- en softwarevereisten voldoen om ESET NOD32 Antivirus optimaal te laten werken:

Ondersteunde processoren

  • 32-bit (x86) processor met SSE2 instructie-set of 64-bit (x64) processor, 1 GHz of hoger

Ondersteunde besturingssystemen

  • Microsoft® Windows® 10
  • Microsoft® Windows® 8.1
  • Microsoft® Windows® 8
  • Microsoft® Windows® 7 SP1 met de nieuwste Windows-update
  • Microsoft® Windows® Home Server 2011 64-bit

Anders

  • Een internetverbinding is vereist voor de activering en de ESET NOD32 Antivirus-updates werken correct.

Systeemimpact

In vergelijking met sommige concurrenten heeft ESET weinig invloed op het besturingssysteem en de hardware. Met ongeveer 650 megabytes harde schijfruimte en 100 MB RAM in de inactieve modus, heeft ESET niet veel rekenkracht nodig om goed te werken. In Taakbeheer worden 2 tot 3 processen toegevoegd boven wat het besturingssysteem en de andere software toevoegen. In sommige tests werd een toename van 10% opgemerkt tijdens piekgebruikstijden. Deze lage systeemimpact werd verder bevestigd door de AV-Comparatives’ Prestatietest waar ESET "zeer snel" scoorde in alle behalve één categorie, waarin het "snel" scoorde. Wat betreft systeemimpact in de oktobertests, scoorde ESET 98,7 met een impact van 1,3 op het systeem. Dit was het beste van alle geteste producten.

Een geweldige keuze ondanks kleine gebreken

Een belangrijk nadeel bij ESET is de klantenondersteuning van hun bedrijf. Op dit moment zijn er geen 24/7 ondersteuningsopties of telefonische ondersteuning. Momenteel is er enkel een uitgebreide bibliotheek aangeboden door het bedrijf en een e-mailondersteuning. Hier hebben andere concurrenten de overhand met opties voor chat, e-mail en telefonische klantenondersteuning. Hoewel ESET een goede aanwezigheid op sociale media heeft, bieden andere bedrijven de eerder genoemde ondersteuningsfuncties wel.

Conclusie

Ondanks het gebrek aan klantenondersteuning, kleine terugvallen in de laatste real-world malwaretests van AV-Comparatives en enkele andere kleine gebreken is het aangeboden product van de hoogste klasse. Als u op zoek bent naar een antivirusoplossing die een uitstekende bescherming biedt met een minimale systeemimpact, dan is ESET wellicht de keuze voor u. Als u op zoek bent naar meer functies zoals een VPN, dan kunnen Kaspersky en Bitdefender opties zijn. Als u gedwongen wordt een product voor Windows of Mac te kiezen, dan zijn Internet Security en Cyber ​​Security Pro de investering meer dan waard.

Klik om een reactie te plaatsen