Bitdefender Antivirus Plus 2018

Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 

bitdefender antivirus 2018 box

Werkt met: Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Bitdefender Antivirus Plus 2018 Website

Bitdefender Antivirus Plus scoort consistent hoog in de verschillende gespecialiseerde publicaties. Het aanbod voor 2018 van dit bedrijf is daarop geen uitzondering. Er zijn een aantal goede redenen voor ook. Eén daarvan is dat Bitdefender steevast uitzonderlijke resultaten haalt in onafhankelijke labotesten. Het aanbod is een van de beste algemene goede presteerders in deze testen. Een andere reden waarom veel specialisten Bitdefender een ereplaats geven is het ongelooflijke aantal functies beschikbaar in de basisversie, waar dit bij andere bedrijven vaak enkel in de meest dure versies het geval is. Meer over de functies en de labotesten lees je hieronder.

De prijs is sinds de vorige versie nog steeds $39.99 voor één licentie of $59.99 voor drie licenties, telkens voor een jaar. De prijs is daarmee vergelijkbaar met die van andere topproducten zoals Kaspersky, Norton en Webroot. McAfee wordt in de markt gezet voor 59.99$ maar dan wel op al je Windows-, Mac-, Android- en iOS-toestellen in je woning.

Zoals te verwachten is de installatie een fluitje van een cent. Bitdefender vraagt meer gebruikersinteractie dan andere aanbiedingen maar de installatie doet er niet langer over. De initiële scan duurt wel langer dan bij vergelijkbare producten. Dit is een mogelijk nadeel voor zij die ongeduldig afwachten tot het proces klaar is zodat ze met andere zaken voortkunnen. Toch mag dit niet zomaar als negatief punt beschouwd worden. Eens geïnstalleerd zullen gebruikers amper een verschil merken in de interface in vergelijking met andere edities. Nieuwe gebruikers van het programma zullen geen problemen ondervinden om het programma effectief te gebruiken, de layout is eenvoudig en functies zijn logisch georganiseerd.

Automatische piloot

Net zoals bij de meeste antivirus-aanbiedingen wordt de toestand van het systeem aangeduid met een groen logo voor een gezonde en een rood logo voor een ongezonde situatie. Dit is bijna standaard in de antiviruswereld. Eén functies die onderscheidend is bij Bitdefender is de 'Automatische piloot'. Eens geactiveerd zorgt de antivirus zelf voor wat nodig is en dat zonder veel gedoe. Het verwijdert in stilte gevonden malware, werkt zich automatisch bij enz. Als er communicatie naar de gebruiker nodig is verloopt dit via het notificatie-icoon. Met Autopilot ingeschakeld staat de status voortdurend groen aageduid. Door op de tabs Bescherming en Privacy te klikken ziet de gebruiker wat wordt aangeboden in Internet Security en Total Security, de meest uitgebreide pakketten. Op de Protection Features-pagina ziet men dat de firewall en antispam een upgrade vereisen. Onder de Privacy-functie blijken zowel bestandsversleuteling, webcambescherming als ouderlijk toezicht een upgrade nodig te hebben. De Instellingen-pagina staat vol functies die enkel aanwezig zijn in Bitdefenders meest uitgebreide pakket.

Functies

Bitdefenders Antivirus Plus staat vol functies en deze allemaal behandelen zou saai worden. Maar hierna volgt wel een snel overzicht van de functies beschikbaar in de uitgebreide versies die het bedrijf aanbiedt. Deze functies zijn mogelijk niet uniek voor Bitdefender maar ze verdienen een eervolle vermelding.

Phishing-bescherming

Dit wordt door velen als de beste bescherming tegen kwaadaardige URL's op de markt beschouwd. Deze functie is actief op netwerkniveau zonder dat er een browser plugin voor vereist is. Hoewel de functie wordt voorgesteld als een bescherming tegen malware-url's zou het toch niet best scoren in testen die dit soort sites mee opnemen. Het is wel een geweldige tool om phishing mee tegen te gaan want pagina's worden in real time geanalyseerd en de bescherming is niet gebaseerd op blacklists van bekende phishingsites. Hoewel browsers zoals Chrome, Firefox en Edge maatregelen tegen phishing hebben geïmplementeerd is Bitdefenders oplossing veel robuuster en efficiënter dan wat de browsers te bieden hebben.

TrafficLight

Deze functie markeert zoekresultaten als veilig of gevaarlijk met de verwachte rode en groene icoontjes. Hoewel niet uniek is het extra voordeel wel dat bij een rode waarschuwing erop geklikt kan worden om volledige gegevens te bekomen. De resulterende pagina geeft aan waarom exact de site gemarkeerd werd en identificeert tientallen gevaarlijke en frauduleuze sites. Bovendien gaat Bitdefender verder dan de klassieke phishing en malware websites maar geeft het ook informatie over websites met gepirateerd materiaal, oplichting van werknemers en sites die aan klikfraude doen.

Meerdere scankeuzes

Op de pagina Protection Features kunnen gebruikers meerdere opties kiezen voor het scannen van hun computer, van een snelle scan tot een volledige systeemscan, van één minuut tot meer dan een uur. Opvolgende scans nemen minder tijd in beslag. Bij de eerste scan worden dus wellicht toekomstige scans geoptimaliseerd door Bitdefender. Bepaalde malware zou detectie door scanners kunnen voorkomen maar daar dient Bitdefenders Rescue Mode voor. Anders dan andere producten die gebruikers een ISO laten downloaden of een hersteldisk laten branden start Rescue Mode een alternatief besturingssysteem op dat malware onder Windows kan detecteren. Gebruikers kunnen ook handmatig scans uitvoeren en een scanschema opstellen via de Manage Scans-optie. Bitdefender scant ook kwetsbaarheden zoals ontbrekende veiligheidsupdates voor belangrijke apps en het systeem en een controle op zwakke wachtwoorden.

Ingebouwde ransomware-bescherming

Ransomware kan bestreden worden via antivirussoftware en dat op twee manieren. Ofwel door het oppikken van typerende gedrag of door het voorkomen van wijzigingen aan belangrijke bestanden.Bitdefender gebruikt deze methode. Safe File beschermt bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Bureaublad en Video's, andere mappen kunnen geselecteerd worden. Safe Files geeft wel toegang aan vertrouwde programma's maar niet als een onbekend proces een wijziging in de genoemde locaties probeert uit te voeren. Bitdefender verhindert dit en geeft een waarschuwing. Bitdefender bevat ook een andere bescherming tegen ransomware in z'n Advanced Threat Defense component die op de achtergrond opereert maar die succesvole echte malware aanvallen kan detecteren en blokkeren.

Veilig betalen

Bitdefender bevat ook Wallet, wat op eerdere versies ook aanwezig was en relatief ongewijzigd bleef. Ontworpen om logins en wachtwoorden te beschermen. Daarnaast is er ook Safepay dus, wat automatisch detecteert wanneer een bankwebsite bezocht wordt en een veilige verbinding aanbiedt. Safepay is feitelijk een apart bureaublad met ingeboudwde browser. Processen in de Safepay desktop hebben geen verbinding met gewone desktopprocessen en dus worden keyloggers en andere spyware geblokkeerd.

Onafhankelijke labotests

Bitdefender scoort voortdurend erg goed in onahfhankelijke labotesten. Het wordt beschouwd als een van de beste antivirus aanbiedingen op Windows 10. In de twee evaluatierondes georganiseerd door het Duitse onafhankelijke lab AV-TEST op Windows 7, eerst in januari en vervolgens in juli en augustus, scoorde Bitdefender Internet Security vrijwel perfect bij het detecteren van alle kwaadaardige software, zowel  'zero-day' bedreigingen als bekende malware. In testen op een Windows 10 machine in maart en april scoorde Bitdefender op alle fronten perfect. In de tweede ronde van Windows 10-evaluaties uitgevoerd in mei en juni 2017 vond Bitdefender opnieuw alle malware maar dit keer had het ook vier valse positieve resultaten, wat nog steeds veel minder is dan de meeste concurrenten. Testen door het Oostenrijkse AV-Comparatives stelden vast dat de software 99.9 procent van online malware stopte op een Windows 7 machine. Op een Windows 10 machine was dat 99.7 procent en in augustus 100 procent, telkens zonder valse positieven. Hiermee is Bitdefender een van de beste aanbiedingen op de antivirusmarkt.

Schermafbeeldingen:

bitdefender antivirus 2018 screenshot 1 bitdefender antivirus 2018 screenshot 2 bitdefender antivirus 2018 screenshot 3 bitdefender antivirus 2018 screenshot 4 bitdefender antivirus 2018 screenshot 5 bitdefender antivirus 2018 screenshot 6 bitdefender antivirus 2018 screenshot 7 bitdefender antivirus 2018 screenshot 8

Systeemvereisten

Besturingssysteem:

  • Microsoft Windows 7(SP1)
  • Microsoft Windows 8
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10

Aanbevolen systeemvereisten:

  • CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) of equivalente processor
  • Geheugen (RAM): 2 GB
  • Beschikbare ruimte op de harde schijf: 2 GB vrije ruimte

Boordevol functies en biedt een geweldige bescherming

Tot besluit kunnen we stellen dat er slechtere keuzes bestaan dan Bitdefender. Het pakket testte als een van de beste op het gebied van prestaties en het belast de systeembronnen amper. Dit en het bovenstaande vormen voldoende redenen om dit product te kunnen aanbevelen.