FacebookTwitterLinkedIn

Avast One

Avast One box

Avast heeft altijd het probleem gehad of de betaalde anti-virus suite de extra kosten waard was in vergelijking met de gratis versie die beschikbaar werd gesteld voor thuisgebruikers. De productlijn heeft een rebranding gekregen met Avast One, nu de betaalde suite, en Avast One Essentials is de gratis versie. Essentials heeft al prijzen ontvangen voor het zijn van de keuze van de redacteur in de gratis categorie onder verschillende publicaties. Betekent dit dat het meer van hetzelfde is voor Avast One? Is het makkelijker om de gratis versie aan te bevelen versus de betaalde versie?

Ondanks de rebranding zijn oudere producten zoals Avast Premium nog steeds beschikbaar, maar One kost u wel meer en bevat een aantal extra functies. Een van die functies die de krantenkoppen zal halen, is dat One nu een all-inclusive en onbeperkte VPN-service biedt.

In Premium moest dit als een add-on worden gekocht. De beschikbaarheid van Premium in de nabije toekomst moet niet als vanzelfsprekend worden beschouwd, omdat Avast One per regio wordt uitgebracht, waarbij het product in eerste instantie wordt aangeboden in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10/11 (32-bit en 64-bit)

Downloaden
Avast One

Om het product met alle functies te gebruiken, moet u een licentie kopen. 7 dagen gratis proefversie beschikbaar.

Avast One

Overzicht

De kostenhindernis

Gezien het feit dat Avast One Essential al veel opzien baart onder de gratis versies, lijkt het erop dat de eerste horde die Avast One moet nemen de prijs is. Als de consument de kosten niet kan vergelijken met de waarde, zal de gratis versie het altijd winnen. Om maar meteen met de kosten te beginnen: voor een enkele licentie voor één jaar betaalt de consument 99,99 USD.

Als u meerdere licenties nodig heeft, is de volgende optie de familie-versie die met 30 licenties komt en 139,99 USD kost. De licentiesprong van één naar 30 lijkt misschien een beetje extreem, maar gezien het feit dat Avast One installeert op Windows, Mac, iOS en Android, kan een gezin dat groot genoeg is met meerdere apparaten elk in de buurt komen van de limiet van 30 licenties.

Als we deze prijzen vergelijken met de concurrentie dan zijn Kaspersky Total Security en ESET Smart Security Premium ook 99,99 USD per jaar voor één licentie. Beide producten hebben dan een pakket van 10 licenties, maar voor 149,99 USD biedt het aanbod van Avast zeker meer in eenvoudige licentiewaarde.

Een eenvoudige prijsanalyse negeert de moderne realiteit van beveiligingssoftware omdat de primaire drijfveer van waarde het succesvol kunnen beschermen van het apparaat is waarop het is geïnstalleerd. De vraag blijft of de betaalde versie 99,99 USD waard is in superieure waarde ten opzichte van de gratis versie? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we dieper ingaan op de functies van de betaalde suite.

Vernieuwde interface

Samen met de rebranding naar de One-benaming kreeg ook de interface een flinke opknapbeurt. Gebruikers die Avast al langer gebruiken, zijn gewend aan het donkergrijs met paarse accenten en groene accenten om aan te geven dat het apparaat veilig is. Dat is allemaal verdwenen. Nu hebben we lichte tinten oranje en wit zonder een scherpe hoek te zien.

Knoppen hebben afgeronde uiteinden en vrolijke lijntekeningen in overvloed, met pastelkleuren om aan te geven of een knop is geselecteerd. In vergelijking met de donkere en grimmige benadering die we eerder zagen, ligt er in de nieuwe interface een sterke nadruk op moderne UX-principes. De interface wordt gedeeld tussen One en Essentials, waarbij One standaard de toegevoegde functies biedt.

Avast One scan feature

Onafhankelijke lab resultaten

Avast komt al geruime tijd voor in alle vier de onafhankelijke laboratoria die door deze publicatie worden gevolgd, en de rebranding naar One heeft daar geen verandering in gebracht. Er moet ook worden opgemerkt dat One en Essential dezelfde antivirus-engine delen, en dat die engine dezelfde is als die welke werd gebruikt in de vorige producten die door de beveiligingsleverancier werden uitgebracht.

Als we eerst kijken naar de laatste testresultaten van AV-Test uit oktober 2021, dan zien we dat het lab zowel de betaalde als de gratis versie afzonderlijk heeft getest, waarbij beide versies de volle score kregen voor bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Elke test krijgt een score van 6 voor een totaal van 18, waarbij beide versies van Avast de volle 18 scoren en de AV-Test Top Product Award krijgen.

AV-Comparatives kent geen numerieke scores toe aan producten, maar elk product krijgt een certificering. Deze zijn Standaard, Geavanceerd en Geavanceerd+. Avast heeft door de jaren heen consequent een Advanced+ certificering gescoord en de test van oktober 2021 is niet anders met het lab dat de anti-virus engine 99,9% van de bedreigingen blokkeerde waartegen de engine werd opgezet.

SE-Labs heeft ook een ander testschema dan de twee bovengenoemde laboratoria. Het lab gebruikt een capture- en replay-systeem om elk getest product te bestoken met exact dezelfde webgebaseerde aanvallen. Producten kunnen op vijf niveaus worden gecertificeerd: AAA, AA, A, B en C.

In de test van het lab in Q4 scoorde het lab 97% in de Protection Accuracy Rating, 100% in de Legitimate Accuracy Rating, en 99 in de Total Accuracy Rating. Dit was voldoende om het product een AAA-waardering te geven. De enige producten die in alle classificatietests een score van 100% behaalden, waren de geteste producten van Kaspersky en Norton.

Het in Londen gevestigde MRG-Effitas, ten slotte, gebruikt weer een andere testmethode, maar een die door velen wordt beschouwd als de strengste van de gevolgde laboratoria. In hun tests, als een product niet slaagt voor het banking trojan gedeelte van de test, zakken ze zonder meer. Bij tests met andere soorten malware krijgen ze maar twee kansen, anders is het een onvoldoende.

Degenen die elke aanval volledig voorkomen, verdienen niveau 1-certificering. Degenen die aanvankelijk enkele malware-aanvallen doorlaten, maar de situatie binnen 24 uur verhelpen, bereiken niveau 2. In de laatste test slaagt iets meer dan de helft van de geteste producten, waaronder Avast. Avast slaagde echter niet voor de andere soorten malwaretests.

Over het geheel genomen zijn de prestaties van Avast in onafhankelijke labresultaten ver boven het gemiddelde en plaatst de anti-virus engine van de beveiligingsleverancier zich doorgaans in de top van presteerders.

Eigenschappen

Gedeelde Firewall

One en Essentials delen beide dezelfde firewallmodule. Dat gezegd hebbende is het een van de opvallende functies voor de gratis editie, aangezien veel gratis aanbiedingen helemaal geen firewall bieden. Avast's firewall is eenvoudig in vergelijking met meer geavanceerde gespecialiseerde firewalls op de markt. Hoewel eenvoudig is het nog steeds effectief bij de verdediging tegen netwerk-gebaseerde aanvallen en helpt het gebruikers te informeren en weg te sturen van onvertrouwde netwerken die mogelijk schadelijk zijn.

Een andere functie die het vermelden waard is, is een lijst van alle toepassingen op het apparaat die verbinding maken met het internet en hun gegevensgebruik. De gebruiker kan dan de applicatie blokkeren voor verbinding met het internet, maar let op: het blokkeren van de verkeerde applicatie kan een behoorlijke ravage aanrichten op het toestel.

Er is één groot verschil met One in vergelijking met de gratis versie: de firewall. Als u de premium versie koopt, krijgt u toegang tot de pagina Geavanceerde netwerkbeveiliging in de firewallinstellingen, waarmee de gebruiker zaken als de naam van uw computer kan verbergen voor andere apparaten in het netwerk; het waarschuwt u als het een poortscan-aanval detecteert; het waarschuwt u als het bewijs detecteert van ARP-spoofing.

Avast One exclusieve eigenschappen

Hoewel de firewall functies heeft die alleen de betalende gebruikers kunnen gebruiken, is het inherent een gedeelde functie. Nu komen we bij de betaalde functies in alle ernst. De eerste van belang zijn de apparaatbeschermingsfuncties. De eerste daarvan is het schild voor gevoelige gegevens dat een extra beveiligingslaag biedt voor gevoelige documenten, zoals documenten die persoonlijk identificeerbare informatie bevatten.

De extra beschermingslaag houdt in dat bestanden die voor deze bescherming zijn geselecteerd, niet toegankelijk zijn voor andere gebruikers van de machine en dat het aantal apps dat toegang heeft tot deze bestanden, kan worden beperkt.

De volgende functie is Web Hijack Guard, die bedoeld is om bescherming te bieden tegen DNS-aanvallen (Domain Name System). Dit is wanneer een aanvaller de DNS van een website ondermijnt om gebruikers om te leiden naar websites die kwaadaardige inhoud of malware bevatten. De functie voorkomt dat dit gebeurt, maar hoe dit wordt bereikt lijkt een goed bewaard geheim te zijn.

Er was ook een webcambeveiligingsmodule die alleen vertrouwde toepassingen toegang geeft tot de webcam om te voorkomen dat verschillende soorten spyware naar believen uw webcam kunnen aanzetten. Als bonus kan deze module zelfs zo worden ingesteld dat vertrouwde programma's eerst toestemming van de gebruiker moeten krijgen.

Avast One ransomware bescherming

Privacy eigenschappen

Zoals hierboven vermeld was een van de opvallende kenmerken van de gratis versie een beperkte VPN in combinatie met de uitstekende laboratoriumresultaten. De premium versie zet een tandje bij door een onbeperkte VPN aan te bieden samen met het product, dit is duidelijk gericht op de markt die één oplossing wil voor zowel bescherming als privacy.

De VPN is gebaseerd op Avast's Secure Line VPN wat een degelijke VPN is, het enige verschil is dat het volledig geïntegreerd is met One. Voor degenen die meer gespecialiseerde VPN-diensten zoals split tunneling willen, maar bevat wel servers op 55 locaties in 34 landen.

Andere privacyfuncties zijn een verwijder browse geschiedenis-module en een wachtwoord beveiligings-module. Deze doen precies waarvoor ze staan, het zijn leuke functies om te hebben en zijn nu een gouden standaard voor elke betaalde anti-virus oplossing in de prijsklasse van One. De laatste functie die het vermelden waard is, is Privacy bescherming die controleert of uw e-mailadres of andere gevoelige informatie is gelekt bij een datalek.

Avast One PC Speedup

Veilige VPN Connectie

Voor degenen die op zoek zijn naar Avast One is de onbeperkte VPN zeker een enorme aanwinst. Dan is er nog de macOS, iOS (niet de beste die we hebben gezien), en Android bescherming functies die het kiezen van de 30-licentie familie deal een duidelijke overwinning maken. Echter, voor degenen die slechts één licentie willen, kan wat u krijgt voor One in vergelijking met de gratis versie een beetje glansloos lijken. De gratis versie biedt bovengemiddelde tot uitstekende bescherming en de 99,99 USD of de valuta van uw regio kan worden gebruikt om een volledig uitgeruste VPN te krijgen.

Avast One VPN eigenschap

Conclusie

Het lijkt erop dat Avast nog steeds opgezadeld zit met het probleem waar hun premium aanbod in het spel komt. Hoeveel meer functies kunnen worden toegevoegd om gebruikers met een enkele licentie te verleiden zonder dat dit een drastische impact heeft op de bottom line om het product concurrerend te houden in een zeer concurrerende markt.

Dit wordt misschien niet gezien als een probleem voor Avast die meer nadruk legt op het kernproduct, namelijk de gratis versie, maar voor diegenen die op zoek zijn naar een volledig anti-virus pakket tegen een concurrerende prijs anders dan gratis, zijn er zeker andere opties.

Weergave van Avast One:

Avast One weergave (GIF)

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware