Avira Antivirus Pro 2019

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Avira Antivirus Pro 2019 box

Compatibel met: Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avira Antivirus Pro 2019 website

Er is veel concurrerentie op de antivirusmarkt, waardoor er jaarlijks een nieuwe versie moet worden vrijgegeven. Een volledig nieuw product in één jaar bouwen is een onmogelijke taak, dus de nieuwe versies verbeteren de bestaande functies en voegen er nieuwe aan toe. Het in Duitsland gevestigde beveiligingsbedrijf Avira heeft, net als de andere spelers op de markt, een vergelijkbare aanpak gevolgd, met enkele nogal individuele verschillen. Net als bij hun concurrenten biedt het bedrijf een reeks suites aan, gaande van een gratis versie tot een complete suite met alle toeters en bellen. Het eerste betaalde product is Avira Antivirus Pro en vormt het onderwerp van deze beoordeling.

Kostprijs

Het valt niet te ontkennen, Avira Antivirus Pro is een goed geprijsd aanbod dat de gebruiker 36 EUR kost voor één enkel apparaat voor één jaar. Om dat aantal in context te plaatsen: de gemiddelde kosten voor een soortgelijk product met dezelfde tijd- en apparaatbeperkingen is ongeveer 48 EUR. Het bedrijf biedt lagere kosten voor wanneer u het product op meerdere apparaten moet installeren. Voor vijf apparaten betaalt u 57 EUR, maar u krijgt mogelijk meer waarde van premium suites zoals McAfee en Norton die ongeveer 100 EUR in rekening brengen voor maximaal tien apparaten. Omgekeerd biedt Avira een derde betaalmogelijkheid, die van maandelijks ongeveer 4 EUR per maand. De maandelijkse optie onderscheidt ze van veel concurrenten en biedt meer opties voor consumenten, wat positief is.

Avira Pro is een no-nonsense no-fuss suite, dus als u op zoek bent naar extra functies dan zou u moeten overwegen om Avira Prime te kopen, die Antivirus Pro, identiteitsbescherming, een systeemoptimalisatie, software-updates van externen, een wachtwoordbeheerder en een VPN omvat . Dit wordt aan een merkelijk hogere prijs aangeboden, alles in aanmerking genomen. Avira Prime kost 130 EUR voor een onbeperkt aantal apparaten. Met "onbeperkt" bedoelen ze dat er maximaal 25 apparaten kunnen zijn. Dat is nog steeds het dubbele van wat de concurrenten van Avira bieden, zij het tegen een hogere prijs.

Initiële setup

De gemakkelijkste maar niet de meest intuïtieve manier om Pro te verkrijgen, is om de gratis versie te downloaden en te installeren. Daarna kunt u, als u tevreden bent, uw abonnement op Pro upgraden. Een positief punt hiervan is dat het de gebruiker een goed idee geeft van de snelheid en het gebruiksgemak. Het lijkt er echter op dat Avira de gebruikers wil overtuigen zich te abonneren op Prime. Het bedrijf biedt een proefperiode van 30 dagen aan voor Prime, inclusief Pro. Onthoud dat voor de proefperiode geen betalingsgegevens vereist zijn en dat je deze dus zonder twijfelen kunt uitproberen.

Zodra Pro gedownload is, is de installatie eenvoudig. Het voelt bijna niet eens alsof Pro echt een op zichzelf staand product is. Zodra de suite wordt geopend zullen degenen die bekend zijn met Avira Pro 2018 of de gratis versie een bekende omgeving opmerken.

Gebruikersomgeving

De witte, grijze en groene gebruikersinterface is bijna identiek aan de gratis versie. Aan de linkerkant zijn er vijf menu-opties: Status, Scannen, Modules, Quarantaine en Activiteit. Status toont de actieve beveiligingsfuncties in Antivirus Pro en wat hun status is. Er is ook een knop Snelzoeken die een groot deel van het venster in beslag neemt, evenals een bericht dat u informeert wanneer de laatste scan was. Over het algemeen is dit hetzelfde als vorig jaar. Visueel zijn de afbeeldingen een beetje anders, de kleurnuances zijn dieper en de scanknop is nu groen in plaats van wit, maar deze veranderingen zijn eerder cosmetisch dan revolutionair. Een belangrijk verschil tussen de functionaliteit van de gratis versie en de betaalde versie van 2018 is dat het firewall-pictogram verdwenen is en vervangen werd door Ransomware Protection.

Het zal ongetwijfeld de scanknop zijn die het meest wordt aangeklikt. Deze toont het scanmenu alle verschillende opties die u zou verwachten, inclusief een volledige scan, een snelle scan van alleen de essentiële zaken, een aangepaste scan en scanplanning. De gebruikers zullen opmerken dat er geen USB-scanfunctie zichtbaar is, dit gebeurt alleen wanneer een USB-drive geplaatst wordt. Het is belangrijk om op te merken dat Avira niet automatisch een USB-schijf op virussen scant, maar dat de gebruiker gewoon kan beslissen of hij die schijf mag "toestaan" of "blokkeren". De functie labelt elke USB-schijf ook als potentieel kwaadaardig, wat niet erg hulpzaam en zelfs een beetje eng is voor beginnende gebruikers.

Kenmerken

Hoewel het niet noodzakelijk een functie is, maar wel een speciale vermelding verdient, is de verbeterde versie van Avira opgenomen in Pro 2019. Avira Antivirus Pro is het debuut van 'Project AGEN'. Deze handige upgrade vormt een aanvulling op de op checksums gebaseerde virusdefinities met veel efficiëntere patroongebaseerde machine-learning. Volgens Avira verkleinde dit de virusdefinitiebestanden met 75%, waardoor de opstarttijden verbeterden, de detectie versneld werd en de tijd en bandbreedte die nodig is voor updates verkort werden. Ook volgens Avira is de editie van 2019 nu gemiddeld twee tot vijf keer beter dan andere beveiligingsproducten op de markt in termen van het minimaliseren van eventuele lag tijdens het opstarten en het gebruik. Dit is rechtstreeks afkomstig van de interne onderzoeken van Avira, dus het zal interessant zijn om deze beweringen onafhankelijk te controleren.

Als een consument op zoek is naar een product met vele functies, dan is Pro misschien niet de beste keuze. Veel van de functies van Pro worden gedeeld met de gratis versie. Beide bevatten dezelfde malware-engine. De Browser Safety-functie wordt ook gedeeld. Deze functie dient voor het weren van phishingsites en frauduleuze sites die proberen uw wachtwoorden te stelen. Beiden bieden ook een grote verzameling aanverwante Avira-tools waarvan de meeste gratis zijn. Deze omvatten Avira Connect, dat dient als een startpunt voor alle andere Avira-producten, en dat u helpt verbinding te maken met de online Avira-portal. Avira Phantom VPN beschermt uw privacy op onbeveiligde netwerken, voor maximaal 1 GB per maand op één enkel apparaat, dit kan opgewaardeerd worden vanaf 10 EUR per maand. Avira Home Guard geeft een overzicht van alle apparaten die verbinding maken met uw thuisnetwerk en het signaleert mogelijke beveiligingsproblemen. Avira Software Updater controleert op ontbrekende beveiligingsupdates, hoewel de reikwijdte ervan ernstig beperkt lijkt.

Functies die Pro niet gedeeld heeft, zijn onder andere Web Protection en een module voor bescherming tegen ransomware. De Web Protection verschilt aanzienlijk van Browser Safety doordat Web Protection op netwerkniveau werkt, waardoor geen enkel webgebaseerd programma verbinding kan maken met gevaarlijke URL's. Browser Safety is een browserextensie die alleen werkt op Chrome en Firefox. Pro heeft ook een module voor ransomwarebescherming opgenomen in het arsenaal van 2019. Deze module is ontworpen om ransomware te verwijderen die voorbij de gewone real-time bescherming kan komen. Dit kan gezien worden als een extra beveiligingslaag bovenop de effectieve real-time bescherming. De Pro-versie bevat ook Mail Protection die binnenkomende POP3- en IMAP-e-mail scant op malware. Dit is opnieuw een toegevoegde beschermingslaag bovenop de real-time bescherming.

Bescherming

Dit is misschien het sterkste verkoopargument van Avira. Avira Antivirus Pro 2019 behaalde een hoge score bij de AV-test. Voor juli en augustus heeft Antivirus Pro een prestatie van 100 procent behaald tegen de zero-day, web- en e-mailbedreigingstest die 275 monsters omvatte. Voor diezelfde maanden verdiende Antivirus Pro 99,9 procent tegen bijna 20.000 monsters voor de "wijdverspreide en veel voorkomende malware"-test van AV-Test. Deze prestaties zijn consistent en hiervoor verdient het bedrijf een echte pluim.

Avira Antivirus Pro deed het even goed in de tests van AV-Comparatives. Avira blokkeerde 99,5 procent van de bedreigingen en had één foutpositief tegen 197 steekproeven in de real-world protection test van September 2018. In de malware protection test, die ook in september 2018 werd uitgevoerd, had Avira een detectiepercentage van 99,9 procent met twee valse gegevens, positieven en een offline detectiepercentage van 96,6 procent. Het online beschermingspercentage was zelfs beter nl. 99,98 procent.

Screenshots:

Avira Antivirus Pro 2019 startscherm Avira Antivirus Pro 2019 Status Avira Antivirus Pro 2019 Modules Avira Antivirus Pro 2019 Quarantine Avira Antivirus Pro 2019 Activiteit

Systeemvereisten

  • Windows 7 (32-bits en 64-bits), Windows 8 (32-bits en 64-bits), Windows 8.1 (32-bits en 64-bits), Windows 10 (32-bits en 64-bits)
  • Windows volledig compatibele pc met Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64-processor of hoger (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 2 GB RAM of meer.
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf..
  • Voor de installatie hebt u beheerdersrechten, een internetverbinding en een webbrowser nodig. Voor automatische antivirusupdates en optimale malwaredetectie hebt u een internetverbinding nodig.

Conclusie

De consistent goede, onafhankelijke testscores van Avira zijn de meerwaarde die veel gebruikers zoeken. Het is misschien niet zichtbaar maar voldoet wel aan de beschermingsbelofte waar elke antivirussuite een antwoord op moet bieden. Naast een geweldige bescherming heeft het aanbod geen merkbare invloed op de systeemprestaties en de nieuwe machine-learning-technologie verbetert de prestaties duidelijk. Het bedrijf heeft het wellicht moeilijk om de gratis gebruikers te overtuigen om te upgraden naar de betaalversie voor dit pakket. Een ander probleem voor de Pro-versie is de relatie met Avira Prime. Degenen die op zoek zijn naar een complete antivirussuite, kunnen maar beter voor Prime kiezen. Wat nog de echte meerwaarde van Pro is, is in deze context maar de vraag.

Dit is niet alleen een probleem voor Avira, maar voor de meeste, zo niet alle bedrijven die een gratis versie van hun product aanbieden. Men kan zich alleen afvragen hoelang het zal duren voordat bedrijven geen meerwaarde meer zien in het aanbieden van een betaalde versie die geen compleet beveiligingspakket is. Uiteindelijk zal de consument moeten beslissen. Gelukkig zijn er hierdoor wel veel gratis opties die ook nog eens veel toegevoegde waarde bieden.