Avast Pro Antivirus

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

avast 2017 box

Compatibel met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avast Pro Antivirus 2017 Website

De meerderheid van de antivirusbedrijven in de wereld lijkt afkomstig uit Europa of Rusland. Avast is gevestigd in Tsjechië. In een nieuwsbericht dat vast tot frustraties geleid heeft bij de concurrentie noemde Reuters Avast 'de makers van het populairste antivirus-programma ter wereld'. Avast spendeerde 1.3 miljard dollar om een concurrent te kopen, AVG, waardoor hun gebruikersbasis kon groeien tot 400 miljoen gebruikers. Volgens Reuters hebben ze daarmee 40% van de wereldwijde markt in handen.

Platforms:
Ze ondersteunen alle belangrijke platforms. Hun aanbod op iTunes is, net zoals dat van andere antivirusmakers, noodgedwongen beperkt tot producten die geen antivirus bevatten want Apple verbied deze op iTunes omdat hun iOS deze niet zou nodig hebben.

Functies:

● Het bedrijf heeft vier verschillende producten: Premier, Internet Security, Pro Antivirus en Free Antivirus. Net zoals andere providers bieden ze ook producten aan die niet rechtstreeks met antivirus te maken hebben om zichzelf van de concurrentie te onderscheiden.

● Intelligente Antivirus—bevat crowdsourced databases, heuristieken en verwijderingstips.

● Home Network Security—waarschuwingen over open of mogelijk gehackte routers.

● Smart Scan—virusscan op commando.

● Secure DNS—een alternatief voor de DNS-server van je internetprovider. Dit moet de kans op DNS-spoofing verkleinen, een techniek die hackers gebruiken om je naar andere websites door te leiden dan degene die je opvraagt. 

● Secure Line—single-click VPN. Een groot voordeel tegenover het moeten inschrijven op een apart VPN-contract dat je zelf nog moet instellen. Avast promoot dit met als argument dat je je IP-adres verborgen kunt houden. Kan ook gebruikt worden om video's te bekijken die zijn voorbehouden aan bepaalde geografische gebieden en die in jouw land niet toegankelijk zijn, al wordt dit geblokkeerd door Netflix, Amazon en een aantal andere providers. Kostprijs $59.99 per jaar. Als je toch Netflix enz. wilt bekijken kun je beter een Smart DNS-systeem gebruiken, dat werkt voorlopig nog.

● SafeZone Browser—Kaspersky heeft deze functie ook. Het opent een browservenster gescheiden van Chrome of Firefox voor PayPal of andere websites waar mensen betalingsinformatie invoeren. Het idee is dat de kans kleiner is dat de Avast browser gehacked wordt dan de meer populaire Chrome, Safari, Firefox, Opera, enz.

● In-product Support—opent een support ticket met één klik vanuit de software.

● Locate mobile devices—Lokaliseren van mobiele toestellen.

● Browser cleanup—verwijdert add-ons en extensies die je misschien niet bewust geïnstalleerd hebt. Zeker pc's van oudere mensen en mensen die niet technisch onderlegd zijn staan vaak vol met dit soort toolbars en dergelijjke die ze eigenlijk nooit wilden installeren.

● Sandbox—laat je verdachte bestanden downloaden en controleren. Geavanceerde gebruikers kunnen zo torrentbestanden, JPG's of PHP-bestanden controleren waar hackers mogelijk code in verborgen hebben.

● Wachtwoord-manager—alle hier besproken antivirusproducten beschikken hierover. Maakt het mogelijk om wachtwoorden die je regelmatig invoert op te slaan zodat je ze niet telkens opnieuw moet typen. Ze worden opgeslagen in de cloud zodat ze beschikbaar zijn op al je toestellen. Probeer de tool voor sterke wachtwoorden hier uit.

● Foto-opslag—ze proberen zich ook een plaatsje te verwerven op de reeds drukbezette markt voor het in de cloud bewaren van foto's.

Schermafbeeldingen:

avast2017-1 avast2017-2 avast2017-3 avast2017-4 avast2017-5 avast2017-6 avast2017-7 avast2017-8

Prijzen:

Voor 1 PC:
$39.95 1 jaar
$74.99 2 jaren
$109.99 3 jaren

Gratis antivirus

$59.99 VPN 1 jaar

AV Testing Lab:

Het onafhankelijke  AV Testing Lab geeft Avast 5 sterren voor bescherming en gebruiksvriendelijkheid maar slechts drie sterren voor z'n prestaties. Dat wil zeggen dat in vergelijking met bv. Kaspersky of Bitdefender, die we hier ook bespraken, computers een beetje trager kunnen worden bij het openen van websites of het kopiëren van bestanden als Avast erop draait.