FacebookTwitterLinkedIn

F-Secure Anti-Virus

F-Secure Anti-Virus box

Als u op zoek bent naar een gratis antivirussuite is F-Secure Anti-Virus de moeite waard, maar het is belangrijk te vermelden dat het alleen Windows-machines ondersteunt. Naast het feit dat het alleen Windows-machines ondersteunt, is het een kaal pakket, u zult geen VPN-functies, URL-filtering, kinderbeveiliging, of een van de andere verschillende functies die steeds populairder worden, ook in betaalde beveiligingssuites, hebben. Er is nog steeds een markt voor gebruikers die een no-frills anti-virus oplossing willen en F-Secure is zeker geschikt voor dit marktsegment.

De prijsstelling van F-Secure weerspiegelt de no-frills benadering en kost 30 USD voor een enkele licentie voor een jaar. Als u echter meer dan één Windows-apparaat wilt beveiligen, kost drie licenties voor een jaar 40 USD. En, dat is het. Geen stiekeme maandelijkse prijzen die u vooraf voor een jaar moet betalen of andere roofzuchtige prijsstructuren waar internetmarketeers zo dol op zijn, het is 30 USD voor één licentie en 40 USD voor drie. Dit komt zeker tegemoet aan de menigte die wil dat hun anti-virus precies dat is en niets meer.

Ter vergelijking, concurrenten zoals Kaspersky en Bitdefender vragen ook 30 USD voor hun basisproduct, maar het dekt wel drie apparaten. Het probleem is dat de verlenging na een jaar 60 USD kost, terwijl de prijs van F-Secure hetzelfde blijft.

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10/11 (32-bit en 64-bit)

Downloaden
F-Secure Anti-Virus

Om het product met alle functies te gebruiken, moet u een licentie kopen. 30 dagen gratis proefversie beschikbaar.

F-Secure Anti-Virus

Overzicht

De barest bones

Als u wilt dat uw antivirusoplossing alle toeters en bellen heeft, is het hier besproken aanbod van F-Secure waarschijnlijk niets voor u. Simpelweg omdat het die niet heeft. Het enige wat F-Secure's Anti-Virus heeft zijn een scanmodule en gerelateerde beveiligingslagen die zijn ontworpen om een malware infectie te detecteren en te verhelpen.

Dit wordt natuurlijk weerspiegeld in de interface van het product dat slechts twee tabbladen heeft Antivirus en Tools. Het tabblad Antivirus bevat uw scanningmodule samen met scanopties. Een snelle scan is in minder dan een minuut gedaan en dit zal gelden voor de meeste moderne systemen met Windows 10 of 11 is de indruk.

Als malware of een bedreiging wordt gevonden, zal de anti-virus dit automatisch afhandelen. Wat de scanopties betreft, krijgt u een snelle scan en een volledige systeemscan die in het menu met scanopties staat, een eenvoudig vervolgkeuzemenu, in het tabblad Hulpprogramma's, aangezien de snelle scan de standaard is.

Het aanpassen van de twee scanopties is zeer beperkt en als u een aangepaste scan wilt maken, hebt u pech. U kunt scans plannen en u kunt specifieke bestanden scannen, maar vergeleken met de rijkdom aan scanopties die Norton biedt, zelfs in hun basisantivirusproduct, komt F-Secure er een beetje kaal uit.

F-Secure Anti-Virus monitoring

Het voordeel voor fans van bare-bones beveiligingsproducten is de ongelooflijk lage impact op de systeemprestaties. Hoewel moderne complete anti-virus suites zijn verbeterd in opeenvolgende generaties samen met verbeteringen in de hardware in zelfs de meest eenvoudige laptops en voorgebouwde PC's in termen van systeem impact zijn sommige gebruikers ongelooflijk attent van systeem impact. Taken die het grootste deel van het vermogen van de CPU en of aanzienlijke hoeveelheden RAM-geheugen vereisen, willen niet met de anti-virus concurreren om bronnen.

Voor de gemiddelde thuisgebruiker is dit vaak niet eens een overweging, maar voor degenen die nu van huis uit werken op verschillende machines, soms zelfs op hun eigen machine, is het belangrijk. Dit betekent dat er een marktsegment zal zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een basis anti-virus die redelijk geprijsd is voor enige tijd in de toekomst.

Wat de prestaties betreft, scoorde het product het beste in de AV-Comparatives labtest op systeemprestaties, als beste van een veld van zeventien. Dit zal zeker een verkoopargument zijn voor degenen die gericht zijn op prestaties. Hoewel prestatie-impact voor sommigen een probleem is, moeten alle antivirussuites een hoog niveau van bescherming bieden. Als dit niet het geval is, zijn prestatie-impact en kosten irrelevante punten.

Onafhankelijke lab resultaten

De laatste keer dat F-Secure werd getest door AV-Comparatives was in de testronde van juli - oktober 2020. Toen kwamen ze als beste uit de prestatietest. In de Real World Protection-test kreeg het product de beoordeling Advanced, wat de op een na hoogste beoordeling is, de beste is Advanced +.Belangrijk is dat F-Secure zich verdedigde tegen 100% van de malwarebedreigingen waartegen het werd getest. Dit betekent dat de malware-engine zonder falen presteerde.

Het geteste product was F-Secure Safe, dat een Internet Security-module toevoegt met verschillende functies boven op de basis Anti-Virus die in dit artikel is besproken. De Internet Security-module blokkeerde een hoger dan gemiddeld aantal vertrouwde domeinen, wat ertoe bijdroeg dat het product niet de Advanced+-beoordeling kreeg.

F-Secure Anti-Virus bescherming tegen virussen en bedreigingen

Het volgende lab dat door deze publicatie werd gevolgd testte de meest recente versie van de antimalware engine die door F-Secure wordt gebruikt. AV-Labs test drie afzonderlijke categorieën en geeft elke categorie een score van in totaal zes. De drie geteste categorieën zijn bescherming, prestaties en bruikbaarheid.

In de laatste testronde voor september/oktober 2021 scoorde F-Secure perfect in elke categorie, met een totaal van achttien op achttien. Dit garandeerde F-Secure zo goed als zeker het ontvangen van een Top Product Award, het hoogste certificaat dat het lab toekent.

SE-Labs gebruikt net als de anderen ook een ander testregime, waarbij AAA, AA, A, B en C worden toegekend aan geteste producten, waarbij AAA het hoogste is. In de testronde van december kreeg F-Secure een AAA-onderscheiding met een score van 98% voor de nauwkeurigheid van de bescherming, 100% voor de legitieme nauwkeurigheid en 99% voor de totale nauwkeurigheid van het lab.

Het vierde lab MRG Effitas kent specifieke certificeringen toe voor specifieke tests die zijn ontworpen om specifieke aspecten van ingediende producten te testen. In totaal kreeg F-Secure de 360° Assessment Certification, 360° Exploit Certification en 360° Ransomware Certification toegekend voor de laatste test uitgevoerd in het derde kwartaal van 2021.

De onafhankelijke laboratoriumresultaten van F-Secure behoren tot de topproducten, dus de antivirus dekt zeker de beschermingsparameter die zo belangrijk is voor het blijvende succes van een product. Dit product voldoet aan alle basisvereisten van een basisproduct en blinkt daarin uit, met name het vermogen om het apparaat waarop het is geïnstalleerd te beschermen, maar wat voegen de andere twee producten van F-Secure, Safe en Total Security, toe dat de moderne consument zou willen of nodig zou hebben?

Eigenschappen

Veilig en Total

Het huidige gebruik van het Internet, hoewel essentieel, is vol gevaren, veel anti-virus suites worden geleverd met toegevoegde beveiligingsmaatregelen om deze vitale bron te helpen beveiligen. De productlijn van F-Secure met toegevoegde internetbeveiligingsmodules is Safe. Het pakket bevat URL-filtering, bescherming van banken, ouderlijk toezicht en extra apps om Mac-, Android- en iOS-apparaten te beschermen.

De nieuwste versie wordt geleverd met bescherming tegen stalkerware en een advertentieblokker voor iOS. Verder ondersteunt het Family Rules-systeem voor ouderlijk toezicht nu dagelijkse tijdslimieten en bedtijden die kunnen worden ingesteld voor alle ondersteunde macOS-versies en accounts.

F-Secure Anti-Virus veilig browsen en banking

Natuurlijk gaan deze toegevoegde functies gepaard met een herziene en verhoogde prijs. Voor drie licenties over een jaar bent u 60 USD kwijt, vijf licenties is 80 USD, en als u er zeven nodig hebt kost dat 100 USD voor het jaar. De prijsstelling is in lijn met andere concurrerende producten, maar de waarde is discutabel.

Bitdefender Internet Security bevat een firewall, spamfilter, webcambeveiliging, een microfoonmonitor en een stel online privacy-suites waaronder een wachtwoordmanager, bestandsvernietiger, eenvoudige encryptietool, draadloze netwerkscanner en nog veel meer. Alle extra functies die Bitdefender biedt, hebben een vergelijkbare prijs als Safe.

Tot slot is het vlaggenschip van het bedrijf Total, dat alle functies van de bovengenoemde producten bevat en nog meer. Total bevat verschillende producten die apart van de antiviruspakketten worden verkocht, waaronder ID Protection en de VPN-service van F-Secure genaamd Freedome.

ID Protection genereert veilige wachtwoorden, slaat uw logins, creditcardgegevens en andere persoonlijke gegevens op en synchroniseert deze op al uw apparaten. Interessant is dat het product ook een DarkWeb-monitoringmodule heeft die u waarschuwt als uw gegevens online zijn gelekt en advies geeft over uw volgende herstelstappen als er informatie is ontdekt.

F-Secure Anti-Virus ID bescherming

Wat betreft de VPN is het geen data gelimiteerde VPN service zoals veel andere anti-virus pakketten aanbieden in combinatie met hun producten, maar een complete VPN service, Op dit moment beschikt het product over servers in 23 landen, tracker blokkering, een kill switch om u te beschermen als de VPN wegvalt, en absoluut geen data limieten. Dit brengt ons netjes bij de kosten met drie licenties van Total die 80 USD kosten, vijf licenties een 100 USD en 7 licenties 120 USD.

Conclusie

Waardeer de grote vraag

F-Secure Anti-virus is een sterk argument voor diegenen die een uitgekleed product willen dat niet bij elke gelegenheid een stiekeme product up-sell probeert te verkopen zoals sommige gratis antivirussystemen doen. De grote vraag is de waarde die Anti-virus biedt als basisproduct in vergelijking met andere producten die door andere leveranciers zijn ontwikkeld. Een aantal functies zoals URL filtering en een eenvoudige wachtwoordmanager in het basisproduct zou al een grote toegevoegde waarde hebben.

Verder is Total een uitstekende optie voor diegenen die iets meer willen uitgeven en die apparaten hebben met verschillende besturingssystemen op elk apparaat. Met de toegevoegde volledige privacy suite en VPN is het moeilijk om het basisproduct aan te bevelen boven sommige van de concurrenten of andere producten van het bedrijf.

Weergave van F-Secure Anti-Virus:

Weergave van F-Secure Anti-Virus

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware