Kaspersky Antivirus 2018

Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 

kaspersky antivirus 2018 box

Werkt met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Kaspersky Antivirus 2018 Website

Sinds het bedrijf werd opgericht in 1997 door Eugene Kaspersky heeft het een reputatie ontwikkeld voor het leveren van uitstekende producten. Samen met andere antivirusaanbiedingen zoals Bitdefender, McAfee en TrendMicro wordt het productaanbod van Kaspersky voortdurend aanbevolen door professionals in de industrie en worden ze vaak beschouwd als 'editor's choices' door uitgevers. Kaspersky's aanbod voor 2018 zet deze trend voort.

Wat het belangrijke kostenaspect betreft, lijkt Kaspersky duurder te zijn dan andere aanbiedingen, waarbij het product aan 59,99$ wordt aangeboden. Zeker wanneer je weet dat de meeste andere aanbiedingen vanaf 40$ beginnen, kan dit veel lijken. Echter, waar veel van deze aanbiedingen slechts één licentie bieden licentie komen, lijkt Kaspersky te begrijpen dat mensen meerdere apparaten hebben die ze willen beschermen. Zo biedt Kaspersky 3 licenties voor 59,99$ met mogelijkheid om er nog 3 bij te kopen voor 20$ extra..

Zoals men zou verwachten van een bedrijf dat als één van de wereldleiders in de cybersecurity wordt beschouwd, is het product eenvoudig. Eenmaal geïnstalleerd is de gebruikersinterface sterk vergelijkbaar met de laatste versie, zodat degenen die bekend zijn met het vorige programma weinig moeite zullen hebben met het navigeren van de uitgebreide mogelijkheden. Voor degenen die Kaspersky Lab's Antivirus voor het eerst kopen, zal het niet lang duren om het product te leren gebruiken, aangezien de interacties tussen de gebruiker en het programma logisch samenhangen. Dit punt wordt waarschijnlijk het beste geïllustreerd door de bekende groene banner bovenin de gebruikersinterface die rood wordt wanneer aandacht door de gebruiker vereist is.  

Functies

Functies eveneens beschikbaar in de gratis versie

Net als bij vele antivirus-aanbiedingen vandaag is er een gratis versie beschikbaar als download. Hoewel de gratis versie en de betaalde versie veel functies delen, zullen er altijd verschillen bestaan tussen beide en de betaalde versie zal uiteraard steeds meer functies en directe ondersteuning bieden. Hoewel er duidelijke verschillen bestaan, delen de twee versies een aantal belangrijke kenmerken::

 • Spyware-bescherming. Hoewel niet noodzakelijk zo genoemd door Kaspersky zelf bevatten beide versies een virtueel toetsenbord. Deze functie vereist dat gebruikers de functies activeren en ze opnieuw opstarten zodat ze hun wachtwoorden veilig kunnen invoeren zonder het fysieke toetsenbord te gebruiken. Een goede manier om keyloggers te omzeilen voor ze logingegevens kunnen stelen.
 • Beveiligde VPN. Hoewel beide versies deze functie hebben krijg je zowel met de gratis als betaalde versie van Total Security slechts 200mb per dag aan bandbreedte.
 • Zoekfilter. Dit is zeker geen unieke functies voor Kaspersky want andere producten hebben ook systemen om links te markeren als gevaarlijk zodat gebruikers kunnen vermijden erop te klikken. Deze functie is aanwezig in zowel de gratis als de betaalde versie.

Systeem monitor

Systeem monitoring is opgenomen in zowel de gratis als de betaalde versie, maar in de betaalde versie is er een extra voordeel voor de gebruiker. In beide versies kan de gebruiker, wanneer het tabblad wordt aangeklikt, ervoor kiezen om de software bestanden, het web, e-mails en instant messaging te laten bewaken op bedreigingen in real-time en deze kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker. De betaalde versie bevat een vijfde optie genaamd System Watcher, die algemeen genomen een uitstekende functie is. Ze is niet uitsluitend gericht op het detecteren van ransomware, maar doet het goed als gaat om bescherming tegen recente malware-varianten zo blijkt uit onafhankelijke tests.

System Watcher kan activiteiten detecteren die duidelijk verband houden met malware of exploits. Zodra verdachte activiteit is gedetecteerd wordt deze geblokkeerd en het veroorzakende proces beëindigd. Er wordt ook geprobeerd om kwaadwillende acties terug te draaien als deze voor de blokkering van het proces werden uitgevoerd. Zelfs onversleutelde bestanden die door ransomware werden vernield kunnen hersteld worden. Hoewel het niet speciaal werd ontworpen om ransomware aan te pakken beschermt het er wel goed tegen.

Microsoft Windows probleemoplossing

Zowel de gratis als betaalde versies hebben deze functie, ontworpen om eventuele wijzigingen in Windows-instellingen te herstellen. Dit kan alleen worden uitgevoerd in de betaalde versie. De gratis versie informeert je dus enkel dat schadelijke wijzigingen werden aangebracht..

Andere functies

Bij het laatste aanbod van Kaspersky zijn enkele handige functies inbegrepen. Een van deze iss de Recovery Disc-functie. Als je een fysieke versie hebt gekocht werkt de cd ook als hersteldisk. Als je de software hebt gedownload, zal een ISO-bestand dienen als hersteldisk. Het eigenlijke proces van het maken van een dergelijke disk of back-up is verwarrend. Wanneer je op de functie klikt, word je doorgestuurd naar een website voor technische ondersteuning. Privacy cleaner is een andere extra functie, waarbij een scan van de computer van de gebruiker wordt gestart en vervolgens gerapporteerd wordt welke activiteiten een hacker zouden kunnen interesseren die op zoek is naar persoonlijke gegevens. Deze scans kunnen voor de toekomst uitgeschakeld worden, afhankelijk van de gebruikerswensen.

Het laatste aanbod van Kaspersky bevat ook de Browser Configuration Scan. Deze tool controleert specifiek Internet Explorer-instellingen en rapporteert configuratieproblemen waarbij sommige als aanbevolen en sommige als optioneel worden gemarkeerd. Misschien is het meest bruikbare element in de 2018-editie de Vulnerability Scan. Dit onderdeel controleert op ontbrekende beveiligingspatches in het besturingssysteem en in populaire applicaties.

Een andere functie die vermeld verdiend - in de betaalde versie - is de echte technische ondersteuning. Betalende klanten kunnen op elk gewenst moment technische ondersteuning ontvangen via e-mail. Agenten zijn beschikbaar voor telefonische- of live chat-ondersteuning tijdens uitgebreide kantooruren. Als je een ernstig probleem hebt, is directe toegang tot technische ondersteuning uiteraard geweldig handig..

Resultaten in labotesten

Testen uitgevoerd door het onafhankelijke Duitse AV-TEST toonden aan dat Kaspersky Antivirus 2018 erg goed presteerde. De testen worden uitgevoerd onder Windows 7 en 10, elke twee maanden, en Kaspersky vond en verwijderde vrijwel elke brok 'zero-day' malware (dankzij heuristische analyse) evenals elke bekende en 'wijdverspreide' malware (dankzij virusdefinities). De perfecte score van Kaspersky waren geen gevolg van geluk want bij de valse positieven scoorde Kaspersky er slechts drie terwijl Bitdefender 13 valse positieven verzamelde. Kaspersky versloeg alle concurrentie wat betreft dit punt. Kaspersky verliest wel de strijd als het gaat om systeembronnen. Het programma scoort merkelijk slechter qua systeembelasting dan Norton en Bitdefender. Dit is echter voor de gemiddelde computergebruiker wellicht amper merkbaar.

Schermafbeeldingen

kaspersky antivirus 2018 screenshot 1 kaspersky antivirus 2018 screenshot 2 kaspersky antivirus 2018 screenshot 3 kaspersky antivirus 2018 screenshot 4 kaspersky antivirus 2018 screenshot 5 kaspersky antivirus 2018 screenshot 6 kaspersky antivirus 2018 screenshot 7 kaspersky antivirus 2018 screenshot 8

Systeemvereisten

Kaspersky's 2018 Windowsproducten ondersteunen Windows XP (Service Pack 3 voor 32-bit machines, Service Pack 2 voor 64-bit) tot Windows 10. De onafhankelijke Kaspersky Internet Security voor Mac vereist OS X 10.11 El Capitan of hoger. De verschillende mobiele versies vereisen iOS 9.0 of nieuwer, Android 4.1 of nieuwer of Windows Phone 8, of nieuwer.

Algemene vereisten:

 • 920 MB vrije schijfruimte
 • CD/DVD drive (voor installatie vanaf een CD)
 • Internetverbinding (installatie, activatie, deelname aan Kaspersky Secure Network, database en programmamodule updates)
 • Computermuis
 • Microsoft Internet Explorer 8.0 of hoger
 • Microsoft Windows Installer 3.0 of hoger
 • Microsoft .Net Framework 4 of hoger

Compatibele internetbrowsers:

 • Microsoft Internet Explorer 8.0 of hoger
 • Mozilla Firefox 38.x en hoger
 • Mozilla Firefox 43.x  – 52.x
 • Google Chrome 45.x – 55.x
 • Mozilla Firefox ESR 38.5 – 45.2

Beperkingen:

 • Installatie van de applicatie op Microsoft Windows XP met FAT32 bestandssysteem is niet ondersteund.
 • Om het My Kaspersky portaal te bezoeken is Microsoft Internet Explorer 9.0 of hoger aanbevolen.

Een sterke kandidaat voor de eerste plaats

Kaspersky Lab’s Antivirus 2018 is een sterke keuze voor elke consument die z'n computer tegen dreigingen van buitenaf wil beschermen. Hoewel er meer bronnen gebruikt worden voor dit programma dan voor de meeste concurrenten biedt het ook veel functies en de resultaten in onafhankelijke labo-onderzoeken zijn uitmuntend. De nieuwste versie van Kaspersky verzekert een van de beste antivirusprogramma's op de markt. Een van de weinge problemen is de verwarrende hersteldisk. Een ander mogelijk probleem is dat de gratis versie veel biedt in vergelijking met de betalende versie. Enkel wanneer consumenten extra functies zoals in Internet Security of Total Security echt missen zullen ze zich laten overtuigen voor dit pakket te betalen.