FacebookTwitterLinkedIn

McAfee AntiVirus Plus

McAfee AntiVirus Plus box

In onze moderne huishoudens hebben we nu meerdere apparaten en vaker nog dan voorheen draaien we op verschillende besturingssystemen. Antivirusleveranciers hebben dit begrepen en bieden nu pakketten aan waarmee hun product op meerdere apparaten en op meerdere besturingssystemen kan worden geïnstalleerd. McAfee is al lang de koning van deze aanpak en hun nieuwste antivirusaanbod, Antivirus Plus, is niet anders.

Dat gezegd hebbende, op Windows machines zijn alle functies aanwezig. De mobiele apps zijn enigszins vereenvoudigd door functies uit eerdere versies te verwijderen. Afhankelijk van de gebruiker is dat geen slechte zaak, omdat het in lijn is met McAfee's streven om uw identiteit te beschermen in plaats van het mobiele apparaat zelf. Dat wil niet zeggen dat het apparaat openstaat voor aanvallen, maar de focus van de mobiele beveiligingsapp is veranderd. De geboden bescherming is nog steeds van topkwaliteit en het is geen wonder dat Antivirus Plus meerdere malen de keuze van een redacteur heeft gekregen.

Werkt met: Windows, macOS, iOS, Android

Downloaden
McAfee AntiVirus Plus

Om het volledige product te gebruiken, moet u een licentie kopen. 30 dagen gratis proefversie beschikbaar.

McAfee AntiVirus Plus

Overzicht

Goede beoordelingen ontvangen is één ding, de kosten zijn een ander. De exacte kosten van Antivirus Plus zijn moeilijk vast te stellen omdat er bijna voortdurend specials op het product worden aangeboden door platforms die hun lezers of abonnees korting geven op hun aankoop. Volgens de website van McAfee kost het installeren van Antivirus Plus op vijf apparaten op het moment van schrijven 40 USD per jaar. Het installeren van het product op een onbeperkt aantal apparaten kost 50 USD per jaar voor het Premium-aanbod en 90 USD per jaar voor het Advanced-aanbod. Zowel Premium als Advanced zijn verdere bundels met extra functies en er moet ook worden opgemerkt dat onbeperkte licenties zeldzaam zijn voor de industrie. Bitdefender, Webroot en Trend Micro bieden onbeperkte licenties, maar McAfee is goedkoper dan de andere drie.

Installatie en weergave

De eerste installatie bestaat uit het invoeren van uw gekochte licentiesleutel op hun website. Als u kiest voor de automatische verlengingsoptie ontvangt u een Virus Protection Pledge van McAfee. Dit betekent dat malware langs de antivirus komt en McAfee-experts beloven het probleem op afstand te verhelpen, een dienst die normaal 90 USD kost. De waarde hiervan is discutabel, maar als u tijdens het gebruik van McAfee besmet raakt met malware, kan die besparing van 90 dollar goed van pas komen.

Zodra uw licentiesleutel is geaccepteerd, kunt u de antivirussoftware downloaden en installeren. De installatie is zo eenvoudig als elke moderne gebruiker zou verwachten en eenmaal geïnstalleerd wordt de bescherming van het apparaat geactiveerd. De gebruikersinterface staat vol met afgeronde rechthoeken en aangename afbeeldingen die illustreren of alles in orde is of uw aandacht vereist.

McAfee heeft zijn zakelijke activiteiten verkocht en is nu puur op de consument gericht en dat is te zien aan de indeling van de interface. Na een volledig herontwerp krijgt de gebruiker bovenaan het hoofdvenster een banner te zien met nuttige informatie over recente activiteiten of uit te voeren acties. Daarna volgen zes panelen voor elk van de productmodules, namelijk Check your Protection Score, Antivirus, Tracker Remover, Protect More Devices, Browser Security en Secure Apps. Er is nog een menu aan de linkerkant met Home, Mijn bescherming, Beschermingsscore, Account, Help, Instellingen en Feedback. Helaas krijgen Mac-gebruikers geen vernieuwde interface, maar de Android- en iOS-apps wel.

McAfee AntiVirus Plus verschijning

Indrukwekkende Onafhankelijke Labresultaten

Deze publicatie volgt vier onafhankelijke laboratoria die gespecialiseerd zijn in het testen van antivirusproducten voor consumenten. McAfee malware engine is onlangs getest door drie van de vier, namelijk AV Comparities, AV-Test en SE Labs. We bekijken achtereenvolgens de resultaten van elk lab.

Bij AV-Comparatives werd McAfee in vier tests getest. In de Real World Protection Test, uitgevoerd van juli tot oktober 2022, kreeg de antivirusoplossing de Advanced+ rating, wat de hoogste onderscheiding is die het lab uitdeelt. McAfee kreeg deze beoordeling voor de Performance Test en de Malware Protection Test die respectievelijk in oktober en september van 2022 werden uitgevoerd. Waar McAfee niet de hoogste onderscheiding kreeg in de false positive testen van het lab waar slechts een paar false positives werden geregistreerd, maar over het algemeen presteerde het goed.

Met betrekking tot AV-Test kreeg McAfee een van de Top Product beloningen van het lab en het scoorde volledige cijfers in alle drie de tests die het lab doet. Die tests zijn Bescherming, Prestaties en Bruikbaarheid, die allemaal een score op zes krijgen, waarbij McAfee in elke test het volle cijfer krijgt. Opgemerkt moet worden dat ten minste tweederde van de geteste producten ook het volle cijfer kreeg.

SE Labs, dat een andere testmethode hanteert, kende McAfee de hoogste AAA-certificering toe. Andere leveranciers die de certificering ontvingen waren Norton, MIcrosoft en Webroot. SE Labs test producten met behulp van een capture en replay systeem om meerdere antivirustools uit te dagen met identieke webgebaseerde aanvallen.

In het algemeen zijn de onafhankelijke testscores van McAfee indrukwekkend. Alleen al op basis van de resultaten is het geen wonder dat het product meerdere malen de Editor's Choice Award heeft ontvangen. Moderne antivirustools beschermen het apparaat niet langer alleen tegen malware, maar bieden verschillende extra functies om de beveiliging van het apparaat verder te verbeteren of bescherming te bieden tegen specifieke bedreigingen. McAfee is niet anders en heeft verschillende opvallende functies die het aantrekkelijk maken voor verschillende consumenten.

Opvallende kenmerken

Alle scan- en planningsopties

Een kernfunctie van elk antivirusproduct is de mogelijkheid om malware en ongewenste toepassingen die schadelijk kunnen zijn te scannen en te detecteren. De eerste scan wordt direct na de installatie uitgevoerd en het duurt meestal het langst voordat antivirusproducten klaar zijn. McAfee doet weinig aan deze trend: sommige gebruikers meldden dat de eerste scan drie uur duurde, een van de traagste onder de onderzochte antivirusproducten. Latere scans zullen sneller zijn, maar wat gebruikers zullen waarderen is de mogelijkheid om scans te plannen zodat lange scantijden niet zo'n frustratie zijn.

McAfee AntiVirus Plus scan

Bescherming tegen phishing die vertrouwen wekt

Mensen oplichten zodat ze hun belangrijke informatie en gegevens afstaan is veel gemakkelijker dan geavanceerde malware ontwikkelen, een feit waar cybercriminelen maar al te graag gebruik van maken. Beveiligingsproducten hebben een vorm van bescherming tegen phishing nodig om dit te voorkomen. Sommige ontwikkelingen op dit gebied zijn beter gebleken dan andere, waarbij de anti-phishing module van McAfee beter is dan de meeste.

De oplossingen van McAfee voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot schadelijke URL's en websites die zijn ontworpen om referenties en informatie te verzamelen. Aangezien sites naar willekeur van een hacker uit de lucht kunnen worden gehaald en opnieuw op verschillende servers kunnen verschijnen, is het erg moeilijk gebleken gebruikers de toegang tot deze sites te beletten door ze te blokkeren. Volgens tests van derden blokkeerde de module 94% van de phishing-pogingen op een Windows-machine. De score was 97% wanneer uitgevoerd op een macOS-machine, maar beide scores wekken het vertrouwen dat de module in hoge mate nauwkeurig werkt.

Ransomware Bescherming

Aangezien ransomware er met de prijs voor de meest potentieel schadelijke malwarevariant vandoor is gegaan, moesten beveiligingsleveranciers hun ingenieurs aan het werk zetten om klanten tegen deze dreiging te beschermen. De aanpak van McAfee bestaat erin een ransomwarelaagbescherming toe te voegen aan hun real-time beschermingsmodule in plaats van een specifieke beveiligingsmodule. Om te detecteren of er een ransomware-aanval gaande is, vertrouwt de module op het detecteren van gedrag dat geassocieerd wordt met ransomware-aanvallen. Verder worden pogingen om bestanden op te slaan, zoals wanneer ransomware bestanden versleutelt, onmiddellijk gemarkeerd. Zodra ransomware-activiteit is gedetecteerd, wordt het schadelijke programma in quarantaine geplaatst en kunnen bestanden worden hersteld vanuit een versleutelde back-up.

Omdat de ransomware beschermingsmodule deel uitmaakt van de grotere real-time beschermingsmodule, moet worden opgemerkt dat als u die uitschakelt, de ransomware bescherming niet langer van kracht is. Dit is misschien een voordeel van ransomwarebescherming als een afzonderlijke beveiligingslaag, maar de jury is er nog niet uit wat beter is.

McAfee AntiVirus Plus file real time protection

Goed presterende en onopvallende firewall

Een firewall opnemen in een antiviruspakket is nu standaard geworden, maar deze is vaak opgenomen in de vlaggenschipproducten. McAfee heeft die zelfs in zijn standalone aanbod, en die presteert goed zonder dat de gebruiker regels moet wijzigen en aanpassen zoals andere firewalls van derden doen. Het instellen van regels kan een moeizaam proces zijn en vereist een behoorlijke hoeveelheid kennis over welke poorten hackers in het verleden hebben gebruikt om machines aan te vallen.

Voor de thuisgebruiker is het een beetje veel gevraagd om dat soort kennis te hebben, en velen zouden gewoon de voorkeur geven aan een set-and-forget applicatie. De firewall van McAfee volgt de 'set-and-forget'-aanpak met Smart Access, dat bepaalt welk verkeer en welke poorten verdacht zijn. Voor degenen die de behoefte voelen om te sleutelen en nieuwe regels in te stellen wanneer programma's toegang vereisen, kunt u de firewall omschakelen naar Monitored Access. Dit geeft de consument tenminste de keuze, maar als u niet over de netwerkkennis beschikt, schakelt u Smart Access gewoon niet uit.

McAfee AntiVirus Plus firewall

Conclusie

De lijst van extra functies die McAfee de consument biedt, is uitputtend en zou eerder een essay dan een artikel kunnen vullen. Dit is uiteindelijk goed voor de consument en met een aantal aangeboden functies gericht op de bescherming van de privacy en identiteit van de gebruiker is McAfee's Antivirus Plus moeilijk te negeren. Met de toevoeging van de onafhankelijke labresultaten is het gemakkelijk om het product aan te bevelen aan bijna elke gebruiker, maar het is bij de gemiddelde thuisgebruiker dat het product echt schittert. Samen met de antivirussuite van Bitdefender, die ook rijk is aan functies, zal de uiteindelijke bepalende factor zijn hoeveel apparaten bescherming nodig hebben en voor gezinnen waar elk gezinslid drie apparaten kan hebben, zullen de onbeperkte licentiepakketten van McAfee zeker in de smaak vallen.

Weergave van de McAfee AntiVirus Plus:

McAfee AntiVirus Plus verschijning (GIF)

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware