Kaspersky Anti-Virus 2020

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Kaspersky Anti-virus 2020 box

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10 (32-bit en 64-bit)

Officiële Kaspersky Anti-Virus 2020-website

Jaar op jaar produceert Kaspersky antivirussoftwarepakketten die bij de beste in hun categorie behoren. Dit jaar is niet anders. De productlijn voor 2020 is opnieuw een geweldige keuze voor consumenten met elk budget. Wat misschien nog indrukwekkender is, is dat het bedrijf - ondanks beschuldigingen van banden met de Russische overheid en het moeten verhuizen van zijn activiteiten naar Zwitserland - zijn producten erg consisten heeft kunnen houden.

Kaspersky Anti-Virus 2020 voor Windows biedt een volledige bescherming met een breed scala aan functies, afhankelijk van het pakket waarvoor u kiest. Een negatief punt is het ontbreken van functies die bij de pakketten op de lagere niveaus zijn inbegrepen. In dit opzicht heeft Bitdefender Kaspersky verslagen omdat consumenten meer toegevoegde waarde zullen vinden in de lagere niveaus van het assortiment van Bitdefender. Over het algemeen is het echter moeilijk om te betwisten dat het Kaspersky Anti-Virus-pakket een goede systeembescherming biedt. Kaspersky loopt nu ook voorop omdat het tweefactorauthenticatie heeft aangenomen voor online accounts, waaruit blijkt dat de beste beveiligingsmethoden geïmplementeerd kunnen worden in software voor een veiligere online aanwezigheid.

Het Kaspersky Anti-Virus 2020:

Kaspersky Anti-Virus 2020

Productaanbod

Zoals bij de meeste goede tot geweldige antivirussuites die tegenwoordig worden aangeboden, delen ze allemaal dezelfde malware-engine in de hele productlijn. Dit betekent dat zelfs de gratis versie van Kaspersky Anti-Virus, die voorheen Kaspersky Free Antivirus heette en die nu Kaspersky Security Cloud Free wordt genoemd, met dezelfde malware-engine wordt geleverd als de producten met een hoger niveau. Als basis is Security Cloud Free een goede optie, want zelfs de basis omvat Kaspersky's wachtwoordbeheer en clientsoftware voor de Secure Connection VPN-service van Kaspersky. Het is belangrijk op te merken dat de wachtwoordbeheerder beperkt is tot 15 inloggegevens. Een onbeperkt pakket kan gekocht worden voor 15 EUR per jaar of een onbeperkte service wordt standaard meegeleverd met Total Security. De VPN is ook beperkt tot 200 MB per dag of tot 300 MB als u een My Kaspersky online-account hebt. Een onbeperkt pakket kan gekocht worden voor 30 EUR per jaar, wat relatief goedkoop is in vergelijking met andere gespecialiseerde VPN-diensten.

De eerste betaalde licentie is Kaspersky Anti-Virus met een startprijs van 60 EUR per jaar en die op drie tot tien afzonderlijke pc's geïnstalleerd kan worden. Het anti-virus omvat phishing en spywarebescherming die actief e-mailbijlagen kan scannen en controleren op kwetsbaarheden en die functies uitvoeren die van phishing- en spywarebeschermingsmodules verwacht worden. De gebruikers moeten uitkijken want veel leveranciers en Kaspersky-partners verkopen vaak Anti-Virus voor veel minder dan de catalogusprijs, dus het is raadzaam om op zoek te gaan naar de beste deals. Hier concurreert Kaspersky rechtstreeks met Bitdefender, aangezien het aanbod van laatstgenoemde meer functies aanbiedt.

Het volgende niveau is Kaspersky's Internet Security, die begint vanaf 80 EUR per jaar en die geleverd wordt met licenties voor drie tot tien pc's. Het belangrijkste verkoopargument voor dit pakket is dat het geleverd wordt met software voor Macs, Android-apparaten en iPhones en iPads. De software kan beschermen tegen ongewenste apps en tegen webcamkaping. Het pakket bevat ook de Safe Money-browser van Kaspersky en beperkte ouderlijk toezicht.

Nu gaat Kaspersky naar de bovenste laag met Kaspersky Total Security met een kostprijs van 90 EUR per jaar voor drie computers. Meer licenties kunnen gekocht worden tegen verschillende tarieven, namelijk 100 EUR voor vijf pc's en 150 EUR voor tien pc's. Total Security omvat een back-upfunctie, coderen en vernietigen van bestanden, beschermen tegen een ransomware-aanval en omvat webgebaseerd ouderlijk toezicht.

Op hetzelfde niveau als Total Security biedt Kaspersky ook een internetgebaseerd beveiligingspakket aan genaamd Kaspersky Security Cloud en kostprijs is 90 EUR per jaar. De pakketten worden geleverd met onbeperkt gebruik van wachtwoordbeheer, tot 500 MB VPN-gegevens per dag en enkele functies voor identiteitsbescherming. Een familiepakket kost 150 EUR voor maximaal 20 apparaten en voegt beter ouderlijk toezicht toe. De Kaspersky-beveiligingssoftware werkt met Windows 7 tot en met 10, macOS 10.12 tot en met 10.14, Android 4.2 Jelly Bean en hoger en iOS 11 of hoger. De iOS-beveiligingssoftware wordt geleverd met een tracker voor verloren of gestolen apparaten en heeft ook een module om schadelijke websites uit te filteren. Vooralsnog wordt Linux niet ondersteund door Kaspersky-producten.

Aangeboden bescherming

Kaspersky Labs hebben een solide reputatie als het gaat om bescherming. Om de bescherming die het bedrijf biedt te versterken, voert de software een mix van scans uit in een poging om alle bases te dekken. Verder maakt Kaspersky gebruik van heuristische monitoring waardoor de software verdacht gedrag en kwaadaardige codes kan detecteren. Verder past het bedrijf kunstmatige intelligentiemodellen toe voor een betere analyse op het hoofdkantoor van het bedrijf, dat op zijn beurt meerdere malen per dag malware-definitie-updates naar zijn 400 miljoen gebruikers stuurt. Kaspersky die de dreiging van bestandsloze aanvallen en aanvallen op het opstartsysteem Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) ziet, heeft betere manieren toegevoegd om dergelijke bedreigingen te detecteren en te verminderen.

Een andere interessante functie die resulteert in real-world bescherming is Kaspersky's Application Control dat beperkingen oplegt aan welke programma's wel en niet kunnen draaien. Standaard voert Toepassingsbeheer alleen vertrouwde toepassingen uit. Verder heeft de software voor elk element drie niveaus van scanintensiteit en de Gaming-modus die werkt met games, films en zelfs grote Excel-spreadsheets. De System Watcher let op de eerste tekenen van een ransomware-aanval. In de ergste situaties, als al het andere is mislukt, kan Kaspersky's Rescue Disk het systeem opnieuw opstarten vanaf een USB-stick en de resterende infecties verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat Rescue Disk een afzonderlijk product is en afzonderlijk moet worden gedownload.

Antivirusprestaties

Jaar op jaar scoort Kaspersky uitstekend op onafhankelijke labotests en dit jaar is het niet anders geweest. Eén van de grootste prestaties van Kaspersky in dit opzicht is het aantal gescoorde valse positieven, wat in de laatste testrondes niet het geval is. Het Duitse lab AV-Test toonden resultaten aan dat Kaspersky een foutloze 100% scoorde in zowel de bekende malwarecategorie als in de zero-day-categorie voor de testcyclus van mei en juni. Norton, Trend Micro en Windows Defender scoort op dezelfde manier, echter, Norton had drie valse positieven. Indrukwekkend is dat Kaspersky sinds 2017 maar één keer niet perfect heeft kunnen scoren. Samengevat slaagde het bedrijf er niet in om 100% te krijgen in één van de 60 testen.

Het Oostenrijkse lab, AV-Comparatives was net zo indrukwekkend als de AV-Test, waarbij het bedrijf 100% online malware detecteerde zonder valse positieven voor de testcyclus van februari tot mei 2019. In de testcyclus van juni tot oktober blokkeerde de malware-engine van Kaspersky 99,1%. Hoewel niet perfect, is het nog steeds een resultaat dat het product in de best presterende categorie plaatst. Ten slotte gaf het in Londen gevestigde SE-Labs Kaspersky de hoogste beoordeling in de tests die werden uitgevoerd van april tot juni 2019. Samen met ESET, Windows Defender en Norton detecteerden ze elk 100% malware zonder valse positieven. Er kan gesteld worden dat het aanbod van Microsoft de anderen versloeg omdat het erin slaagde om alle aangetroffen malware te blokkeren, terwijl de ander een klein percentage neutraliseerde in plaats van het volledig te blokkeren.

Beveiligingsfuncties

Zoals hierboven vermeld: het gelaagde pakket dat de consument gekocht heeft, bepaalt welke functies inbegrepen zijn. Zelfs als de consument voor de gratis versie kiest, dan kan het pakket nog steeds phishing-sites blokkeren die verkorte URL's gebruiken met behulp van de antiphishing-component. Internet Security is waar veel van de meer nuttige functies een rol spelen, waaronder basis ouderlijk toezicht, een tweerichtingsfirewall en anti-spywarefuncties zoals bescherming tegen webcamkaping. Internet Security omvat verder de instelling Private Browsing en extensies voor Internet Explorer, Firefox en Chrome. Veilig geld is misschien wel de functie die het meeste gebruikt zal worden, of op zijn minst zou moeten. Het is de geharde browser van Kaspersky die het gebruik van HTTPS-codering dwingt en veelgebruikte webaanvallen blokkeert en een virtueel toetsenbord heeft om te voorkomen dat keyloggers inloggegevens stelen.

Total Security voegt vervolgens een onbeperkte versie van de Password Manager en betere ouderlijk toezicht toe met Safe Kids Premium. Het component stelt ouders in staat om aanstootgevend materiaal van Facebook-gebruiksblokken te bewaken en om de telefoons van hun kinderen geografisch te lokaliseren. Verder kunnen ouders schermlimieten instellen voor telefoons, tablets en pc's, hopelijk helpen ze ervoor te zorgen dat huiswerk op zijn minst gemaakt wordt. Total Security wordt ook geleverd met een Backup and Restore die in staat is om kopieën van de belangrijke bestanden te maken en ze weg te houden van ransomware-aanvallen. Standaard maakt het een back-up van Mijn documenten, afbeeldingen, video's en muziek aan met andere bestanden die door de gebruiker kunnen worden toegevoegd. Het is beperkt in de zin dat op deze manier geen back-ups van volledige schijven gemaakt kunnen worden.

Wanneer het pakket gekoppeld is aan het My Kaspersky online account van het bedrijf, dan kunt u de nieuwe two-factor authentication (2FA) gebruiken voor betere online accountbescherming. Het onderdeel werkt door een server die uw telefoon een sms stuurt met een éénmalige code die vereist is om in te loggen. Naar beste weten van de schrijver is Kaspersky de eerste die dit implementeert en beschikbaar maakt voor klanten. Vaak wordt door beveiligingsonderzoekers geklaagd dat de gebruikers 2FA zo mogelijk moeten gebruiken. Het is goed om te zien dat een bedrijf het initiatief neemt om het gebruikers gemakkelijker te maken om betere beveiligingsgewoonten aan te nemen.

Impact op computerbronnen

Hierboven werd negatief gezegd dat Bitdefender een beter product biedt dan het middenklasse-aanbod van Kaspersky. Een ander negatief punt ligt bij Total Security: het vereist veel van de machine en het duurt vaak langer om te scannen dan bij de concurrenten van het bedrijf. Een eerste scan kan, afhankelijk van het systeem, tot 10 minuten duren. Dit is op zichzelf niet verschrikkelijk en vergelijkbaar met andere pakketten op de markt. Het verschil kwam toen de software éénmaal geïndexeerd was: de systeemscans waren maar met meer dan de helft volledig. Dat gezegd hebbende, de Quick Scans waren ongelooflijk snel gedaan en kwamen binnen een minuut binnen. AV-Comparatives doen ook een prestatiescore, waarbij Kaspersky Total Security een 7.9 scoorde. Ter vergelijking: het was iets beter dan dat van Bitdefender 8.3 maar verbleekte in vergelijking met McAfee 0.8.

Installatie en interface

Het installatieproces begint met een installatieprogramma van 2,5 MB dat gedownload moet worden. Eénmaal voltooid en geïnstalleerd, wordt het hoofdinstallatieprogramma van 125 MB gedownload. Na de voltooiing zal het programma een snelle scan uitvoeren en vervolgens het volledige product installeren. Zodra het volledige product geïnstalleerd is, kunnen de gebruikers ervoor kiezen om Kaspersky niet langer malware en andere bedreigingsgegevens van het systeem van de gebruiker te laten verzamelen.

De interface is wat alle gebruikers van het product van Kaspersky gaan verwachten zijn. Het hoofdscherm heeft een groen vinkje en acht hoofdtaken vooraan, met de huidige beveiligingsaanbevelingen hierboven. Bij Total Security zijn dit respectievelijk Scan, Database Update, Safe Money, Password Manager, Privacy Protection, Backup and Restore, Parental Control en My Kaspersky online account access. Andere add-ons zijn eenvoudig te navigeren onder de categorie Meer tools. Het aanpassen van scans is ook eenvoudig en in het algemeen zou het geen moeite mogen zijn om door de interface te navigeren en het product te gebruiken, zelfs voor zij die niet vaak computers gebruiken.

Het Kaspersky Anti-Virus 2020:

Kaspersky Anti-Virus 2020 hoofdscherm Kaspersky Anti-Virus 2020 scan Kaspersky Anti-Virus 2020 rapport Kaspersky Anti-Virus 2020 meer tools Kaspersky Anti-Virus 2020 keyboard op scherm

Systeemvereisten:

Voor alle apparaten

 • Internetverbinding is vereist - voor productactivering en updates en voor toegang tot sommige functies

Op Windows® gebaseerde desktops en laptops

 • 1500 MB vrije ruimte op de harde schijf
 • Microsoft® Internet Explorer® 10 of hoger
 • Microsoft .NET Framework 4 of hoger
 • Microsoft Windows 10 Home/Pro/Enterprise
 • Microsoft Windows 8&8.1/Pro/Enterprise/8.1 update
 • Microsoft Windows 7 Starter/Home Basic&Premium/Professional/Ultimate – SP1 of hoger
 • Processor: 1 GHz of hoger
 • Memory (RAM): 1 GB (32-bit) of 2 GB (64-bit)

Windows-gebaseerde tablets (systeem met een Intel®-processor)

 • Microsoft Windows 10 Home/Pro/Enterprise
 • Microsoft Windows 8&8.1/Pro (64-bit)
 • Minimum screen resolution: 1024x768

Houd er rekening mee dat we de bètaversies/previews van nieuwe besturingssystemen niet ondersteunen. Alleen definitieve, officieel vrijgegeven besturingssystemen worden door het product ondersteund.

Als u Windows 10 gebruikt, dan moet u mogelijk alle beschikbare patches voor uw Kaspersky Lab-beveiligingssoftware downloaden en installeren. Het product is niet bedoeld voor gebruik in Windows 10 Mobile/S-edities.

Conclusie

Kaspersky’s Total Security is de hoogste klasse in antivirussuites. De belangrijkste reden hiervoor is dat het product rijk aan functies is en uitstekende beveiligingsoplossingen biedt. Het aanbod van het laagste tot het hoogste niveau is gebouwd voor bescherming en dat is in wezen wat klanten willen. Het product is geenszins perfect, het belast de systeembronnen behoorlijk en het zou andere concurrenten volledig omver hebben geblazen als het erin was geslaagd om samen met Total Security een onbeperkte VPN-service te bieden.