FacebookTwitterLinkedIn

Norton AntiVirus Plus

Norton AntiVirus Plus box

Zoals de naam al suggereert is Norton's AntiVirus Plus Norton's inmiddels vertrouwde anti-virus bescherming plus een aantal handige toegevoegde bonussen. Misschien zijn de toegevoegde bonussen een beetje misleidend omdat u er wel voor moet betalen en zoals het er nu voor staat is het product een van de duurdere die door deze publicatie zijn beoordeeld. Niet alleen is het duurder, het biedt ook geen multi-licenties tegen een gereduceerde prijs zoals veel van de concurrenten van het bedrijf. Maar het zijn niet alleen de prijs en de multi-licentiepakketten die een goed product maken.

Er is geen manier om de prijs te drukken, want AntiVirus Plus kost 59,99 USD voor een enkele licentie. Dit betekent vaak dat het aanbod 20 USD duurder is dan veel van zijn concurrenten. In dezelfde wedloop bieden veel andere verkopers drie licenties voor dezelfde prijs. Met AntiVirus Plus kunt u het product wel installeren op elk apparaat dat u bezit, of dat nu Windows. Mac, iOS, of Android.

Als u AntiVirus Plus echter op twee pc's wilt installeren, heb u twee licenties nodig die 120 USD kosten omdat het product geen aanbiedingen voor meerdere licenties biedt. Voor diegenen die meerdere Norton licenties nodig hebben is 360 Deluxe, de volgende stap in de productlijn, waarschijnlijk het beste pakket als u vastbesloten bent om een Norton product aan te schaffen.

Voor ongeveer 15 USD minder krijgt u een product met vijf volledige suite licenties, vijf onbeperkte VPN licenties, en 50GB aan gehoste online backup. Dit is niet de eerste beveiligingsleverancier die dit soort prijsmodel hanteert. Wie bekend is met TrendMicro-producten, zal merken dat er veel overeenkomsten zijn in de prijsstelling van de producten en de licenties die worden verstrekt.

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10/11 (32-bit en 64-bit)

Downloaden
Norton AntiVirus Plus

Om het product met alle functies te gebruiken, moet u een licentie kopen. 7 dagen gratis proefversie beschikbaar.

Norton AntiVirus Plus

Overzicht

Wat u krijgt

Met 20 USD duurder dan sommige van Norton's concurrenten zal de zuinige klant zich afvragen wat precies de extra uitgave waard is. Op dit moment wordt het product geleverd met volledige technische ondersteuning en de Virus Protection Promise van het bedrijf. Als Norton een malware-infectie niet kan verwijderen, zelfs niet nadat u alle aanbevolen stappen hebt gevolgd, loggen experts op afstand in op uw computer om het probleem te verhelpen.

In het onwaarschijnlijke geval dat ze er niet in slagen het probleem op te lossen, kunt u uw geld terugvragen. Deze belofte vereist wel een verbintenis van uw kant. Het is alleen van toepassing als u zich hebt aangemeld voor automatische verlenging. Dit is een mooie extra gemoedsrust, maar we zijn van mening dat deze twee functies alleen niet de hogere prijs rechtvaardigen. Norton's AntiVirus Plus biedt echter een uitstekende reeks beveiligingsfuncties die voor veel consumenten het prijskaartje zullen rechtvaardigen.

Gebruikersinterface

Momenteel ligt de nadruk op Norton-producten die aan de Mijn Norton-app zijn gekoppeld, zodat gebruikers een uniforme ervaring krijgen, ongeacht welk apparaat zij op dat moment gebruiken. Bij gebruik van Plus krijgen gebruikers een scherm te zien met het gedeelte naar de modules Apparaatbeveiliging, Cloud Backup en Wachtwoordbeheer.

Als gebruikers op Apparaatbeveiliging klikken, krijgen ze de vertrouwde Norton-interface te zien, inclusief een optie om Norton's Secure VPN aan te schaffen. In tegenstelling tot Deluxe 360 maakt dit geen deel uit van de basis-antivirus.

De vertrouwdheid strekt zich uit tot het kleurenschema van grijs geaccentueerd met gele en groene pictogrammen die aangeven hoe veilig een element van de machine is. De interface toont de status van de volgende modules: Beveiliging, Internetbeveiliging, Back-up, Prestaties, en Meer Norton.

Degenen die Norton-producten gewend zijn, zullen geen moeite hebben om naar bepaalde functies te navigeren, maar voor nieuwe gebruikers kan het een beetje een reis zijn. Als u bijvoorbeeld de scanfunctie wilt openen, moet u eerst op Beveiliging klikken, waarna u de meest gebruikte functie van een antivirussuite te zien krijgt.

Norton AntiVirus Plus interface

Uitstekende lab resultaten

Het volgen van onafhankelijke laboratoriumresultaten is vaak de enige manier om een beeld te krijgen van hoe de door u gekozen antivirussuite zal presteren wanneer deze onvermijdelijk op een bedreiging stuit. De doorsnee gebruiker beschikt zeker niet over een sandbox en echte malware-samples om een product op de proef te stellen. Aangezien dit het enige is wat onafhankelijke laboratoria doen voor zowel producten voor thuisgebruikers als voor hun zakelijke tegenhangers, vormen ze een belangrijk onderdeel van elke beoordeling.

In de laatste testronde van SE Labs, van oktober tot december 2021, kreeg Norton een AAA-beoordeling. Dit is de hoogste beoordeling die het lab toekent, waarbij het beoordelingssysteem bestaat uit AAA, AA, A, B, C. Dit was het resultaat van Norton en McAfee, Kaspersky en Microsoft Defender Antivirus.

De testmethodologie van het lab omvat het vastleggen van kwaadaardige websites uit de echte wereld en het gebruik van een replay-techniek om elk van de geselecteerde antivirusproducten te raken met precies dezelfde aanval. Hoewel het een arbeidsintensief proces is, helpt het consumenten om de werkelijke prestaties veel beter te beoordelen dan alleen de beweringen van de leverancier.

MRG-Effitas heeft de neiging een meer slagen of zakken methodologie toe te passen op hun testen en om een voldoende te krijgen moet het product bescherming bieden tegen bijna alle bedreigingen waaraan het wordt blootgesteld. Om een voldoende te halen, moet het product bijna perfecte resultaten laten zien. In de meest recente test van het lab werd een Norton-product niet getest.

In het verleden heeft het product echter wel de felbegeerde Online Banking Certification van het lab ontvangen, waarmee wordt getest hoe goed een product presteert tegen malware zoals banking trojans, die uw financiën ernstig kunnen benadelen als u ze hun gang laat gaan. Ook eerdere tests van het volledige spectrum van malware die door het lab op een Norton-product zijn uitgevoerd, hebben de certificering van het hoogste niveau ontvangen, wat betekent dat het product tegen alles is beschermd wat het te verduren krijgt.

AV-Test Institute past ook een andere testmethodologie toe, zoals alle laboratoria die wij volgen. Het lab test drie vectoren, namelijk bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Elke vector heeft een totaal van zes gescoord, wat een eindtotaal van achttien oplevert.

In de laatste testronde van het lab voor producten die gericht zijn op thuisgebruikers scoorde Norton in elke vector de volle score en dus ook de volle score als geheel. Dit betekent dat Norton de Top Product Award van het lab heeft ontvangen. De helft van de geteste producten kreeg de prijs, omdat elk product met een score van 17,5 en hoger de prijs kreeg.

Tot slot kent AV-Comparatives een product een certificering toe op basis van hoe goed het presteert. In de laatste Real-World Protection Test van het lab kreeg Norton de beoordeling Advanced omdat een hoger aantal valse positieven werd gedetecteerd. De onderscheidingen van het lab zijn ingedeeld in de categorieën Advanced+, Advanced en Standard. In het verleden heeft Norton betrouwbaar Advanced+-onderscheidingen gescoord, dus deze laatste testronde is misschien een uitschieter, maar verdient het wel om vermeld te worden.

Norton AntiVirus Plus optimization

Eigenschappen

Alle scanmogelijkheden

Zodra u naar de scanfunctie in het onderdeel Beveiliging bent genavigeerd, krijgt u de nu standaardopties voor een snelle, volledige en aangepaste scan. Er is meer, een slimme scan die u zal informeren over zowel privacy- als prestatieproblemen. Dit is vergelijkbaar met de slimme scan-functie in Avast One, een van de bedrijven die Norton binnenkort wil overnemen.

Stiekem informeert de scan u ook over trackers die door adverteerders en gewetenloze marketeers worden gebruikt, maar als u het probleem wilt oplossen, wordt u doorgestuurd naar een upsell-poging om uw huidige suite te laten upgraden.

Een ander scantype dat speciaal is ontworpen voor als u denkt dat u direct bent blootgesteld aan een malware. Zodra u denkt dat u bent blootgesteld aan malware, kunt u een nieuwe scan starten samen met Power Eraser, een hulpmiddel voor het verwijderen van malware. De aandachtige gebruiker zal opmerken dat na een normale scan alleen een link naar Power Eraser wordt getoond, van waaruit de gebruiker kan beslissen of verdere verwijdering nodig is.

Norton AntiVirus Plus scan

Wat scantijden betreft, kan een eerste scan tot 30 minuten duren en de daaropvolgende scans een derde daarvan. Dit is niet het snelste scanproces in vergelijking met bijvoorbeeld Kaspersky of Trend Micro, maar het zit er niet ver naast. De snelheid waarmee de scan wordt voltooid en de invloed ervan op de systeemprestaties zijn minder een probleem geworden nu de meeste producten die voor thuisgebruikers beschikbaar zijn, goed presteren in die categorieën.

Belangrijker voor de consument is nu het niveau van de geboden bescherming en de toegevoegde functies die de keuze voor een antivirussuite gemakkelijker maken dan de keuze voor een aantal behoorlijk goede gratis antivirusaanbiedingen van Avast en Bitdefender. Misschien is één zo'n toegevoegde waarde wel Norton's Insight scan die een vertrouwensscore toekent aan gescande bestanden.

Veel van de informatie die wordt verkregen voor het uitvoeren van vertrouwensscores is afkomstig van gegevens van andere gebruikers met betrekking tot soortgelijke bestanden. Ten slotte kan de diagnostische scan worden gebruikt als een extra hulpmiddel voor probleemoplossing als u problemen ondervindt en het mogelijke probleem voor u aanwijst.

Phishing-bescherming op een hoger niveau

In het huidige bedreigingslandschap worden hackers vaak voor een zeer gemakkelijke keuze gesteld: veel tijd en moeite besteden aan het ontwikkelen van malware om informatie te stelen, of een website ontwikkelen die eruitziet als het onlineportaal van iemands bankrekening. Deze keuze wordt verder vereenvoudigd door het feit dat als een site wordt gekraakt een ander IP-adres en een met typo's gekraakte domeinnaam snel kan worden ingezet met dezelfde code als voorheen.

Het is deze realiteit die het hebben van een goede anti-phishing beschermingsmodule een must maakt voor een anti-virus suite. In dit opzicht blinkt Norton uit. De beschermingsmodule tegen phishing blokkeert niet alleen sites met verdachte URL's, maar blokkeert ook sites die malware bevatten en informeert de gebruiker waarom de site is geblokkeerd.

Het is niet ongebruikelijk dat de gebruiker te horen krijgt dat de site is geblokkeerd omdat de website ervan wordt verdacht gebruikersgegevens in gevaar te brengen. Deze functie is een uitbreiding van de reeds krachtige webbeveiliging die gebruikers via gekleurde pictogrammen informeert over het vertrouwensniveau van de website. Groen voor veilig, geel voor niet helemaal te vertrouwen, rood voor gevaarlijk en grijs voor onbekend.

Norton AntiVirus Plus privacy bescherming

Gegevensbescherming voor Ransomware

Gezien de omvang van ransomware zijn beveiligingsleveranciers voortdurend op zoek naar manieren om gebruikersgegevens te beschermen. Als gegevens goed worden beschermd, wordt de noodzaak om losgeld te betalen tot bijna nul gereduceerd. Norton doet dit door te voorkomen dat alle niet-geautoriseerde programma's beschermde documenten kunnen wijzigen. Dit voorkomt dat eventuele kwaadaardige programma's documenten in specifieke mappen wijzigen, vaak de mappen die het doelwit zijn van ransomware-exploitanten, waardoor effectief wordt voorkomen dat de bestanden worden versleuteld.

Om dit verder te helpen biedt Norton ook een online back-upfunctie. Deze is echter beperkt tot 2 GB, zodat gebruikers de bestanden moeten kiezen waar ze zeker niet zonder kunnen. Door een back-upfaciliteit te bieden, hebben gebruikers een extra beschermingslaag voor het geval dat gegevens verloren gaan of worden versleuteld door ransomware. Om deze reden denken wij dat de back-upmodule deel uitmaakt van Norton's ransomwarebescherming.

Conclusie

Plus vs 360

Hoewel Norton zeer zeker ongelooflijk goed scoort, en ongelooflijk consistent, in onafhankelijke lab scores, is de grote vraag de waarde die Plus biedt. Het is duurder dan zijn concurrenten, maar het is rijk aan functies en bevat een complete firewall, wachtwoordbeheer en hulp bij multifactorauthenticatie, als functies die hierboven niet zijn genoemd, maar wel zijn inbegrepen. Dit zal klanten ertoe aanzetten om het betaalde instappakket van Norton te kopen, dus de prijs zou voor sommigen het grootste probleem kunnen zijn.

Het probleem kan het volgende level-up aanbod van Norton zijn, 360 Deluxe. Voor de extra 45 USD kunnen gebruikers bescherming installeren op vijf Windows-, macOS-, Android- of iOS-apparaten, evenals volledige VPN-bescherming voor vijf apparaten en 50 GB aan online back-upopslag. Met VPN's steeds meer een must-have en de 50GB aan online back-up opslag is 360 Deluxe, misschien wel duurder, maar wel betere waarde alles bij elkaar.

Weergave van Norton AntiVirus Plus:

Norton AntiVirus Plus weergave (GIF)

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware