FacebookTwitterLinkedIn

Malwarebytes Premium

Malwarebytes Premium box

In 2019 toen Malwarebytes de vierde versie van zijn ongelooflijk populaire anti-virus engine uitbracht veranderde er veel en over het algemeen allemaal ten goede. Dit jaar zag de release van versie 4.3 en deze publicatie achtte het geschikt om een volledige review van Malwarebytes Premium te doen om te zien hoe het zich verhoudt tot hun concurrentie.Tenzij u specifiek de gratis versie van een specifieke antivirussuite gebruikt, is de prijs altijd een belangrijke factor om te overwegen. Net als veel van de concurrenten van Malwarebytes, waaronder Kaspersky, Bitdefender en Trend Micro, kost het 39,99 USD per jaar om één Windows of Mac apparaat te beschermen.

In het algemeen kunnen aanbiedingen die meer dan één licentie omvatten, hier lijkt 10 het magische getal te zijn, of om elk apparaat in een huishouden te beschermen kunnen overal tussen 50 en 60 USD kosten zoals wordt gezien bij Sophos en McAfee. Malwarebytes heeft de mogelijkheid om vijf licenties te kopen voor 79,99 USD.

Als u Malwarebytes Premium op meerdere apparaten wilt installeren, kan het prijskaartje van 79,99 u afschrikken in vergelijking met andere producten die de nadruk leggen op meervoudige licenties voor grotere gezinnen. Dit gezegd zijnde is een antivirusoplossing niet alleen afhankelijk van de prijs, maar ook van hoe goed het het apparaat beschermt waarop het is geïnstalleerd.

Werkt met: Windows 7/8/8.1/10/11 (32-bit en 64-bit)

Downloaden
Malwarebytes Premium

Om het product met alle functies te gebruiken, moet u een licentie kopen. 14 dagen gratis proefversie beschikbaar.

Malwarebytes Premium 2022

Overzicht

Gebruikersinterface

Eenmaal geïnstalleerd krijgt de gebruiker een venster te zien met een blauwe skyline van een stad in zachte tinten blauw en groen, waardoor een aangename achtergrond ontstaat die visueel niet te interessant is om afleidend te zijn. Verder bevat het venster drie andere vensters met de voor de gebruiker beschikbare opties, detectiegeschiedenis, de scanner die ook de tijd van de volgende geplande scan weergeeft, en realtime bescherming, compleet met knoppen om te bepalen welke opties moeten worden geactiveerd.

Deze realtime beschermingsopties omvatten web-, malware-, ransomware- en exploit-opties. De optie om deze uit te schakelen lijkt een beetje overbodig, vooral voor gebruikers die willen instellen en vergeten.

Malwarebytes Premium interface

Samengevat is de gebruikersinterface schoon en eenvoudig te gebruiken. Dit is zeker een pluspunt voor diegenen die geen massa's opties nodig hebben om elk klein detail aan te passen.

Malwarebytes’s Evolutie

Langdurige gebruikers van Malwarebytes zullen overvloedig op de hoogte zijn van de bewering dat het samenwerkte met andere antivirusproducten. Vroege versies werden zelfs op de markt gebracht als een aanvullende beveiligingstoepassing die goed samenwerkte met het bestaande antiviruspakket van een gebruiker.

In de loop der jaren, en vooral met de komst van versie 4, is het product op de markt gebracht als een op zichzelf staand product, ongeveer op dezelfde manier als de concurrenten van het bedrijf werken. De grote vraag is dan ook of Malwarebytes nog steeds goed samenwerkt met andere beveiligingsproducten, waaronder Windows Defender, die u hebt geïnstalleerd.

Het eenvoudige antwoord is ja, maar het gebeurt niet automatisch. In het verleden haalde het programma een aantal trucs uit met Windows Security Center om het naast andere producten te kunnen installeren. Nu Premium een volwaardig antiviruspakket is, registreert het zichzelf bij Windows Beveiligingscentrum, wat betekent dat Defender wordt gedeactiveerd en de systemen Premium registreren als het primaire antivirus. Als een gebruiker vastbesloten is om meer dan één oplossing te hebben, kan Malwarebytes zo worden ingesteld dat het zich niet registreert bij Security Center, zodat er twee oplossingen op hetzelfde systeem kunnen bestaan.

Kenmerken

Snel Scannen

Standaard voert Premium, net als de gratis versie, altijd een volledige bedreigingsscan uit. Deze zijn doorgaans binnen 90 seconden voltooid.

Malwarebytes Premium systeem scan

De huidige productietijd voor een uitgebreide scan is ongeveer een uur, wat laat zien hoe snel een scan kan worden uitgevoerd door Malwarebytes. Het uitvoeren van een volledige systeemscan met Premium duurt slechts ongeveer een minuut langer dan de gebruikelijke on-demand scan, wat opnieuw ongelooflijk snel is.

Het Premium-aanbod bevat ook een overvloed aan opties voor het instellen van aangepaste scans, naast de twee hierboven genoemde. Verder zijn er net zo veel opties voor het instellen van geplande scans, inclusief timing en welke scan wanneer wordt uitgevoerd.

Malwarebytes Premium scan resultaten

Standout beschermingskenmerken

De afgelopen jaren zijn de beperkingen van detecties op basis van handtekeningen blootgelegd door de verspreiding en impact van aanvankelijk onbekende aanvallen. Om dit te bestrijden heeft Malwarebytes modernere technieken van gedragsanalyse opgenomen. Webbeveiliging blokkeert verkeer naar gekende gevaarlijke adressen, hetzij door de browser, hetzij door een kwaadaardige toepassing.

Ransomware bescherming let op het gedrag dat zich voordoet wanneer een onbekend programma zich klaarmaakt om uw bestanden te versleutelen. Hierdoor kan de module zelfs een zero-day ransomware-aanval opvangen, waarbij alleen gedragingen worden herkend die wijzen op de mogelijkheid van een ransomware-infectie.

Premium bevat ook een exploit-beschermingsmodule die is ontworpen om bescherming te bieden tegen kwetsbaarheden in software die worden misbruikt om geprivilegieerde toegang tot de machine te krijgen. Premium doet dit door een extra beschermingslaag te bieden voor populaire toepassingen zoals Chrome, Microsoft Office-toepassingen en PDF-lezers.

De meest voorkomende doelwitten van de huidige exploits zijn zero-day exploits. De beschermingslaag is opnieuw ontworpen om exploitagedrag te detecteren in plaats van de exploits zelf. Een deel van deze gedragsmethodologie voorkomt dat exploits scripts uitvoeren en dat er retourgericht wordt geprogrammeerd.

Premium bevat net als de gratis versie ook Browser Guard als een extra plugin voor Chrome, Edge en Firefox. De plugin leidt gebruikers weg van phishing en andere frauduleuze URL's die ook malware kunnen bevatten. Al met al wordt Premium geleverd met een duizelingwekkende reeks beveiligingsfuncties die ongelooflijk vooruitstrevend zijn in het voorkomen van aanvallen.

Malwarebytes Premium beveiligingsfuncties

Conclusie

Een gemengde zaak

Eén kwestie in verband met Premium is het gemengde karakter van de resultaten van onafhankelijke laboratoria. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat moderne beschermingsmethodes zeer moeilijk te testen zijn. Een andere factor om te overwegen is dat Malwarebytes nog niet zo lang deelneemt aan onafhankelijke labtesten als hun concurrenten en daar pas serieus mee is begonnen met de overstap naar een uitgebreide antivirussuite.

Een ander mogelijk voorbehoud is dat veel van de onafhankelijke antivirus-testlabs ernaar streven om tests te maken die situaties in de echte wereld nabootsen, maar deze nabootsing is niet perfect. Velen van hen nemen nog steeds eenvoudige bestandsherkenning op als onderdeel van hun tests, wat betekent dat gedragsmatige verdedigingsoplossingen niet in aanmerking worden genomen in die specifieke tests.

In eerdere beoordelingen hebben we ons geconcentreerd op de resultaten van vier laboratoria in het bijzonder: AV-Test, AV-Comparatives, SE Labs, en MRG-Effitas. In de meest recente ronde van tests uitgevoerd door de bovenvermelde labs, kwam Malwarebytes voor in drie van hen, namelijk AV-Test, AV-Comparatives, en SE Labs.

Wat het AV-Test Institute betreft, test het lab voornamelijk drie parameters, namelijk bescherming, prestatie-impact en bruikbaarheid. Deze krijgen allemaal een score van zes, waarbij de laatste tests zijn uitgevoerd in oktober 2021, en hoe dichter bij zes hoe beter.

Premium scoorde het volgende: bescherming 5,5, prestatie-impact 6, bruikbaarheid 6. De score van Malwarebytes van 17,5 op een totaal van 18 zorgde ervoor dat het product een toptitel kreeg toegekend. De voornaamste concurrenten van hetzelfde bedrijf, Kaspersky, McAfee, en Norton AntiVirus Plus behaalden echter een score van 18 op 18.

De tests van SE Labs maken de zaken er niet beter op. Het lab gebruikt een capture en replay techniek om meerdere antivirus beschermingssystemen te raken met precies dezelfde malware aanvallen waaraan een slachtoffer in de echte wereld zou worden blootgesteld. Het antivirusproduct wordt vervolgens beoordeeld op basis van hoe goed het presteerde bij de verdediging tegen de bedreiging.

Producten kunnen de volgende certificeringen krijgen: AAA, AA, A, B, C, waarbij AAA het hoogste is. Bijna alle onderzochte producten hebben een AAA of AA rating op één na. Dat was Malwarebytes die een B kreeg, de laagste van het stel voor de eerste-kwartaaltest van het Lab. Het product werd niet getest in latere tests, maar dit zal waarschijnlijk veranderen zodra Malwarebytes het product vaker indient in de toekomst.

Ten slotte testte AV-Comparatives Malwarebytes Premium in hun Malware Protection-test van september 2021, maar niet in de andere twee tests die door het lab werden uitgevoerd. Ook dit zal naar verwachting in de nabije toekomst veranderen naarmate meer tests worden uitgevoerd. Wat betreft de Malware Protection test, de test wordt uitgevoerd door het anti-virus bloot te stellen aan een groot aantal real-world malware samples.

De test controleert eerst of de malware wordt gedetecteerd en meteen geblokkeerd zodra de machine aan de malware wordt blootgesteld. Als de malware voorbij de eerste detectie komt, proberen de onderzoekers de malware uit te voeren en te zien hoe de malwarebeveiligingsfuncties de infectie afhandelen.

In dit opzicht zou Malwarebytes in de hoogste beschermingsklasse hebben gescoord en een Advanced+-klassering hebben behaald. Er moet worden opgemerkt dat als gevolg van valse positieven, wanneer het anti-virus iets detecteert waarvan het denkt dat het malware is maar het niet is, het Lab rangen aftrekt.

De rang van Malwarebytes werd verlaagd van een potentiële Advanced+-rang van twee rangen naar Standard. Dit is geen zeldzaam voorval aangezien K7 en Panda ook werden gedegradeerd tot Standaard, terwijl Norton's product ook een rang daalde als gevolg van valse positieven die werden gedetecteerd.

Hoewel onafhankelijke labresultaten misschien niet de beste lectuur zijn, voeren bepaalde publicaties hun eigen tests uit waarin Malwarebytes consequent in de hoogste regionen scoorde, als het al niet de topscorer was. Publicaties zullen ook kijken naar het testen van specifieke functies van het product waar mogelijk.

In bescherming tegen phishing en ransomware presteerde Malwarebytes ongelooflijk goed wanneer de beschermingslagen als een verenigd product mogen werken zoals Malwarebytes het bedoeld heeft. Wanneer modules worden gescheiden en afzonderlijk worden getest, traden er discrepanties op, maar gezien de manier waarop moderne ransomware infecties vaak worden uitgevoerd als de laatste payload in een reeks van andere payloads, is het samenvoegen van de lagen een verstandige aanpak.

Een nieuwe aanspraak op de Troon

Met Malwarebytes Premium heeft het bedrijf de reputatie van een begeleidend product bij een aparte antivirussuite van zich afgeschud. Premium is nu een volwaardige antivirussuite op zichzelf. Het is concurrerend geprijsd, tenminste, wanneer slechts één apparaat beschermd hoeft te worden, wat voor veel thuisgebruikers alles is wat ze nodig hebben.

Hoewel de onafhankelijke labresultaten een plaag zijn, zoals hierboven opgemerkt, gaat de verschuiving naar gedragsanalyse vaak niet samen met de traditionele detectiemethoden die door labs worden gebruikt. Recente aanvallen hebben de beperkingen van de traditionele op handtekeningen gebaseerde detectiemethoden aangetoond, de stap van Malwarebytes om gedragsmatige opsporingsmethoden op te nemen is toekomstgericht. Ondanks de relatieve onvolwassenheid van het product heeft het nog steeds ongelooflijk goed gepresteerd en behoort het zeker tot de topkeuzes in producten die zijn ontworpen om de thuisgebruiker te beschermen.

Weergave van Malwarebytes Premium:

Weergave van Malwarebytes Premium (GIF)

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware