Avast Internet Security

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Avast Internet Security box

Compatibel met: Windows XP (32-bit) (SP3), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avast Internet Security 2019 website

Bijna alle van de huidige antivirusproducbedrijven bieden een gratis versie van hun product in één of andere vorm aan. Dit heeft veel van hun bottom tier-producten enigszins problematisch gemaakt. Kunnen ze concurreren met hun gratis tegenhanger, of als we het probleem anders formuleren: bieden ze voldoende voordelen om de hogere kosten te verantwoorden? Om dit probleem op te lossen, kunnen de bedrijven vertrouwen op slimme marketing, maar het komt bijna altijd neer op de waarde die de antivirus-suite biedt ten opzichte van de gratis versie. Het lijkt erop dat Avast Internet Security niet alleen concurreert met programma's van concurrerende bedrijven, maar ook met z'n eigen gratis versie van zichzelf.

Kostprijs

Veel antivirusproducenten vragen zich af wat er nodig is om een succesvolle betaalde suite te maken. Wat moet er toegevoegd worden om het prijskaartje te rechtvaardigen tegenover de gratis versie? Avast Internet Security omvat een krachtige firewall en spamfiltering die populaire toevoegingen zijn van de meeste andere bedrijven. Internet Security voegt verder ransomwarebeveiliging toe om te voorkomen dat de belangrijke bestanden gewijzigd worden en een sandbox-functie die deskundigen kunnen gebruiken om verdachte bestanden te onderzoeken.

De toevoeging van deze extra functies bovenop de gratis versie kost de gebruiker 59,99 EUR voor één jaar. Dan zal de klant één licentie kopen, maar een meer praktische deal is dan drie licenties voor 79,99 EUR. Dit is een populaire prijs. Een groot deel van Avast's concurrentie kiest voor dezelfde of een vergelijkbare prijs en de concurrentie omvat Bitdefender, ESET, Kaspersky en Trend Micro. McAfee Internet Security kost 89,99 EUR, maar biedt de koper de mogelijkheid om het op elke pc in huis te installeren.

Hoe zit het met Avast Pro die sommigen lezers van dit artikel misschien zullen gebruiken als een alternatieve optie. Avast is bezig met het stopzetten van het product en het wordt niet meer gepromoot voor nieuwe installaties, hoewel de bestaande gebruikers hun Pro-pakket nog kunnen vernieuwen.

Initiële setup

Om Internet Security op uw pc te installeren, heb je een Windows-pc nodig met gelijk welke versie van XP Service Pack 3 tot Window 10. Verder heeft u 256 MB RAM en 1,5 GB vrije schijfruimte nodig. Dit betekent dat het op alle moderne pc's en op de meeste oudere systemen geïnstalleerd kan worden. Als je alle vakken aanvinkt, is de installatie eenvoudig. Dit is de industriestandaard geworden en verdient een kleine vermelding.

Net als bij andere antivirusaanbiedingen voert Internet Security een eerste scan uit. De tijd die nodig is voor de eerste scan varieert sterk en wordt beïnvloed door het scannen van het systeem. De gebruikers kunnen verwachten dat de scantijd in de loop van de tijd zal afnemen.

Gebruikersomgeving

Degenen die bekend zijn met het product zullen merken dat er niets of bijna niets veranderd is in termen van interface en uiterlijk. Het nu bekende uiterlijk wordt gedomineerd door het standaard groene vinkje naast de woorden "U bent beschermd" of de rode X als er iets niet klopt en je attentie moet worden getrokken. Er is een knop om een Smart Scan te starten, die controleert op malware, zwakke wachtwoorden en kwetsbare software, evenals netwerk- en prestatieproblemen. Drie klikken verwijderd zijn de beveiligingsinstellingen, waarmee u een volledige scan kunt starten, specifieke mappen kunt scannen of een boot-up of aangepaste scan kunt uitvoeren. U kunt elk afzonderlijk item scannen door er met de rechtermuisknop op te klikken in Windows Verkenner. U kunt scans plannen die dagelijks, wekelijks of maandelijks worden uitgevoerd.

Over het algemeen is de interface eenvoudig en intuïtief. Tegelijkertijd is hij aanpasbaar voor diegenen die een efficiëntere of betere ervaring willen voor specifieke behoeften. Ook hier houdt Avast gelijke tred met de concurrentie waar professionele en intuïtieve interfaces de norm zijn geworden. Het kleurenschema van Avast is nog steeds opvallend, met het typerende donkergrijs, paars en groen als hoofdkleuren.

Kenmerken

Het is nuttig om eerst de functies te bespreken die gedeeld worden met de gratis versie. Dit omvat het volledige arsenaal aan malware-bescherming van Avast. Dit omvat de vertrouwde scaninstellingen en door op de slimme scanknop te klikken, wordt een veelzijdige systeemscan gestart. Hierbij controleert het programma browser-add-ons, scant actieve malware, identificeert prestatieproblemen, zoekt naar netwerkbeveiligingsproblemen, markeert software zonder beveiligingspatches en waarschuwt voor zwakke wachtwoorden. De Wi-Fi Inspector doorzoekt uw netwerk, zowel bekabeld als draadloos, en geeft een overzicht van alle gevonden apparaten. Maar wees gewaarschuwd: in een modern huishouden, vol met Internet of Things-apparaten, kan de lijst vrij lang zijn. Het toont zijn bevindingen visueel, met de router in het midden omringd door concentrische cirkels. Apparaten die het meest recent zijn aangesloten, worden in de binnenste kringen weergegeven. Het zal tegelijkertijd de mogelijke netwerkbeveiligingsproblemen signaleren.

Een andere gedeelde functie stelt zich voor als een browserextensie voor Chrome en Firefox. Avast's wachtwoordbeheercomponent verwerkt alle basisfuncties. Het registreert wachtwoorden op terwijl u inlogt om websites te beveiligen, en biedt aan om ze te bewaren voor als u die sites opnieuw bezoekt. Het verwerkt meerdere reeksen referenties voor dezelfde site en aanmeldingsformulieren van zelfs twee pagina's lang vormen geen obstakel. Hiermee worden geen volledige formulieren ingevuld, maar worden de creditcardgegevens in de webformulieren ingevuld. U zult geen geavanceerde functies vinden zoals beveiligd wachtwoord delen of twee-factor authenticatie, maar het zorgt voor de essentiële taken van een wachtwoordbeheerder. De online beveiligingsfunctie, die ook geïmplementeerd is als een browserextensie voor Chrome en Firefox, voegt een nieuwe verdedigingslaag tegen kwaadaardige en frauduleuze websites toe. Het markeert gevaarlijke links op de pagina's met de zoekresultaten. Je kunt het gebruiken om actief te voorkomen dat advertentietrackers en andere tools informatie verzamelen over uw online activiteiten. De SiteCorrect-functie wordt geactiveerd wanneer u een populaire domeinnaam verkeerd spelt, zodat u beveiligd bent tegen 'typosquatting'-websites.

De functies die u krijgt met Internet Security en die speciale vermelding verdienen, zijn de robuuste firewall, het ransomware-schild en de spamfilter. De firewall is een beveiligingstool die ervoor zorgt dat programma's geen misbruik maken van hun toegang tot uw netwerk- en internetverbindingen. Voor de programmaconfiguratie is Avast standaard ingesteld op Auto-beslissing, wat betekent dat het zijn eigen beslissing neemt over elk nieuw programma. Voor het testen probeerde ik over te schakelen naar de Vraag-modus. Dit heeft niet geleid tot een golf van pop-ups over interne Windows-componenten, omdat Avast al regels had gemaakt voor die componenten in de Auto-beslissingsmodus.

Het Ransomware Shield-onderdeel blokkeert elke ongeoorloofde wijziging van bestanden in de beveiligde mappen en u kunt er zeker van zijn dat een ransomware-aanvaller niet op de geautoriseerde lijst staat. Standaard beveiligt Ransomware Shield de mappen Bureaublad, Afbeeldingen en Documenten voor alle gebruikers. U kunt de mappen toevoegen aan of verwijderen uit de beschermde lijst. U kunt het ook toevoegen aan de lijst met beveiligde bestandstypen, wat handig is als uw belangrijke gegevensbestanden niet onder de standaardtypen vallen. Wanneer een programma probeert een beschermd bestand te wijzigen, controleert Ransomware Shield het met zijn clouddatabase met bekende schone programma's. Als het programma als onbekend terugkomt, krijgt u een melding en kunt je ervoor kiezen om de app te blokkeren of toe te staan. Dat betekent dat u eenvoudig het startsein kunt geven als Avast de gloednieuwe foto-editor die je zojuist hebt geïnstalleerd, blokkeert. Maar als de waarschuwing onverwacht is, moet je de app blokkeren en een volledige scan uitvoeren op malware.

Ten slotte controleert de spamfilter je binnenkomende POP3- en IMAP-e-mailverkeer en markeert het spam- en phishing-berichten door de onderwerpregel te wijzigen. Als u Microsoft Outlook gebruikt, wordt elk type e-mailaccount gefilterd en worden ongewenste berichten automatisch naar de map met ongewenste e-mail verplaatst. Degenen die een andere e-mailclient gebruiken, moeten een berichtregel definiëren om de gemarkeerde berichten om te leiden. De volledige set opties voor spamconfiguratie is niet erg complex. Er is ook een mogelijkheid om het gevoeligheidsniveau in te stellen, hier beschreven als 'Laag', 'Gemiddeld' en 'Hoog'. U kunt het selectievakje aanvinken om de ontvangers van uw uitgaande e-mails op de witte lijst te plaatsen, zodat u niet per ongeluk geldige antwoorden blokkeert.

Bescherming

De kern van elk antivirusaanbod is dat de malware-engine en het succes afhankelijk zijn van hoe goed het zijn taak doet bij het beschermen van uw pc, of het product nu gratis is of niet. Internet Security scoorde 17.5 van de 18 mogelijke punten in de tests door het AV-testinstituut, en het behaalde een 'Advanced+' beoordeling (de hoogst mogelijke beoordeling) in alle vier testen van AV-vergelijkende onderdelen. SE Labs heeft het gecertificeerd op AA-niveau, het op één na beste van vijf certificatieniveaus. En het is geslaagd voor de beide strenge tests die door MRG-Effitas zijn opgelegd. Wat dit uiteindelijk betekent, is dat Avast op het gebied van beveiliging het betrouwbaarst scoort.

Screenshots:

Avast Internet Security Status Avast Internet Security Bescherming Avast Internet Security Privacy Avast Internet Security Prestatie

Systeem vereisten

  • Windows 10 behalve Mobile en IoT Core Edition (32 of 64-bits); Windows 8 / 8.1 behalve RT en Starter Edition (32 of 64-bits); Windows 7 SP1 of hoger, elke editie (32 of 64 bit); Windows Vista SP2 of hoger, behalve Starter Edition (32 of 64-bit); Windows XP SP3, elke editie (32-bits)
  • Windows volledig compatibele pc met Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64-processor of hoger (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 256 MB RAM.
  • 1,5 GB vrije ruimte op de harde schijf..
  • Internetverbinding om updates van het programma en de antivirusdatabase te downloaden, activeren en onderhouden.
  • Optimaal standaard schermresolutie niet minder dan 800 x 600 pixels wordt aanbevolen..

Conclusie

Hoewel Internet Security een aantal belangrijke extra functies bevat ten opzichte van de gratis versie, is het nog steeds erg moeilijk om te concurreren met de gratis versie. Echter voor de gemiddelde thuisgebruiker zijn deze extra functies nodig. Wat bepaalde klanten kan frustreren is dat de functies die je misschien wilt, extra moeten worden betaald en niet zijn opgenomen in Internet Security. Dit is een kenmerk van de Avast-producten geworden. De suite worstelt nog steeds om de meerwaarde te bevestigen tegenover het standalone-product, aangezien veel gebruikers de gratis oplossing voldoende zullen vinden, terwijl degenen die op zoek zijn naar maximale beveiliging Premier de betere keuze zullen vinden. Internet Security is misschien wel het stiefbroertje dat iedereen steeds over het hoofd ziet.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware