Avira Antivirus Pro

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

avira antivirus pro box

Compatibel met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Avira Antivirus Pro 2017 Website

Wat meteen opvalt bij het bekijken van de documentatie rond dit product is dat er veel functies worden opgelijst maar dat daarbij geen technische details worden gegeven over hoe deze juist werken. Het is moeilijk om ze zelf allemaal uit te testen. Zo wordt bv. vermeld dat ze je beschermen tegen ransomware. Maar hoe? Zonder een beschrijving te geven van de manier waarop dit werkt is het moeilijk te bepalen of het effectief werkt of niet. De gemiddelde consument zal zich daar misschien geen vragen bij stellen, meer technisch onderlegde gebruikers zullen de claims van Avira wellicht met de nodige scepsis ontvangen.

Ondersteunde platforms: PC, Mac, Android

Functies:

● App lock—laat je een PIN-code instellen om bepaalde apps te vergrendelen.

● Identity Safeguard—Controleert volgens de claims "of jij en je contactpersonen hun e-mailadressen werden gehacked" maar zonder uitleg over hoe dat gedaan wordt kan je hier enkel kritisch over zijn. Ze zouden misschien lijsten met gestolen mailadressen kunnen downloaden van hackerforums waar die verkocht worden om dan te kijken of je adres op die lijst staat.

● Device Control—lokaliseren van verloren toestellen.

● Beveiligd bankieren en shoppen—opnieuw geen technische verklaring over hoe dit zou moeten werken.

● Secure Home Network—controleert of je PC geen lid is van een botnet, pc's die werden overgenomen door hackers om hun activiteiten te verbergen.

● Self-defense—voorkomt dat malware antivirus-software uitschakelt.

● Email protection—geen details over hoe dit wertkt, wellicht browsergebaseerd en niet op niveau van de mailcliënten (Thunderbird, Outlook bv.)

● PUA Shield—zoekt malware verborgen in legitieme applicaties. Op Windows mag dat geen risico vormen omdat legitieme programma's worden ondertekend door Microsoft via een certificaat. De code kan echter wel ingebakken worden in PHP en JPG bestanden.

● Web protection—blokkeert phishing links.

● Network protection—scant poorten op de PC op zoek naar aanvallen. Er worden geen details over gegeven. Het lezen van versleuteld HTTPS-verkeer is in elk geval niet mogelijk. HTTP kan wel gelezen worden. En inkomende poorten voor versleuteld SSH en onversleuteld telnet zouden standaard in elk geval moeten uitgeschakeld zijn. Andere poorten moeten dus geopend worden om wat voor toegang dan ook te krijgen. Het kan zijn dat deze tool die poorten checkt om te zien of ze geopend werden door één of andere vorm van malware. 

● Firewall Manager—inbegrepen in het Internet Security Suite product. Windows heeft natuurlijk al een firewall maar voor gebruikers is deze van Avira mogelijk beter te begrijpen, tenminste dat zegt Avira zelf in z'n promopraatje.

● PC Speed up and Tune up Tools—een apart product genaamd Optimization Suite moet tijdelijke bestanden verwijderen en andere wijzigingen aan het systeem doorvoeren om dit sneller te maken, zoals het wijzigen van de page size en geheugeninstellingen.

● VPN—net zoals Avast Pro biedt nu ook Avira een VPN-dienst aan. De kostprijs is niet inbegrepen. Het moet helpen je privacy te beschermen wanneer je bijvoorbeeld van diensten zoals The Pirate Bay probeert te downloaden, zodat de lange arm van de Hollywood-copyright advocaten je niet kan vinden. Weet dat er veel fraude en ongefundeerde claims de ronde doen op de VPN-markt. Dit is een consumentenproduct en het laat bijvoorbeeld niet toe een gebruiker in te loggen in de user directory van het bedrijf waar hij of zij werkt.

Schermafbeeldingen:

avira2017-1 avira2017-2 avira2017-3 avira2017-4 avira2017-5 avira2017-6 avira2017-7 avira2017-8

Prijs:

$44.99 1 toestel, 1 jaar Antivirus Pro
$57.99 1 toestel, 1 jaar Internet Security Suite
$57.99 1 toestel, 1 jaar Optimization Suite
$9.99 voor Android

Gratis op Mac

AV Testing Lab:

Dit onafhankelijke testlabo geeft het pakket een topbeoordeling van 5 sterren voor bescherming, prestaties en gebruiksvriendelijkheid.