FacebookTwitterLinkedIn

Malwarebytes 4.0

Gebruikerswaardering:rating starrating starrating starrating starrating star / 908
LaagsteHoogste 

Malwarebytes 4.0 box

Door de jaren heen heeft het beveiligingsbedrijf Malwarebytes een reputatie opgebouwd voor het ontwikkelen van anti-malwaretools die van vitaal belang zijn voor zowel thuis- als zakelijke computergebruikers. Toen de bèta voor versie 4.0 werd uitgebracht, wilden veel journalisten en InfoSec-professionals graag zien wat de nieuwe versie te bieden had, evenals de nieuwe verbeterde Katana-malware-engine. We hebben Malwarebytes 4.0 beoordeeld en vonden het een uitstekende keuze voor diegenen die hun cyberveiligheid willen verdedigen.

Er zijn twee versies van Malwarebytes 4.0: een gratis versie en Premium. Hoewel de gratis versie de bestaande malware kan verwijderen, biedt Premium veel meer functies, evenals hoogwaardige malwarebescherming. Afgezien van het verwijderen van de reeds bestaande malware, beschermt de Premium-versie het systeem ook tegen toekomstige bedreigingen en bewaakt het het systeem voortdurend om schade te voorkomen die door allerlei kwaadaardige apps veroorzaakt kan worden. Er zijn twee soorten abonnementen voor thuisgebruikers: één gebruiker (1 apparaat, € 39,99 per jaar) en familiepakket (3 apparaten, € 59,99 per jaar).

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10 (32-bit en 64-bit)

Malwarebytes 4.0
Downloaden

Malwarebytes 4.0 is een tool om malware op uw computer te detecteren. U moet de volledige versie aanschaffen om volledige functionaliteit te krijgen.

Voor degenen die twijfelen of ze de Premium-versie moeten kopen of niet, biedt Malwarebytes een gratis 14-daagse proefversie aan.

Malwarebytes 4.0 gratis en Premium versies

Overzicht:

Mensen praten over de nieuwe functies en in dit geval is dat de nieuwe malware-engine genaamd Katana. De malware-engine is ontworpen om polymorfe malware te bestrijden, wat in feite een infectie is die bepaalde sleutel-id's kan wijzigen, waardoor deze moeilijker te detecteren is. Emotet is een modern voorbeeld van polymorfe malware. De engine is verder geoptimaliseerd met snellere detectieprocessen om de polymorfe detectie te ondersteunen, waardoor de scans nauwkeuriger worden. De ontwikkeling vermindert ook sterk het aantal CPU-bronnen wat bijdraagt ​​aan de eerder genoemde 50% reductie. Akshay Bhargava, Chief Product Officer, verklaarde:

Polymorfe bedreigingen hebben het spel in cyberbeveiliging veranderd. Tegen de tijd dat een traditionele antivirus een handtekening voor deze bedreigingen maakt, kan het al te laat zijn. Aanbieders van cyberveiligheid moeten het spel voorblijven door potentiële bedreigingen te herkennen voordat ze schade kunnen aanrichten. Malwarebytes 4.0 is ontworpen om deze bedreigingen in recordtijd te blokkeren met behulp van een innovatieve detectietechnologie. Onze nieuwe intuïtieve gebruikersinterface helpt de klanten om gemakkelijker om te gaan met hun cyberveiligheid. Bovendien is de nieuwe engine geoptimaliseerd en vereist deze 50 procent minder CPU tijdens het scannen.

Niet alleen zijn er nieuwe functies toegevoegd: het anti-malwarepakket biedt een volledig nieuwe gebruikersinterface aan. De nieuwe gebruikersinterface biedt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de oude en is zowel eenvoudiger te navigeren als veel intuïtiever. De interface houdt de gebruikers niet vast met meerdere menu's, vervolgkeuzelijsten of navigatiebalken. De gebruiker wordt eerder begroet door een interface met de drie belangrijkste kenmerken van het anti-malwarepakket, namelijk de detectiegeschiedenis, de scanner en de realtime bescherming. Voor beginnende gebruikers en mensen die gewoon willen dat de dingen werken, komen dergelijke verbeteringen tot hun recht. De nieuwe interface linkt ook rechtstreeks naar de Malwarebytes-blog, die een geweldige bron is geworden voor nieuws over beveiliging en bedreigingen. Verder is de interface gekoppeld aan het Dreigingscentrum van Malwarebytes waar de gebruikers meer diepgaande kennis kunnen vinden over specifieke bedreigingen en manieren om te voorkomen dat dergelijke bedreigingen hun computer infecteren.

Kenmerken:

Systeem scan:

  • Quick/Snelle scan (alleen Premium) - Scan uw geheugen en opstartobjecten op actieve infecties.
  • Aangepaste scan - Stel in wat gescand moet worden en hoe mogelijk ongewenste programma's en wijzigingen (PUP's en PUM's) verwerkt moeten worden.

Malwarebytes 4.0 scan proces

Met Custom Scan kan de gebruiker kiezen welke schijven gescand moeten worden, of de geheugenobjecten en register-/opstartitems gescand moeten worden, moet Malwarebytes scannen in archieven en zoeken naar rootkits. De gebruikers mogen ook beslissen hoe de gedetecteerde potentieel ongewenste programma's (PUP's) en mogelijk ongewenste wijzigingen (PUM's) behandeld moeten worden: genegeerd, gewaarschuwd of behandeld als malware.

Malwarebytes 4.0 Custom scan

Malwarebytes biedt ook een functie aan voor scanplanning, die voor zichzelf spreekt. De gebruikers kunnen de systeemscans eenvoudig plannen zoals ze willen. Toch is deze functie ook alleen Premium.

Real-Time Bescherming (alleen Premium):

  • Webbeveiliging - Blokkeert online oplichting, phishing-sites, sites met ransomware.
  • Bescherming tegen malware en PUP - Blokkeert malware, virussen, adware, mogelijk ongewenste programma's (PUP's) en meer.
  • Ransomware-beveiliging - Blokkeert malware die uw apparaat of bestanden vergrendelt en betaling vraagt om de toegang te herstellen.
  • Exploitbescherming - Blokkeert malware die misbruik maakt van bugs en kwetsbaarheden in een systeem zodat de maker van de exploit de controle kan nemen.

Malwarebytes 4.0 Real-Time Bescherming

Help/Ondersteuning:

Malwarebytes is ook geïmplementeerd met een sectie "Hulp/ondersteuning" met vier snelkoppelingen:

  • Malwarebytes-ondersteuning - leidt naar de Malwarebytes-webpagina die in wezen de antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ) bevat.
  • Malwarebytes Gebruikersgids - leidt naar de Malwarebytes webpagina die de volledige gebruikershandleiding bevat.
  • Ondersteuningsprogramma - installeert automatisch een ondersteuningsprogramma van Malwarebytes dat ontworpen is om de gebruikers te helpen om problemen met Malwarebytes op te lossen door automatisch verschillende gegevens te verzamelen en een nieuw ondersteuningsticket te maken of een bestaand ticket bij te werken met de verzamelde gegevens.
  • Malwarebytes Labs - leidt naar de Malwarebytes-webpagina die voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot cyberbeveiliging biedt.

Malwarebytes 4.0 Help/Ondersteuning

Conclusie:

Het lijdt geen twijfel dat versie 4.0 een aanzienlijke verbetering betekent ten opzichte van de eerdere versies, maar er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u het product downloadt. Ten eerste: als u nog steeds Windows XP en Windows Vista gebruikt, de versie 4.0 wordt niet ondersteund op deze besturingssystemen. Als u nog steeds XP of Vista gebruikt, dan zullen de huidige versies van Malwarebytes 3 nog steeds werken en nog steeds ondersteuning krijgen voor de nabije toekomst. Een andere functie of het ontbreken van functies: sommigen vinden het een voordeel dat de gratis versie niet geleverd wordt met een add-on, zoals een veilige browser of beperkte VPN-services. Wat u krijgt is zoals geadverteerd. De gratis versie Malwarebytes is een geweldige tool om malware van uw systeem te verwijderen, in dit opzicht presteert het vrijwel feilloos.

Malwarebytes wordt geleverd met een Premium-versie die te koop is. De premium-versie bevat realtime bescherming, ransomwarebescherming en tal van andere functies waarmee de gebruikers kunnen overschakelen van een meer traditioneel antiviruspakket naar wat Malwarebytes hun antimalware-aanbod noemt. Bij het downloaden en installeren van versie 4 krijgt u een gratis proefversie van 14 dagen op het premiumaanbod en als u op zoek bent naar een nieuw beveiligingspakket dan kunt u veel slechter doen dan Malwarebytes Premium.

Als u geen antiviruspakket hebt, dan wordt installatie van versie 4 ten zeerste aanbevolen en wordt u geadviseerd om te upgraden naar het Premium-pakket. Dit advies komt vooral voort uit de aard van de moderne cyberaanvallen en de gebruikte malware. In het geval van ransomware bijvoorbeeld, voorkomt het scannen van een geïnfecteerd computer/machine niet dat de malware in veel gevallen zijn missie van het coderen van uw gegevens niet kan voltooien. In sommige gevallen kan het verwijderen van de ransomware nadat deze de gegevens gecodeerd heeft, het herstellen van die gegevens onmogelijk maken. Bij een upgrade naar Premium is dit geen probleem, omdat het niet alleen realtime bescherming biedt, maar ook een gespecialiseerde ransomware-bescherming.

Zelfs als u tevreden bent met uw huidige antiviruspakket, dan wordt het downloaden van de gratis versie opnieuw aanbevolen. Malwarebytes heeft een reputatie opgebouwd voor het ontwikkelen van geweldige malware-engines en scanners die in het verleden malware detecteerden die andere oplossingen missen. Versie 4 is in dit opzicht niet anders en de Katana-engine zal naar verwachting alleen verbeteren met de toekomstige cyberdreigingen waardoor het gratis pakket van Malwarebytes bijna een essentiële beveiligingstool op elk systeem wordt. Het hebben van Malwarebytes versie 4, als u ervoor kiest om niet met de Premium te gaan, zal uw cyberbeveiliging-houding aanzienlijk vergroten in vergelijking met een ander antiviruspakket.

Uiterlijk van Malwarebytes Anti-malware:

Malwarebytes 4.0 interface

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware