Kaspersky Anti-Virus 2019

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

kaspersky antivirus 2018 box

Compatibel met: Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Kaspersky Antivirus 2019 Website

Kaspersky Labs heeft in sommige opzichten een vrij stormachtig jaar achter de rug. De geruchten gaan, zonder veel bewijsmateriaal,  over het feit dat de veiligheidsfirma hartige relaties met de Russische overheid zou hebben. Dientengevolge, zijn de producten Kaspersky verboden voor gebruik in Amerikaanse overheidsdiensten. Kaspersky heeft grote delen van zijn bedrijf naar Genève verplaatst om zijn imago van onafhankelijkheid tegenover alle overheidsinstellingen te versterken. Met al deze turbulentie moet men zich afvragen of hun kernproduct, het antivirusprogramma, aanpassingen heeft ondergaan.

Dat lijkt niet het geval. Kaspersky Anti-Virus 2019 heeft op onafhankelijke tests altijd goed gescoord en is nog steeds de keuze van veel redacteuren voor het beste antivirusaanbod. Anti-Virus 2019 is de primaire betaalde versie en in vergelijking met het vergelijkbare aanbod van Bitdefender kan het lijken alsof het qua functies tekortschiet. Dit betekent echter zeker niet dat Anti-Virus 2019 een slechte keuze is.

Kostprijs

Kaspersky Labs heeft de heersende prijscategorieën voor al z'n nieuwste producten gerespecteerd. Anti-Virus 2019 kost u 39,95 USD voor één licentie (per jaar). Drie licenties kosten 75,95 USD en beide zijn rechtstreeks beschikbaar vanaf Kaspersky's internationale website. Bepaalde regio's kunnen een betere prijs krijgen voor regio-specifieke websites, maar de dollarprijs geeft de consument een globaal idee van hoeveel een pakket kost. Met betrekking tot de concurrentie is de prijsstructuur van Kaspersky goed. Bitdefender, Webroot en ZoneAlarm rekenen bijvoorbeeld 39,99 USD voor één enkele licentie. Aan de andere kant geeft F-Secure u drie licenties voor 39,99 USD. Terwijl McAfee AntiVirus Plus overeenkomt met Kaspersky's prijs voor meerdere licenties, kunt u met dat abonnement McAfee installeren op elk Windows, macOS, Android en iOS-apparaat in uw huishouden.

Eerste configuratie

Het installatieproces van Kaspersky is eenvoudig, gestroomlijnd en net zo snel als bij de concurrentie. De downloadlinks zijn duidelijk gemarkeerd op de website en de installer zelf is klein. Zodra de licentieovereenkomst is goedgekeurd en automatisch wordt gedownload, wordt de rest van het pakket geconfigureerd.  Velen zouden denken dat het daarmee rond is, maar er is nog een stap. Zodra het dashboard wordt geopend kan je gewaarschuwd worden voor het feit dat sommige toepassingen moeten worden bijgewerkt. De meeste pakketten doen dat automatisch bij de installatie, maar het is leuk controle te hebben over dergelijke functies en geeft de gebruiker het gevoel dat het door hem gekozen product zijn gegevens actief beschermt.

Gebruikersinterface

Zodra de installatie is voltooid en de toepassingen zijn bijgewerkt, kan de gebruiker het dashboard ervaren. Degenen die de vorige editie hadden, zullen merken dat er bijna niets veranderd is. Er is een statuspaneel aan de bovenkant, een knop 'Meer tools' aan de onderkant, en knoppenpanelen voor scannen, databaseupdate, rapporten en On-Screen Keyboard. Het kleurenschema is een beetje veranderd, al valt het amper te merken. Het statuspaneel is nu wit met een licht patroon in plaats van groen, en de knoppenpanelen zijn meer gedefinieerd. Geen revolutionaire verandering, maar waarschijnlijk een lichte verbetering ten opzichte van iets dat eigenlijk al goed was.

Met het Scan-paneel kunt u snelle of volledig systeemscans uitvoeren. Het maakt het ook mogelijk om uw externe stations of welke bestanden en mappen u ook opgeeft, te controleren. Al deze functionaliteit vereist meer navigatie dan sommige pakketten. Zo duurt het drie klikken vanaf de console om een Quick Scan te starten, maar dit betekent niet dat het moeilijk is om te navigeren. Het gebruik van de interface is nog steeds intuïtief ondanks de extra complexiteit. Een eenvoudige planner is beschikbaar om elke dag, weekdag, weekend, weekend, week of maand automatisch elk type scan uit te voeren. Met verstandige configuratieopties kan de scan de volgende dag worden uitgevoerd na het uitschakelen van de computer (na het afsluiten van het besturingssysteem). Verder kunt u de impact op de prestaties minimaliseren door alleen scans uit te voeren wanneer de computer is vergrendeld of uw schermbeveiliging actief is. Dit gezegd zijnde, is de impact op de prestaties minimaal en amper merkbaar.

Functies

Zoals bijna alle antivirussuites op de markt deelt Kaspersky een aantal functies met de gratis versie. Kaspersky Free bevat de op gedrag gebaseerde System Watcher, het heeft alle antivirusbescherming die u krijgt in de premium antivirus. Een van de andere gedeelde functies die speciale vermelding verdient is de phishing-bescherming. Vaak is malware ontworpen om uw beveiliging te misleiden. Daartoe bereiden hackers websites voor die er precies zo uitzien als PayPal, of eBay, of uw bank in een poging uw wachtwoorden en gebruikersnamen te stelen en effectief een hele account aan hen over te dragen. Kaspersky's anti-phishing module is ontworpen om dit te voorkomen door de gebruiker geen toegang te geven tot dergelijke sites en deze zelfs te blokkeren.

Naast de gratis versie van Anti-Virus 2019 bevat deze module ook een System Watcher, Ransomware Protection, Rescue Disk, Vulnerability Scan, Browser Configuration Check en een Privacy Cleaner. De System Watcher is ontworpen om kwaadaardige activiteiten, inclusief ransomware-activiteit, te detecteren in processen die door de belangrijkste real-time antivirus worden gemist. De Ransomware Protection overlapt enigszins met de Watcher, maar is ook in staat om zich te verdedigen tegen ransomware die bij het opstarten van Windows wordt gestart. Andere beveiligingsfuncties starten niet mee op en kunnen ransomware die bij het opstarten van Windows wel mee opstart dus niet tegenhouden.

Met de functie Rescue Disk kan de gebruiker een opstartschijf of USB-station maken. Het is een vrij grote download van 500 MB, maar dit kan een redding zijn in ernstige situaties. De Vulnerability Scan zoekt naar ontbrekende beveiligingspatches in het besturingssysteem en in browsers en andere populaire programma's om uw beveiliging verder te verbeteren. Misbruik van softwarepakketten zoals Flash is een belangrijke infectievector voor hackers. Het is een geweldige functie, zeker ook omdat ze compatibel is met meerdere softwarepakketten die regelmatig moeten worden bijgewerkt.

De Browser Configuratiecontrole is ontworpen om specifiek problemen met Internet Explorer te analyseren en op te sporen. Mogelijk kan dit een minder gebruikte functie zijn, maar voor degenen die Internet Explorer gebruiken biedt het een zekere meerwaarde. De Privacy Cleaner, aan de andere kant, is een geweldig hulpmiddel voor degenen die langere tijd online doorbrengen. Terwijl u op het web surft, pikt uw browsergeschiedenis informatie op waar veel hackers naar op zoek zijn. De Privacy Cleaner helpt u deze informatie te beheren om uzelf beter te beschermen. In het begin waarschuwt deze component overigens wel dat het opruimen ervan problemen kan veroorzaken. Het verwijderen van cookies kan uw opgeslagen instellingen voor websites bijvoorbeeld tenietdoen. U kunt echter zelf selecteren welke component (cookies, geschiedenis en temp bestanden) worden opgeschoond in Internet Explorer, Chrome en Opera.

Bescherming

Zoals hierboven vermeld scoorde Kaspersky erg goed in onafhankelijke tests. Kaspersky haalde de eerste plaats bij AV-Comparatives' Real-World Protection tests die proberen te achterhalen hoe alle top-antiviruspakketten scoren in het opsporen van nieuwe en bekende bedreigingen. Het rapport van juli 2018 plaatste Kaspersky op de eerste plaats in een lijst van 18. Het was het enige pakket dat een perfecte score behaalde, waarbij het allebei 100% van de testbedreigingen blokkeerde en geen enkel vals alarm gaf. Het is belangrijk om te onthouden dat de tests van het Oostenrijkse laboratorium van maand tot maand kunnen fluctueren in hun resultaten in termen van geblokkeerde bedreigingen. Dat gezegd zijnde scoort Kaspersky voortdurend goed.

AV-Test's Windows tests van juni 2018 waren nog positiever over de motor van Kaspersky, waarbij het bedrijf 100% scoorde voor bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Alleen Avira en McAfee (uit een lijst van 18) konden de score van Kaspersky evenaren. In de resultaten van oktober 2018 scoorde Kaspersky opnieuw ongelooflijk goed, zo goed als mogelijk is, met volledige cijfers in bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Historisch gezien is Kaspersky altijd een toppresteerder en een topproduct in de resultaten van AV-Test.

Screenshots:

Kaspersky Anti-Virus 2019 Homescreen Kaspersky Anti-Virus 2019 Quick Scan Kaspersky Anti-Virus 2019 On Screen Keyboard Kaspersky Anti-Virus 2019 Update

Systeemvereisten:

 • Internetverbinding vereist - voor productactivering & updates en voor toegang tot sommige functies

Windowscomputers en -laptops

 • 1,500 MB schijfruimte
 • Microsoft® Internet Explorer® 10 of hoger
  Microsoft .NET Framework 4 of hoger
  Microsoft Windows 101 Home / Pro / Enterprise
  Microsoft Windows 8 & 8.1 / Pro / Enterprise / 8.1 update
  Microsoft Windows 7 Starter / Home Basic & Premium / Professional / Ultimate - SP0 of hoger
  Bewerker: 1 GHz of hoger
  Geheugen (RAM): 1 GB (32-bit) of 2 GB (64-bit)

Tablets onder Windows (systemen met een Intel® processor)

 • Microsoft Windows 101 Home / Pro / Enterprise
 • Microsoft Windows 8 & 8.1 / Pro (64-bit)
 • Minimum schermresolutie: 1024x600

Opmerkingen: previews en beta versies van besturingssystemen worden niet ondersteund. Kaspersky Anti-Virus 2019 ondersteunt alleen definitieve versies van besturingssystemen.

Conclusie

Kaspersky Anti-Virus 2019 is een geweldig product ondanks de externe moeilijkheden die het bedrijf het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Testscores van grote onafhankelijke labo's die over de hele linie consistent zijn, vormen een belangrijk verkoopargument voor het product. Hoewel het aanbod niet heel uitgebreid is, scoort het wel goed. In vergelijking met andere topkandidaten zijn de verschillen echter meestal klein. Misschien is de enige legitieme klacht over Anti-Virus 2019 dat sommige van de functies de neiging hebben mekaar te overlappen.

Het lijkt er overigens op dat ook andere bedrijven hetzelfde probleem kennen als Kaspersky, namelijk de concurrentie met hun eigen gratis versie. Het is waar dat de kern van de antivirustechnologie hetzelfde is als in Kaspersky Free, maar de betaalde editie bevat een verzameling bonusscans, volledige toegang tot configuratie-instellingen en de mogelijkheid om directe technische ondersteuning via telefoon of live chat te krijgen en dat naast alle andere functies die hierboven zijn genoemd. Anti-Virus 2019 is zeker een geweldige keuze voor iedereen die zijn pc wil beveiligen.

Tot slot, Kaspersky Anti-Virus 2019 heeft niet alle extra's die de concurrentie wel aanbieden, maar wie maakt het wat uit, als je in ruil een van de beste en meest accurate antivirus-engines krijgt? Dat is toch de ultieme test voor elk antivirusaanbod.