Bitdefender Antivirus Plus 2019

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Bitdefender Antivirus Plus 2019

Compatibel met: Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Bitdefender Antivirus Plus 2019 website

Het kiezen van het juiste antiviruspakket kan een ongelooflijk moeilijke en uitdagende aangelegenheid zijn. Eerst moet het merk worden gekozen en vervolgens het pakket dat het best past bij uw behoeften en portemonnee. Gezien het grote aantal opties weet de consument misschien niet waar te beginnen. Dit is waar beoordelingen zoals deze van dienst kunnen zijn. Deze review gaat over het Antivirus Plus 2019-aanbod van Bitdefendern Bitdefender’s Antivirus Plus 2019. Als beveiligingsbedrijf heeft Bitdefendereen reputatie te verdedigen van 'waar voor je geld', met een betrouwbare bescherming aan een redelijke prijs. Die traditie wordt voortgezet met Antivirus Plus 2019.

Kostprijs

Bitdefender's Antivirus Plus 2019 is hun basisproduct dat is ontworpen om Windows-systemen te beschermen, met Internet Security en Total Security als eventuele uitbreidingen. Dat gezegd zijnde, is Antivirus Plus zeker geen bepekt pakket wat betreft 'features'. Antivirus Plus omvat een uitgebreide antivirus, real-time gedragscontrole en meerlaagse ransomwarebescherming en dat is nog maar het begin. Er is ook kwaadaardige website-blocker, bescherming voor online bankieren, een wachtwoord manager, en veilige verwijdering van bestanden opgenomen in het basispakket. Dit is op zich al indrukwekkend en bovendien heeft Antivirus Plus dan wel een catalogusprijs van 40 tot 80 USD maar als het pakket rechtstreeks van Bitdefender kost het slechts 23,99 USD. Dat is een mooie prijs voor een dergelijk product met veel functies. Antivirus Plus kan ook op maximaal drie apparaten worden geïnstalleerd.

Het pakket bevat verder een Hotspot Shield-aangedreven VPN. Dit kan worden beschouwd als de zwakste van de functies, omdat het een simpele functie is. De VPN staat u niet toe om uw locatie te kiezen en beperkt u tot 200MB data-overdracht per dag: net genoeg voor e-mails en zeer licht surfen op internet. Het kan afzonderlijk worden opgewaardeerd met een betaalde VPN die ongeveer 39 USD kost. Dit kan de gebruiker iets geven om over na te denken, maar doet op geen enkele manier afbreuk aan de antivirus.

Eerste configuratie

Wat sommigen misschien als een negatief punt zullen is dat gebruikers een gratis Bitdefender-account moeten aanmaken. Dit wordt gedaan voordat het installatiepakket kan worden gedownload. Gelukkig is de belangrijkste informatie die aan het bedrijf wordt gegeven alleen uw e-mailadres. Bitdefender is niet de enige die deze eis opneemt, aangezien veel andere beveiligingsbedrijven een soortgelijke eis opnemen of al hebben opgenomen. Het kan door sommige gebruikers inderdaad als negatief worden beschouwd, maar registratie levert wel een bonus op, in die zin dat de gebruiker de veiligheidsstatus van een geregistreerd apparaat kan controleren vanaf de webconsole van Bitdefender.

Eenmaal geregistreerd is het downloaden en installeren van het product eenvoudig. Dit is te verwachten van elke moderne antivirus en Antivirus Plus voldoet in dit opzicht helemaal aan de verwachtingen van moderne gebruikers. De installatie omvat een eerste scan van het apparaat om ervoor te zorgen dat het apparaat schoon is en dat niets het proces belemmert. Dit wordt gevolgd door de installatie van aanbevolen browserextensies die werken op Chrome, Firefox en Internet Explorer.

Gebruikersinterface

Bij de eerste lancering van het pakket krijgt de gebruiker een rondleiding door de software. Voor iedereen die bekend is met een moderne antivirus kan de tour worden overgeslagen, de interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk. De interface is erg functioneel en biedt eenvoudige toegang tot de gewenste locaties en functies. Snelle scans zijn slechts een muisklik verwijderd, terwijl in de linkse zijbalk de andere tools van de suite op het gebied van bescherming, privacy enz. te vinden zijn. Door deze schermen uit te breiden, kunnen de verschillende opties binnen de suite worden gevonden. De meeste gebruikers zullen er snel hun weg in vinden.

Een groot deel van de interface is aanpasbaar en de gebruiker kan indien nodig de standaardopties wijzigen. Als de gebruiker bijvoorbeeld niet geïnteresseerd is in de VPN, kan deze eenvoudig worden verwisseld voor een andere knop. Wanneer alle opties en aanpassingen in aanmerking worden genomen, biedt de interface beginners eenvoudige toegang tot de belangrijkste functies, terwijl antivirusveteranen genoeg hebben om mee te spelen en te tweaken om tevreden te blijven.

Functies

Een van de eerste kenmerken die speciale vermelding verdient, zijn de meervoudige scanopties die Antivirus Plus biedt. Gebruikers kunnen een Quick Scan uitvoeren die de sectoren van een apparaat scant die het meest waarschijnlijk geïnfecteerd zijn, of een volledige systeemscan die het hele apparaat scant. Verder is er een optie Scans beheren waarmee de gebruiker nieuwe scantypen kan maken om specifieke bestanden en mappen te controleren. Hoe de scan werkt, kan ook worden aangepast, zodat u op zoek kunt gaan naar specifieke bedreigingen zoals rootkits of gewoon om te scannen op ongewenste toepassingen. Er is ook een Explorer Scan-optie waarmee u objecten kunt scannen vanuit het menu van Explorer met de rechtermuisknop en er is een opstartbare rescue-omgeving om u te helpen meer hardnekkige bedreigingen te verwijderen. De scansnelheden zijn echter een struikelblok voor veel critici. De eerste scan neemt soms enorm veel tijd in beslag. Daarna zijn de scantijden redelijker maar concurrenten van Bitdefender scoren beteren. Het kan meer dan een uur duren voordat een volledige systeemscan is voltooid, maar die tijd neemt af bij elke volgende scan.

Antivirus Plus wordt ook geleverd met de wachtwoordmanager van Bitdefender, genaamd Wallet. De applicatie kan websitegegevens, creditcardgegevens, draadloze netwerkwachtwoorden, aanmeldingsgegevens, applicatiesleutels, licentiesleutels, e-mailservergegevens en persoonlijke gegevens voor een willekeurig aantal personen opslaan. Wallet is een geweldig hulpmiddel voor de bescherming van informatie waar cybercriminelen naar zoeken. Hoewel Wallet een extensie in uw favoriete browser installeert en eenvoudige inlogpagina's invult, kan het geen ingewikkeldere formulieren invullen, in tegenstelling tot andere producten. Hoe dan ook, het is een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van internetbedreigingen.

Net als andere hoog aangeschreven antivirusproducten wordt Antivirus Plus geleverd met een veilige browser, Safepay genaamd, die online bankieren en andere gevoelige transacties beschermt tegen spyware en andere malwarevarianten. Onafhankelijke tests toonden aan dat keyloggers en screenshottools niet in staat waren om informatie te stelen die in de browser wordt gebruikt. Het laatste kenmerk dat een eervolle vermelding verdient is de Vulnerability Scanner. Deze tool voert enkele basiscontroles uit op ontbrekende applicatie-updates en Windows-patches, zwakke wachtwoorden en enkele netwerkproblemen. Dit wordt gedaan om de kwetsbaarheid van de gebruiker tot een minimum te beperken.

Hoewel de File Shredder geen eervolle vermelding krijgt, is het mogelijk dat dit hulpmiddel beter geschikt is voor beginnende gebruikers. Het werkt door het veilig wissen van geselecteerde bestanden en mappen om ervoor te zorgen dat er geen kans is dat ze kunnen worden hersteld. Voor degenen die regelmatig met gevoelige documenten werken kan dit een handige toevoeging zijn, maar in tegenstelling tot gespecialiseerde softwarepakketten is het niet mogelijk om het versnipperingsalgoritme te wijzigen of aan te passen. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat de File Shredder dé ultieme functie zal zijn die beslist of consumenten dit product kopen of niet, zeker niet voor hen die voor deze functie reeds een gespecialiseerd product bezitten.

Bescherming

Bruikbare en onuitgegeven functies zijn belangrijk geworden voor beveiligingsfirma's die willen concurreren. Antivirus Plus doet het in dit opzicht goed, zeker omdat het het goedkoopste aanbod van Bitdefender is na de gratis versie. Ze hadden consumenten gemakkelijk kunnen vragen om een premie te betalen voor dezelfde functies (door ze uit te sluiten van Antivirus Plus). Maar hoewel de functies leuk zijn, is het uiteindelijk de manier waarop een antivirusproduct het apparaat beschermt die telt.

In twee onafhankelijke tests scoorde Bitdefender's malware engine goed. AV-Comparatives' Februari tot juni 2018 Real-World Protection-rapport vatte de resultaten samen en nogmaals bleek Bitdefender erg goed te scoren. De engine hield 99.8% van de bedreigingen tegen en haalde plaats 3 van de 18 voor bescherming, met een miniem verschil met concurrenten Trend Micro en F-Secure. De AV-Tests 'Windows 10 tests voor april 2018' bevestigden dit, want hier blokkeerde Bitdefender 100% van de dreigingen. AV-Tests toonde ook aan dat BitDefender minder valse positieven (het detecteren van legitieme software als bedreiging) oplevert dan de meeste andere producten in de tests.

Bitdefender is erg trots op z'n bescherming teg"en ransomware. Tech Radar testte dit zelf uit en ontdekte dat als een echte ransomware infiltreert Antivirus Plus de infectie onmiddellijk stopt, voordat deze doelbestanden kon uitvoeren en versleutelen. In een andere test werd het antiviruspakket ingezet tegen een aangepaste ransomware-simulator, wat betekende dat de software moest reageren op iets wat het nog niet eerder had gezien. Hier liet de antivirussimulator wel de ransomware draaien, maar het lukte om het proces te doden en de versleutelde bestanden te herstellen.

Screenshots:

Bitdefender Antivirus 2019 Dashboard Bitdefender Antivirus 2019 Protection Bitdefender Antivirus 2019 Privacy Bitdefender Antivirus 2019 Notifications Bitdefender Antivirus 2019 Bank of America

Systeemvereisten:

Minimumvereisten:

 • Besturingssysteem: Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10
  CPU: Dubbele kern 1.6 GHz processor
  Geheugen (RAM): 1 GB
  Beschikbare vrije ruimte op de harde schijf: 2 GB vrije ruimte

Aanbevolen vereisten:

 • Besturingssysteem: Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10
  CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) of gelijkwaardige processor
  Geheugen (RAM): 2 GB
  Beschikbare vrije ruimte op de harde schijf: 2,5 GB vrije ruimte

Conclusie

De producten van Bitdefender staan jaar na jaar in de top van de internetredacties. Antivirus Plus zet deze trend voort en het is een geweldige keuze voor beginnende en niet-professionele gebruikers. Voor degenen die meer willen vullen Internet Security en Total Security de gaten in.

Het product biedt erg veel functies en al deze functies zijn tot op zekere hoogte nuttig. Degenen die een VPN of een file shredder nodig hebben, zullen een robuuster product moeten kopen, maar wat u van BitDefender krijgt op dit gebied kan gezien worden als een gratis bonus. Antivirus Plus scoort ongelooflijk goed wat betreft bescherming en het is hier waar de echte waarde van het product kan worden opgemerkt. De malware-engine van Bitdefender is bijna foutloos en werkt rustgevend,  zelfs voor de meest neurotische gebruiker.