Kaspersky Antivirus 2017

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

kaspersky antivirus 2017 box

Compatibel met: Windows XP (32-bit) (SP2), Windows Vista (32-bit en 64-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 8.1 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64bit)

Officiële Kaspersky Antivirus 2017 Website

Kaspersky is reeds lang één van de meest gerespecteerde namen in de antiviruswereld. We bekijken hier hun software voor 2017. Kaspersky is een Russisch bedrijf gesitueerd in Moskou. Men zou kunnen veronderstellen dat Russen weten hoe een antivirus moet werken, gezien zoveel virussen in het land geschreven werden. Maar Rusland is ook een land met bekende wiskundigen en vele computerwetenschappers waaronder Eugene Kaspersky (Евгений Касперский). Die richtte het bedrijf op in 1997.

Het bedrijf stopt veel energie in onderzoek. Ze claimen elke dag 310.000 nieuwe virussen te vinden. Ze hebben een degelijke reputatie onder hun 270.000 bedrijfsklanten en ze hebben 120 OEM-overeenkomsten afgesloten, dat betekent dat bedrijven de Kaspersky-software mogen integreren in hun eigen producten (firewalls, antispam-oplossingen)

Ondersteunde platforms:
Hun product werkt overal behalve op iOS. Apple verwijdert sinds enkele jaren alle antivirus-software uit iTunes omdat het volgens hen niet nodig is dit soort software te gebruiken. In iOS worden alle processen immers in geïsoleerde containers uitgevoerd. Dat klopt ook voor delen van Windows 10 en Windows 2016 Server, waar we hier over schreven.

Kaspersky draait op Windows XP, 7, 8, en 10 en op Windows tablets. Er bestaan ook versies voor Android en MAC.

Prijs:

Het bedrijf heeft een basisversie en uitgebreide versies van z'n product, die heten respectievelijkKaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security.

● $39.95 1 PC.  30-dagen trial. $59.95 en $79.95 voor upgrades.
● Android Gratis
● $29.99 MAC

Gratis virusscan download hier.

Functies:
De duurdere versies bieden bijkomende functies die bijdragen aan het verbeteren van je veiligheid, zelfs al zijn het geen echte antivirusfuncties. Antivirus-producten zijn allemaal min of meer vergelijkbaar wat betreft hun werking. Het gaat erom een pakket te kiezen van een bedrijf met een grote verspreiding en met veel positieve commentaren van z'n gebruikers. Dit is er zo één.

De bijkomende en standaard antivirus-functies omvatten:

● Beveiliging voor online shoppen en bankieren - Safe Money genaamd. Wanneer je naar PayPal of andere sites surft wordt een speciaal browservenster getoond. Dit wordt de Protected Browser genoemd. Het is een eigen browser of anders een browser-plugin die kan communiceren met Chrome en daar data naar kan doorsturen. Het idee is dat hackers deze tool minder makkelijk zullen kunnen aanvallen dan standaard Chrome of Firefox browsers.

● Identiteitsbescherming—anti-phishing mail bescherming, waarschuwingen tegen open of bespioneerde Wi-Fi netwerken, checken van de webcam.

● Ouderlijk toezicht—laat toe om inhoud voor volwassenen, drugs, tabak, wapens enz. te bannen van het internet. Zelfs online shoppen kan uitgeschakeld worden zodat kinderen niet onbedoeld je geld kunnen uitgeven. 

● Wachtwoord Locker —genereert wachtwoorden en bewaart deze in een locker. Dat is hetzelfde als wat Google Chrome doet.

● Mogelijkheid tot bestandsversleuteling en backup—al je bestanden kunnen versleuteld worden en als backup worden bewaard in een Dropbox.  

● Kaspersky Security Network (KSN)—Keuzemogelijkheid om gebruiksstatistieken te uploaden en zo virusbescherming voor alle Kaspersky-gebruikers te helpen crowdsourcen.

● PC Clean Up tool—verwijdert beveiligingsproblemen en houdt PC's vrij van rommelbestanden.

● Mobiel toestel verloren - lokaliseert gestolen of verloren Android-toestellen en kan deze vanop afstand wissen.

Schermafbeeldingen:

kaspersky2017-1 kaspersky2017-2 kaspersky2017-3 kaspersky2017-4 kaspersky2017-5 kaspersky2017-6 kaspersky2017-7 kaspersky2017-8

AV Testing Lab:

AV Testing is een onafhankelijk labo in Duitsland dat software van verschillende grote anti-virus verkopers uitvoert. Ze geven een topbeoordeling aan Kaspersky (Top rating), net zoals aan Bitdefender en een aantal andere. Kaspersky krijgt goede punten op het gebied van bescherming, prestaties en gebruiksvriendelijkheid.