Avira Antivirus Pro 2018

Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 

avira antivirus pro 2018 box

Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avira Antivirus Pro 2018 Website

Het laatste aanbod van dit Duitse bedrijf is even degelijk en betrouwbaar als alle vorige versies van z'n malware-engine. De scores op onafhankelijke testen zijn goed, zoals we verderop zullen bespreken, maar potentiële gebruikers zullen het moeilijk te rechtvaardigen vinden om geld te besten aan de Pro-versie, gezien de gratis versie veel gebruikers kan bekoren. Avira heeft mogelijk hetzelfde probleem als z'n Europese buur Avast, de gratis versie doet alles wat je van een eenvoudig antivirusprogramma verwacht en doet dat goed. Het valt te betwijfelen of een gebruiker die betaalde voor de Pro-versie z'n geld goed besteed zal vinden. Met prijzen van 38$ voor één licentie tot 151$ voor maximaal vijf computers is de prijs van Avira vergelijkbaar met aanbiedingen zoals die van Kaspersky, Bitdefender en Norton, die door onafhankelijke labo's vaak als beter worden beoordeeld.

De installatie van zowel de professionele als de gratis versie is eenvoudig en zonder zorgen. Eens geïnstalleerd wordt de gebruiker echter gebombardeerd met een voornamelijk witte interface vol functies. Dit kan intimiderend werken voor beginnende gebruikers of gebruikers die gewoon hun computer willen scannen. Andere bedrijf stoppen veel moeite in het vereenvoudigen van de interface, Avira heeft, zo lijkt het, een tegenovergestelde richting gekozen.

Wel, sommige gebruikers zullen dit intimiderend vinden maar Avira heeft z'n laatste uitgave veel meer personaliseerbaar gemaakt. In dat opzicht doet Avira het beter dan de concurrentie, maar als je geen tijd hebt om doorheen alle informatie te ziften waar je mee wordt gebombardeerd, dan kan je spijt hebben van je keuze voor deze antivirussoftware.

Gratis versie vs Pro

Zoals hierboven vermeld zullen potentiële klanten zich afvragen of het de moeite loont geld uit te geven aan de Pro-versie. De Pro-versie verschilt in één opzicht sterk en dat is het real-time blokkeren van websites die besmet zijn of die voor phishing gebruikt worden. Deze extra bescherming van je online shopping en banktransacties kan handig zijn. Hoewel je op het eerste zicht kunt geloven een lottowinnaar te zijn met de gratis versie vol tools zoals wachtwoordmanager, VPN, systeemoptimaliseerder enz. zijn dit slechts trialversies die een verdere aankoop vereisen. De gratis versie werkt als een antivirus die is ontworpen om gebruikers te overtuigen te upgraden. De volgende functies zijn enkel beschikbaar in de Pro-versie.

Toestelcontrole

Deze functie geeft de gebruiker toegangscontrole over USB en externe harde schijven. Het is echter slecht uitgewerkt met een eenvoudige interface verborgen onder de instellingen. Andere reviewers merkten op dat het niet veel doet en dat het niet eenvoudig is om er mee te voorkomen dat gebruikers toestelconfiguraties wijzigen.

Firewall

De pro-versie beschikt over een Firewall-functie. Die werkt echter niet als onafhankelijke Firewall. Het controleert enkel de instellingen van Windows' eigen firewall. Het biedt een interface om deze te beheren maar die biedt weinig meerwaarde, net zoals deze functie dus.

Avira kan helpen de gebruiker te beschermen tijdens het surfen op internet maar daarvoor moeten browserextensies zoals Browser Safety of Safe Shopping geïnstalleerd worden. Die werken niet met Internet Explorer of Edge. Jammer genoeg is het behalve dat ook een trage tool in vergelijking met de concurrentie. Avira heeft ook een Web Protection-module die alles probeert te beschermen en niet dezelfde technologie lijkt te gebruiken maar nog steeds niet goed werkt in Edge of Internet Explorer. Er is ook een mailbeschermingsmodule maar die is net zoals de webbescherming voornamelijk een rapportpagina.

Onafhankelijke labotesten

Avira scoort typisch hoog in AV-Comparatives maandelijkse real-world beschermingstests, vaak met 100% beschermingsscores. Het bedrijf kreeg de Advanced+ rating vijf keer in 2016, net zo vaak als Bitdefender en Kaspersky. AV-Tests recent Windows Home User-test gaf gelijkaardige resultaten. Dit product is een van de vijf best beoordeelde pakketten in een reeks van 18, samen met Bitdefender, Norton en Trend Micro.

In de MRG Effitas tests die voornamelijk testen hoe goed een zeker antivirus pakket reageert op financiële malware, scoorde Avira Internet Security beter dan de meeste pakketten maar werd het verslagen door één echt bestaande bot. De nige pakketten die tegen alle bedreigingen beschermden waren Kaspersky Internet Security en Webroot SecureAnywhere. Hoewel Avira goed scoort in testen die bescherming meten is in testen naar de prestaties de score niet zo geweldig. In Passmarks Performance Benchmark Report scoorde Avira 13e op 15. AV-Comparatives May 2017 Performance Test controleert op andere zaken maar geeft nog steeds een slechte score, nummer 14 in de rangschikking.

Schermafbeeldingen:

avira antivirus pro 2018 schermafbeelding 1 avira antivirus pro 2018 screenshot 2 avira antivirus pro 2018 screenshot 3 avira antivirus pro 2018 screenshot 4 avira antivirus pro 2018 screenshot 5 avira antivirus pro 2018 screenshot 6 avira antivirus pro 2018 screenshot 7 avira antivirus pro 2018 screenshot 8

Systeemvereisten

Besturingssysteem

  • PC rmet Windows 7 of hoger (voor Free Antivirus en Antivirus Pro)
  • Mac met OS X 10.11 (El Capitan) of hoger (voor Antivirus Pro)
  • Android met 4.0.3 of hoger (voor Antivirus Pro)

Processor

  • AMD: Ab Athlon 64/Sempron (Paris Core)/Opteron
  • Centaur Technologie: vanaf VIA C7
  • Intel: vanaf Pentium 4 (Desktop) of Pentium M (Laptop)
  • Transmeta: vanaf Efficeon

Geheugen

  • 2 GB+ RAM

Harde schijf

  • 2GB+ vrije schijfruimte (bijkomende tijdelijke- en quarantaineruimte vereist)

Browser

  • Internet Explorer 8 of hoger

Geweldige engine maar concurreert moeilijk met de marktleiders

Zoek je een antiviruspakket dat enkel beschermt tegen malwsare dan is Avira een goede keuze. Maar Avast en Bitdefender hebben gratis oplossingen die nog iets hoger aangeschreven staan. Avast heeft standaard meer functies en scoort beter op prestatietesten. Bitdefender is eenvoudig maar beschermt beter en met minder gedoe tegen besmettingen. Als je toch Avira verkiest dan ben je wellicht beter af met de gratis versie want de pro-versie rechtvaardigt z'n prijs niet. Als je een pakket wilt kopen dan zijn Bitdefender en Kaspersky wellicht betere keuzes dankzij hun rijke aanbod aan functies voor dezelfde prijs en hun betere prestaties. Avira beschermt goed tegen malware maar dat is misschien het enige kunstje waarin het echt getraind is.