FacebookTwitterLinkedIn

McAfee Total Protection

Gebruikerswaardering:rating starrating starrating starrating starrating star / 1
LaagsteHoogste 

Doos van McAfee Total Protection

Met McAfee is er geen discussie meer over de vraag of u een eenvoudiger internetbeveiligingspakket of het duurdere pakket met meer functies koopt. McAfee brengt Internet Security niet langer uit, dus consumenten die meer bescherming willen toevoegen dan de basisantivirus moeten betalen voor Total Protection. Dit maakt de keuze gemakkelijker omdat er geen keuze is. Dit gebrek aan keuze zal sommigen irriteren, maar als we kijken naar hoe Total Protection is geprijs en de functionaliteiten die het biedt dan wordt het misschien al begrijpelijker.

Om een goede keuze te zijn moet Total Protection een breed scala aan functies naadloos integrereren. Gelukkig heeft Total Protection inderdaad een breed scala aan functies toegevoegd die zelfs de meest kritische kopers tevreden zouden moeten houden. Functies zoals platformoverschrijdend wachtwoordbeheer, onbeperkte VPN-bescherming, bestandscodering met versnippering (shredding) van originele bestanden en identiteitsbescherming zijn zeker een meerwaarde. De limietloze VPN is aanlokkelijk, want de concurrenten bieden vrijwel enkel versies aan met een limiet van een paar honderd megabytes, en dat is niet echt meer van deze tijd.

Werkt met: Microsoft Windows 10/8.1/8/7 met SP1 en de nieuwste KB-updates geïnstalleerd

Officiële website van McAfee Total Protection

Prijs

Wie in het verleden McAfee Total Protection heeft gebruikt, zal goed op de hoogte zijn over de onbeperkte licenties die het bedrijf aanbiedt. Voor een vast bedrag kan Total Protection op alle apparaten in huis worden geïnstalleerd, onafhankelijk van het besturingssysteem, of het nu Windows, Mac, Android of iOS is. Vroeger kostte dit iets minder dan 120 USD. Voor het nieuwste aanbod is de prijs van het onbeperkte pakket gestegen naar 159,99 USD. De prijsverhoging van 40 USD is echter niet niet noodzakelijk slecht nieuws. McAfee heeft immers verschillende licentieaanbiedingen herbekeken. Voor het oude tarief van 119,99 USD krijgt de consument 10 licenties, 99,99 USD dekt vijf licenties en één licentie kost 79,99 USD. Enkel het aanbod van 1 licentie lijkt een beetje schraal in vergelijking met de licenties om vijf of tien apparaten te beschermen.

De exacte reden waarom het bedrijf ervoor koos om terug te keren naar een model met een beperkt antal licenties kan enkel door het bedrijf zelf worden beantwoord. Wellicht dat door het schrappen van Internet Security uit het assortiment, het aanbieden van een uitgebreider beveiligingspakket tegen meer competitieve prijzen nodig was om concurrerend te blijven. Ondanks de hogere kosten voor het pakket met een onbeperkt aantal licenties is dit nog steeds concurrerend geprijsd in vergelijking met Nortons Life Lock, dat meer functies heeft, maar meer dan het dubbele van de prijs kost. Total Security komt qua kostprijs ook goed overeen met het vergelijkbare aanbod van Kaspersky-producten.

McAfee Total Protection - Openingsscherm

Antivirus-bescherming

Zoals bij alle grote antivirusleveranciers, is de belangrijkste bescherming die het product biedt, afhankelijk van een gedeelde anti-malware-engine. Deze wordt vaak gratis aangeboden in de vorm van een standalon antivirusproduct, ofwel in een laaggeprijsd basisproduct met enkele extra functies. De doeltreffendheid van de anti-malware-engine wordt vrijwel continu getest door verschillende onafhankelijke laboratoria. Dit helpt gebruikers om het beschermingsniveau te evalueren. Er zijn momenteel drie labs die producten testen voor thuisgebruik, namelijk AV-Test, AV-Comparatives en SE-Labs. Het vierde lab dat we volgen in deze publicatie is MRG Effitas; Tijdens hun laatste testrondes werd echter het bedrijfsproduct van McAfee getest en die resultaten zijn mogelijk niet bruikbaar voor thuisgebruikers, aangezien de testomstandigheden verschillen.

Als we dus de drie relevante tests voor dit artikel beschouwen, dan scoort McAfee Total Protection bij de top in alle drie. De enige minder goede score werd opgetekend in de AV-Comparatives real-world beschermingstest. Daar scoorde het programma "Advanced" in plaats van de topscore "Advanced+". In andere twee belangrijke tests van het lab, de prestatietest en de malwarebescherming-test, scoorde het aanbod wel een "Advanced+"-beoordeling.

Kijken we naar de tests van de twee andere labs dan scoort het product foutloos. AV-Test gaf McAfee Total Protection een 18 op 18 als totaalscore, en de maximumscore van 6 in elke individuele test (prestaties, bescherming, gebruiksvriendelijkheid). SE-Labs gaf Total Protection 100% in hun Total Accuracy Rating. Verder scoorde het product 100% in zowel de Protection Accuracy Rating als de Legitimate Accuracy Rating. Dit maakt dat Total Protection de hoogste score kreeg van het lab: AAA. Op basis van de verschillende labresultaten is het veilig om te zeggen dat Total Protection een zze degelijke bescherming biedt tegen malware en meer.

McAfee Total Protection - Computerbeveiliging

Gedeelde functionaliteit

Behalve de antimalware-engine die in alle McAfee antivirus-pakketten aanwezig is, zijn er nog een aantal gedeelde functionaliteiten die het vermelden waard zijn. En daarvan is volgens de marketingteksten de bescherming tegen bestandsloze malware, of anders gezegd: malware die niet vereist dat de gebruiker een schadelijk bestand downloadt of opent, maar die wordt uitgevoerd via een programma dat wordt vertrouwd door de gebruiker of het besturingssysteem. WebAdvisor is ook een gedeelde functie en probeert gebruikers te beschermen tegen aanvallen via het web door gebruikers weg te leiden van phishing- en andere frauduleuze websites. Daarnaast kan WebAdvisor gebruikers beschermen tegen de immer populaire zwendel met technische ondersteunings door gebruikers weg te leiden van websites die zijn ontworpen om gebruikers te misleiden zodat ze externe toegang zouden geven tot hun pc. Er is ook een module die beschermt tegen web-based cryptojacking-malware die de bronnen van uw computer gebruikt om cryptocurrency te minen voor een hacker.

Veel andere producten bieden pas een firewall aan in hun Internet Security-pakketten, maar McAfee bevat een firewall als onderdeel van Antivirus Plus. De firewall doet precies wat van een moderne firewall wordt verwacht, namelijk beschermen tegen bedreigingen van buitenaf en voorkomen dat op het apparaat geïnstalleerde programma's misbruik kunnen maken van netwerkverbindingen. Vergeleken met de firewall van ESET, die het gevoel heeft dat de gebruiker elke beslissing zelf moet nemen door in een pop-up toestemming te geven of juist niet voor elke afzonderlijke applicatie,  verwerkt de software van McAfee de meeste configuraties intern. Voor onervaren gebruikers, en voor gebruikers die geen tijd willen vrijmaken voor dergelijke beslissingen, is dit een goede methode.

Gezien de dreiging die nog steeds uitgaat van ransomware voor bedrijven en consumenten, is enige vorm van bescherming tegen ransomware een must. Antivirus Plus en het uitgebreidere Total Protection bieden zo'n functionaliteit. Deze functie, genaamd Ransom Guard, controleert op pogingen om bestanden te wijzigen. Ransomware moet juist bestanden kunnen versleutelen, zodat ze niet langer toegankelijk zijn tot ze worden gedecodeerd. Als Ransom Guard vaststelt dat een ransomware bestanden probeert te wijzigen, dan zal het de kwaadaardige software in quarantaine plaatsen en de bestanden herstellen vanaf een back-up. Er zijn verschillende andere gedeelde functionaliteiten, waaronder een scanner op mogelijke kwetsbaarheden en een analysetool voor netwerken. Let wel op, de Antivirus voor Windows verschilt op verschillende manieren van de Mac-versie, met nog meer verschillen wanneer we de Android-versie bekijken. Aangezien deze recensie focust op Total Protection, zullen we deze verschillen niet verder bespreken, maar het is de moeite waard om te weten als u apparaten met verschillende besturingssystemen wilt beschermen.

McAfee Total Protection - PC-prestaties

Ongelimiteerde VPN

Een van de grootste troeven voor Total Protection is de onbeperkte VPN. Zoals hierboven vermeld, bieden ook andere leveranciers VPN's aan, maar deze zijn beperkt, in sommige gevallen tot enkele honderden MB per dag, waardoor ze niet langdurig kunnen worden gebruikt. Hierdoor moeten consumenten vaak de VPN te upgraden of op zoek te gaan naar een andere provider. Total Protection speelt in op de trend om een ​​onbeperkte VPN-service aan te bieden. VPN zijn een essentieel onderdeel van computerbeveiliging geworden omdat ze gegevens versleutelen die worden uitgewisseld tussen uw apparaat en de VPN-servers, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om uw internetcommunicatie te bespioneren. Een andere belangrijke veiligheidsoverweging met betrekking tot VPN's is dat ze uw IP-adres maskeren, waardoor het veel moeilijker wordt om uw locatie te volgen.

McAfee kan deze onbeperkte VPN aanbieden omdat het TunnelBear heeft gekocht, een bedrijf dat al een uitgebreid VPN-netwerk had. Hierdoor kan McAfee een speciale VPN-service aanbieden voor 8 USD per maand, en deze service ook uitbreiden naar bestaande producten. Gebruikers van Total Protection vinden de VPN op het nieuwe tabblad met Web Protection-functies.

Bestandsvergrendeling

Total Protection heeft verschillende andere functies waar we deze recensie aandacht aan zouden moeten besteden, waaronder de functie voor ouderlijk toezicht en antispambeveiliging. Maar het is mogelijk belangrijker om McAfee File Lock te bespreken, zeker voor privacygevoelige gebruikers. Met deze functie kan de gebruiker verschillende gecodeerde opslagkluizen maken om gevoelige bestanden op te slaan. ESET en Kaspersky hebben vergelijkbare functies, maar File Lock kan alleen worden geïnstalleerd als de gebruiker hierom vraagt. Het is goed om te weten dat bestanden die in de kluis zijn vergrendeld volledig ontoegankelijk. In combinatie met de versnipperaar (shredding-functie) na het kopiëren van de bestanden naar de kluis, kan zelfs de meest paranoïde gebruiker er zeker van zijn dat hun bestanden goed zijn beveiligd. Dit beveiligingsniveau zorgt er wel voor dat het essentieel is om de kluis telkens via de applicatie te openen en te sluiten, net zoals met een gewone bankkluis dus.

McAfee Total Protection - Mijn privacy

Identiteitsbescherming

Voor wie al eens slachtoffer werd van identiteitsdiefstal is het nut van identiteitsbescherming meteen duidelijk. De gevolgen van een hacker die bv. op uw naam leningen heeft afgesloten kunnen groot zijn. Preventie is dus het beste beleid hieromtrent, maar aangezien we een groot aantal bedrijven wel moeten vertrouwen, is 100% databescherming niet altijd mogelijk en is snel handelen essentieel. Om hierbij te helpen, biedt Total Protection toegang tot de McAfee Identity Protection Essentials. Die service omvat tools die 24/7 in de gaten houden of er identiteitsgegevens zijn uitgelekt. Het is belangrijk op te merken dat de service identiteitsdiefstal niet kan voorkomen, maar wel kan helpen om snel en gepast te reageren als u het slachtoffer van identiteitsdiefstal bent geworden.

Er zijn enkele belangrijke beperkingen aan de service, die we moeten vermelden. Ten eerste is deze functie alleen beschikbaar in de VS. Ten tweede kan het slechts op één apparaat worden geïnstalleerd, ongeacht het aantal licenties dat u hebt aangeschaft.

McAfee Total Protection - Min gegevens

Conclusie

Gezien het aantal gedeelde functies en de functies die exclusief aanwezig zijn in Total Protection, is het een understatement om te zeggen dat dit een goed product is. Het is concurrerend geprijsd voor wat het biedt. Doordat de Internet Security-pakketten niet meer worden aangeboden is de keuze voor de consument echter beperkt. Dit kan ertoe leiden dat sommige klanten voor de concurrenten zullen kiezen, vooral diegenen die slechts een handvol apparaten willen beveiligen en geen gebruik maken van ouderlijk toezicht. De prijsstijging kan voor sommigen opwegen tegen de extra functionaliteit die wordt aangeboden. Ondanks alle functionaliteit is de impact op computerprestaties door Total Protection minimaal en haast niet merkbaar voor alledaagse gebruikers. Gebruikers die zowel een VPN als een uitgebreide antivirussoftware nodig hebben, moeten het aanbod van Total Protection zeker overwegen.

Weergave van McAfee Total Protection:

McAfee Total Protection - Weergave

Klik om een reactie te plaatsen

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware