FacebookTwitterLinkedIn

Bitdefender Antivirus Plus

Bitdefender Antivirus Plus box

Verschillende antivirusleveranciers hebben aan het eind van de jaren de "Plus"-aanduiding gebruikt om een beter product aan te duiden dan hun basisantivirus. Sommige leveranciers voegen er secundaire functies aan toe, terwijl andere een betere gebruikerservaring willen bieden met functies die discreter zijn verpakt.

De andere vraag is of de extra functies de hogere toegangsprijs waard zijn en of klanten beter af zijn met het basispakket. Dit is de belangrijkste vraag die we zullen proberen te beantwoorden in onze beoordeling van Bitdefender Antivirus Plus.

Werkt met: Windows, macOS, iOS, Android

Downloaden
Bitdefender Antivirus Plus

Om het volledige product te gebruiken, moet u een licentie kopen. 30 dagen gratis proefversie beschikbaar.

Bitdefender Antivirus Plus eerste venster

Overzicht

Voor degenen die te ongeduldig zijn om verder te lezen: het antwoord op beide dilemma's waarmee antivirusleveranciers worden geconfronteerd, is dat de functies zodanig worden toegevoegd dat ze niet afleiden van de algemene ervaring en functie van de antivirus, en ja, de extra toegangsprijs is het waard.

Enkele van de functies in Antivirus Plus zijn: een toepassing voor wachtwoordbeheer, verbeterde beveiliging voor online transacties, bescherming tegen ransomware en zelfs een beperkte VPN voor gegevens. Deze op beveiliging gerichte add-ons zijn steeds belangrijker geworden voor gebruikers, omdat ze nu eenmaal verbonden zijn met het internet. Een handige add-on voor de gebruikerservaring is de handleiding die laat zien waar deze functies zitten en hoe u ze na de installatie kunt gebruiken.

Dit brengt ons bij de kosten. Antivirus Plus kost 40 USD voor één licentie per jaar. Voor drie licenties betaalt u 60 USD per jaar, voor vijf licenties 70 USD, en tien licenties kosten 80 USD. Dat is ruim binnen de prijsschema's van andere leveranciers, met uitzondering van McAfee's Antivirus Plus waarmee u zijn beveiligingsproducten op elk apparaat in het huishouden kunt installeren voor 5 USD meer dan de drie licentiepakketten van Bitdefender. McAfee wint waarschijnlijk de prijs-kwaliteitverhouding als u meerdere apparaten op verschillende besturingssystemen wilt beschermen, maar Bitdefender heeft nog steeds veel voordeel als het gaat om bescherming en functies.

Installatie en weergave

Om Antivirus Plus te downloaden moet u zich eerst aanmelden voor het webgebaseerde dashboard van Bitdefender, Bitdefender Central. Daarna kunt u selecteren welke bescherming u wilt en deze vervolgens downloaden, dit proces geldt voor Antivirus Plus. Het kan lastig zijn in vergelijking met de iets oudere manier om gewoon het gewenste product te downloaden en uw activeringssleutel in te voeren, maar deze nieuwe manier lijkt de trend te zijn met verschillende andere beveiligingsleveranciers die iets soortgelijks doen.

BitDefender Central is niet zomaar een obstakel om te nemen en biedt redelijk wat nut met zijn functies voor ouderlijk toezicht en identiteitsbescherming die gekoppeld zijn aan het webgebaseerde dashboard. Hoewel het webgebaseerde dashboard nuttig is en licenties kunnen worden gecontroleerd, vernieuwd enz, zullen velen het toch als een onnodige drempel ervaren.

Eenmaal gedownload en geïnstalleerd krijgen gebruikers de hoofdgebruikersinterface te zien. Hier ziet de gebruiker een zwarte navigatiebalk aan de zijkant, een grijs hoofdvenster en witte panelen met pictogrammen voor de verschillende functies. Het is typerend voor de ontwerptaal van Bitdefender. Is het de mooiste of de beste? Hoewel dit een subjectief punt is, hebben we andere interfaces gezien die er misschien mooier uitzien, maar de functionaliteit van Bitdefender wint hier, omdat u gemakkelijk door de antivirus en zijn functies kunt navigeren. Standaard geeft de interface een reeks tabbladen met snelle acties waaronder een snelle, systeem- of kwetsbaarhedenscan, het openen van het VPN en het configureren van Safepay online bescherming evenals het toevoegen van andere functies zoals wachtwoordbescherming indien gewenst. Als de tab Bescherming wordt aangeklikt, krijgt de gebruiker opties voor de antivirus- en kwetsbaarheidsscans.

Oudere BitDefender-gebruikers zullen zich afvragen wat er is gebeurd met de Autopilot-functie, de set-and-forget-optie van het bedrijf waarmee de antivirus automatisch en op de achtergrond werd uitgevoerd. Het is er nog steeds, maar heeft wel een meer zichtbare rol om gebruikers te helpen gebruik te maken van de extra functies. Voordat dit alles kan worden ontdekt, zal Antivirus Plus een volledige systeemscan uitvoeren, en dit is een lange, sommige rapporten suggereren dat scans bijna vijf uur kunnen duren, afhankelijk van je systeemspecificaties en hoeveel spullen je erop hebt opgeslagen. Latere scans zullen korter zijn, maar langere scans dan bij eerder beoordeelde producten lijken nu de norm te zijn, tenminste voor de eerste scan met McAfee's Antivirus Plus die meer dan drie uur duurt.

De lange scantijden kunnen een gevolg zijn van het feit dat veel leveranciers real-time bescherming bieden, de eens zo machtige scan is nu meer een extra beveiligingslaag. Deze extra laag kan nog steeds nuttig zijn en BitDefender biedt gebruikers de mogelijkheid om scans te plannen zodat ze het dagelijks leven niet beïnvloeden of hinderen.

Bitdefender Antivirus Plus scan

Stellar Onafhankelijke Labresultaten

Van de producten die we dit jaar hebben beoordeeld is alleen Antivirus Plus getest door alle vier de labs die deze publicatie volgt. Samengevat waren de testresultaten zo goed als perfect als van een antivirus kan worden verwacht. AV-Comparatives voert vier belangrijke tests uit op antivirusproducten die ter test worden aangeboden, namelijk Real World Protection, Performance, Malware Protection en False Alarm tests. In de eerste drie van deze tests ontving BitDefender de Advanced+ onderscheiding, de hoogste onderscheiding die het laboratorium aan producten toekent. In de False Alarm-test stond BitDefender op de tweede plaats met slechts enkele valse meldingen, maar andere leveranciers zoals Kaspersky behoorden tot de top met minder valse meldingen. Als BitDefender deze resultaten mee naar huis zou moeten nemen, weet ik zeker dat ze trots zouden zijn.

Het volgende laboratorium dat door deze publicatie wordt gevolgd is AV-Test Institute. Het lab test elk product aan de hand van drie testparameters, elk met een score van zes, namelijk Bescherming, Prestaties en Bruikbaarheid. Bij de eerste twee kreeg Antivirus Plus de volle cijfers en bij Bruikbaarheid kreeg het een 5,5. Het ontbreken van de laatste zes om de scores perfect te maken is het gevolg van vier valse positieven die in de testperiode van september en oktober 2022 werden ontdekt. Deze resultaten waren voldoende om BitDefender een top product award toe te kennen voor deze testronde.

Het volgende lab is MRG Effitas, dat een reputatie heeft opgebouwd voor het ontwikkelen van tests die moeilijk te doorstaan zijn en nog moeilijker om goed in te presteren. Eén zo'n test is de banking trojan test van het lab. Om te slagen voor de banking trojans test van dit lab, moet een product een perfecte score halen. Iets anders wordt beschouwd als een mislukking. De andere test maakt gebruik van een verschillende malware en biedt twee slaagniveaus. Als een product absoluut elke poging tot installatie van malware blokkeert, slaagt het op niveau 1. Als er wat malware doorkomt maar deze binnen 24 uur wordt verwijderd, wordt niveau 2 behaald. Alles onder deze twee niveaus is een mislukking. BitDefender was een van de drie leveranciers die slaagde voor de banking trojan test van ESET NOD32 Antivirus en Malwarebytes. Wat de malwaretest betreft, ontvingen alleen BitDefender en Malwarebytes een certificering van niveau 1.

Het laatste lab dat door deze publicatie wordt gevolgd is SE Labs. Het lab probeert de echte wereld van malware zo goed mogelijk te simuleren voor testdoeleinden, door gebruik te maken van een capture/replay-systeem om elk product een echte, webgebaseerde aanval voor te leggen. Certificering door dit lab vindt plaats op vijf niveaus, AAA, AA, A, B en C. Bitdefender en verscheidene anderen behaalden een AAA-certificering. Dit betekent dat door het combineren van alle testresultaten BitDefender bijna perfect was. Dit maakt het gemakkelijk om Antivirus Plus alleen op basis van de labresultaten aan te bevelen, maar andere leveranciers hebben even goed gepresteerd en zijn even duur, zodat het belangrijker dan ooit is geworden voor de consument om te kijken naar aanvullende functies.

Opvallende kenmerken

Wachtwoord Management

Normaal gesproken worden wachtwoordbeheerders aangetroffen in complete beveiligingspakketten, in plaats van in een zelfstandig antivirusproduct zoals Antivirus Plus. Voor degenen die gewend zijn BitDefender-producten te gebruiken, is de wachtwoordbeheertoepassing Wallet de laatste paar versies nauwelijks veranderd. Het vereist nog steeds dat de gebruiker een sterk hoofdwachtwoord gebruikt om "wallets" aan te maken die wachtwoorden bevatten voor toepassingen en websites die de gebruiker gebruikt. Het moet worden opgemerkt dat als u functies zoals twee-factor authenticatie nodig hebt, u beter gediend bent met een standalone wachtwoordbeheerder. Dat gezegd hebbende, is het een voordeel voor de gemiddelde thuisgebruiker dat een toepassing als Wallet, die perfect bruikbaar is, is opgenomen in een stand-alone antivirus.

Bitdefender Antivirus Plus password manager

Verbeterde online beveiliging

Antivirus Plus komt ook met verbeterde online beveiliging in de vorm van extra browserbescherming die ook een anti-tracker module bevat. De anti-tracker wordt geleverd met een BitDefender browserextensie voor Chrome, Edge, Firefox en Internet Explorer. Browserbeveiliging voorkomt goed dat gebruikers kwaadaardige websites en websites voor phishing bezoeken.

Wat de anti-tracker extensie betreft, wanneer een gebruiker een site bezoekt die trackers gebruikt, wordt de gebruiker gewaarschuwd en geïnformeerd over hoeveel trackers er zijn. De gebruiker kan dan elke tracker naar keuze blokkeren of toestaan. De extensie is standaard ingesteld om alle trackers te blokkeren.

Bitdefender Antivirus Plus online threat protection

Uitgebreide Ransomware-bescherming

Al verschillende jaren is de ransomwarebescherming van BItDefender topklasse en de ransomwarebescherming van Antivirus Plus is niet anders. De bescherming tegen ransomware in de antivirus bestaat uit drie lagen. De eerste van deze lagen is Advanced Threat Defense en vult reguliere antivirusscans aan met op gedrag gebaseerde detectie, inclusief de detectie van ransomware-gedrag. De tweede laag, Network Threat Prevention, blokkeert de exploit-wegen waar sommige ransomware-aanvallen op vertrouwen. Ten slotte maakt Ransomware Remediation bij de eerste tekenen van een mogelijke ransomware-aanval een back-up van belangrijke bestanden en herstelt deze nadat Bitdefender de aanval heeft geneutraliseerd. Zeer weinig leveranciers passen een dergelijke gelaagde aanpak toe voor het voorkomen en bestrijden van ransomware-infecties en deze functie is zeker een must-have voor de hedendaagse computergebruiker.

Bitdefender Antivirus Plus ransomware protection

Gelimiteerde VPN

VPN's zijn vaak inbegrepen bij volledige beveiligingspakketten, maar dat er een in Antivirus Plus zit, in wezen een zelfstandige antivirus, is een leuke bijkomstigheid. Het is beperkt tot 200 MB bandbreedte per dag. BitDefender biedt een premium VPN-service voor 70 USD per jaar die onbeperkt is en de moeite waard voor degenen die altijd een VPN nodig hebben. De VPN bevat een Kill Switch-functie, wat betekent dat als de VPN-verbinding wegvalt, de onbeschermde internetverbinding wordt verbroken totdat de VPN weer online komt, en heeft een Split tunneling-functie om bepaalde websites uit te sluiten van VPN-bescherming. In de praktijk wordt split tunneling gebruikt voor websites die afhankelijk zijn van hoge snelheid. In het algemeen komt u met 200 MB niet ver, en het streamen van video is zeker uitgesloten, maar het kan worden gebruikt voor online bankieren en andere gevallen waarbij gevoelige informatie over het internet wordt verstuurd.

Conclusie

BitDefender heeft een reputatie opgebouwd met producten die uitstekende bescherming bieden. Antivirus Plus is niet anders in dit opzicht en is gebundeld met verschillende geweldige functies die extra waarde bieden aan elke thuisgebruiker waardoor de initiële kosten een geweldige deal lijken.

Weergave van de Bitdefender Antivirus Plus:

Bitdefender Antivirus Plus verschijning (GIF)

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware