FacebookTwitterLinkedIn

Bitdefender Internet Security 2021

Gebruikerswaardering:rating starrating starrating starrating starrating star / 2
LaagsteHoogste 

Doos van Bitdefender Internet Security 2021

De antivirusproducten voor consumenten van Bitdefender hebben in de loop der jaren een reputatie opgebouwd. Ze horen bij de beste ter wereld en worden aangeboden aan een competitieve prijs. Momenteel heeft Bitdefender vijf aanbiedingen, waaronder Bitdefender Antivirus Free Edition via Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security en Bitdefender Total Security tot het vlaggenschip Bitdefender Premium Security met een onbeperkte VPN. In dit artikel focussen we op Internet Security, aangezien dit het mid-range aanbod is met verschillende functies die thuisgebruikers zeker kunnen gebruiken, of die zelfs strikt noodzakelijk zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat alle vijf versies worden gebouwd op basis van dezelfde antimalware-engine, dus ongeacht welk product u kiest, de basis is steeds dezelfde en werdt getest door onafhankelijke laboratoria.

Qua opties is Internet Security een uitstekende keuze, gezien het aantal extra functies dat het biedt. Het bevat ook een VPN, maar die is beperkt tot 200 MB per sessie. Dit is een verbetering, maar vergelijkbare producten bieden soms een onbeperkte VPN aan. Sommigen vinden de limiet misschien frustrerend, maar gelukkig kunnen veel van de andere functionaliteiten het gebrek aan een ongelimiteerde VPN compenseren.

Werkt met: Microsoft Windows 10/8.1/8/7 met SP1 en de meest recente KB-updates geïnstalleerd

Officiële website Bitdefender Internet Security 2021

Prijs

De lijst met functionaliteiten van Internet Security omvat functies voor ouderlijk toezicht, een indrukwekkende firewall en video- en audiobescherming. Verder heeft de software een indrukwekkend arsenaal aan beschermingstools tegen ransomware die zeker de extra kosten ten opzichte van Bitdefender Antivirus Plus waard zijn. Veel van de functies die Internet Security biedt zijn gewoonlijk gereserveerd voor premium software bij andere uitgevers. Een pluspunt dus voor Bitdefender gezien de consumentvriendelijke prijs waaraan het pakket wordt aangeboden.

Voor drie licenties betaalt u voor Internet Security iets minder dan 80 USD, maar er zijn vaak promoties via allerlei kanalen zodat de prijs lager kan uitvallen. Voor een enkele licentie zal een consument ongeveer 60 USD betalen, dus het pakket met drie licenties is zeker nuttig voor huishoudens die meer dan één licentie nodig hebben.

Bitdefender Internet Security 2021 - Dashboard

Antivirus-prestaties

Zoals hierboven vermeld, zijn alle producten van Bitdefender gericht op thuisgebruikers gebouwd op basis van dezelfde antimalware-engine. Voor een goede antivirussoftware is een goede antimalware-engine uiteraard essentieel. Gelukkig testen verschillende onafhankelijke laboratoria deze engines om consumenten een goede keuze te helpen maken wat betreft hun antivirusleverancier. Bitdefender wordt regelmatig getest door drie bekende en gerenommeerde laboratoria, AV-Test, AV-Comparatives en MRG Effitas. De conclusie daarvan is dat Bitdefender al geruime tijd goed tot ongelooflijk goed scoort in onafhankelijke tests, inclusief de meest recente tests uitgevoerd door de drie betreffende laboratoria.

We bekijken de resultaten van elk lab en beginnen daarbij met AV-Test. De laatste testronde van het lab werd in oktober gepubliceerd. Het laboratorium test namelijk op drie meetwaarden, waaronder bescherming, prestaties en bruikbaarheid, die een totale score van 6 kunnen opleveren. Internet Security scoorde respectievelijk 6, 6 en 5,5, waardoor het product de Top Product Award ontving van dit lab.

Bitdefender wordt ook regelmatig getest door AV-Comparatives, en dat sinds 2008. Dit levert consistent goede scores op sinds maart 2015. In plaats van een reeks testscores te geven, rangschikt Av Comparatives producten volgens een Advanced +, Advanced of Standard-beoordeling. In zowel real-world tests als tests voor het verwijderen van malware en prestatietests scoort Bitdefender consistent een 'Advanced +'-evaluatie.

MRG Effitas kiest ervoor om malware te testen door te kijken naar resultaten die worden geboekt ten aanzien van real-world malwarevoorbeelden. Zo wordt zelfs malware zoals UEFI- en bestandsloze malware getest. Net als AV-Comparatives worden producten gerangschikt door MRG Effitas op basis van slechts drie certificeringen, niveau 1, niveau 2, en niet gecertificeerd. Om een niveau 1-certificering te behalen, moet het product alle gedetecteerde bedreigingen blokkeren en de Labs Live Botnet-test doorstaan. Slechts twee bedrijven, ESET en Symantec, behalen dit niveau. Niveau 2-certificering vereist dat het product 98% van alle bedreigingen detecteert en neutraliseert en dat het ook bedreigingen kan verwijderen als deze tijdens de eerste scan worden gemist. Verder mogen de gemiste bedreigingen niet groter zijn dan 10% van het totale aantal geteste gevallen. Bitdefender behaalde niveau 2, nog steeds een indrukwekkende evaluatie dus.

Bitdefender Internet Security 2021 - Bescherming

Gedeelde functionaliteit

Bitdefender's Internet Security heeft verschillende functies gemeen met Antivirus Plus, en de gratis standaardversie. Er zijn er zoveel functies beschikbaar dat deze allemaal in detail bespreken een eBook zou kunnen vullen, dus hieronder bespreken we enkel sommige belangrijke functionaliteiten. De eerste is Network Threat Protection, dat het best kan worden gezien als een aanvullende beveiligingstool. Het vervult echter een belangrijke taak omdat het waakt over pogingen om systeem- en applicatiekwetsbaarheden te misbruiken. Voor degenen die precies willen weten waartegen de functie beschermt, worden alle aanvalspogingen geregistreerd met hun CVE-naam.

Het huidige dreigingslandschap wordt gedomineerd door ransomware-incidenten, of het nu gaat om een thuisgebruiker of een Fortune 500-bedrijf, ze zijn allemaal buitengewoon kwetsbaar gebleken voor aanvallen. De antivirus-pakketen van tegenwoordig hebben dus een functie nodig die bescherming biedt tegen deze plaag. Bitdefender stelt zich niet tevreden met één laag van bescherming tegen ransomware, het biedt er meerdere. Een van de gedeelde functies, en niet uitsluitend een anti-ransomwarefunctie, detecteert Advanced Threat Defense ransomware en andere malware-families door hun gedrag te analyseren. Een specifieke tool die het vermelden waard is, is de Ransomware Remediation-tool die een beschermingslaag biedt voor uw gegevens in geval van een infectie. De tool maakt een back-up van belangrijke bestanden voor het geval er ransomware wordt gedetecteerd. Zodra het gevaar is geweken, worden de bestanden hersteld. Zowel Advanced Threat Detection als Ransomware Remediation zijn goede voorbeelden van hoe beveiligingslagen kunnen samenwerken om te voorkomen dat ransomware uw systeem kan gijzelen. Vroegere gebruikers van de producten van Bitdefender zullen opmerken dat Safe Files tegenwoordig ontbreekt, omdat deze tool een vergelijkbare rol vervult als Ransomware Remediation. Het bedrijf heeft deze functie zodanig verbetert dat het blijkbaar vindt dat Safe Files nu overbodig is geworden.

Andere gedeelde functies zijn bijvoorbeeld de Password Manager, de beveiligde Safepay-browser voor veiliger online bankieren en betalingen, en de anti-tracker die voorkomt dat advertenties en trackers u kunnen bespioneren. Een van de weinige minpunten in het aanbod van Bitdefender is de beperkte VPN. Er is een limiet van 200 MB per dag, terwijl concurrerende producten vaak geen limiet hebben op VPN-gebruik. Daarbij moet worden opgemerkt dat voor 40 USD extra de VPN kan worden geüpgraded zodat er geen bandbreedtelimiet is. De upgrade kan niet afzonderlijk worden gekocht als zelfstandig product en de upgrade-optie is pas beschikbaar nadat eerst Internet Security is aangeschaft. Hieronder werpen we een korte blik op enkele van de opvallende kenmerken die uniek zijn voor Internet Security en de andere (duurdere) aanbiedingen van Bitdefender.

Bitdefender Internet Security 2021 - Privacy

Een degelijke firewall

Voor elk internetbeveiligingspakket is een firewall een standaard onderdeel geworden. Desondanks bieden niet alle leveranciers een firewall die doet wat hij moet doen. Bitdefender doet dat wel. In tests deed de firewall precies wat er van werd verwacht door verdachte of ronduit gevaarlijke websites te blokkeren en te voorkomen dat poorten werden gescand door potentiële aanvallers. De firewall controleert ook hoe programma's gebruik maken van uw internetverbinding. De bewaking wordt automatisch in de Autopilot-modus geplaatst die toegangsrechten voor bekende programma's configureert en die onbekende programma's controleert op tekenen van netwerkmisbruik. De automatische modus kan worden gewijzigd naar een waarschuwingsmodus, waardoor gebruikers worden geïnformeerd over elke poging van software om netwerktoegang te krijgen zodat gebruikers toestemming kunnen geven. De waarschuwingsmodus kan overkill zijn voor gewone gebruikers, aangezien de waarschuwing informatie bevat over welk programma of uitvoerbaar bestand toegang vraagt ​​tot een specifiek IP-adres via een specifieke poort. Als dat ingewikkeld klinkt voor u, kunt u de functie het beste in de automatische pilootmodus gebruiken.

Conclusie, de firewall van Bitdefender bescherkt goed tegen netwerkaanvallen. In het verleden schakelden hackers die zero-day-malware gebruikten simpelweg de antivirus en al zijn componenten uit, Bitdefender staat dit standaard niet toe en zelfs als de firewall zou worden afgesloten zullen de kerncomponenten zichzelf opnieuw opstarten om het systeem degelijk te kunnen beschermen.

Bitdefender Internet Security 2021 - Tools

Ouderlijk toezicht

In de loop der jaren zijn toepassingen voor ouderlijk toezicht onmisbare onderdelen geworden van antivirussoftware. Hoewel ze alleen worden gebruikt in huishoudens waar kinderen en jonge tieners leven, zijn de functies voor ouderlijk toezicht waardevolle toevoegingen om jongere gebruikers te beschermen tegen het ergste dat internet te bieden heeft. Met het aanbod van Bitdefender kunnen profielen voor elk kind worden aangemaakt, en de functie werkt zowel op Windows-, macOS-, Android- als iOS-apparaten. iOS-ondersteuning is beperkt, maar voor thuisgebruikers mogen die beperkingen geen dealbreaker zijn.

Bij het opzetten van profielen voor de jongere gebruikers, kan Bitdefender websites blokkeren uit 40 categorieën vallen. Op basis van de geboortedatum blokkeert de functie automatisch bepaalde categorieën, zodat de ouder deze parameters indien nodig kan verfijnen. Op de activiteitenpagina kunnen ouders de check-ins van de jongere gebruiker bekijken, de apps die op elk apparaat worden gebruikt, de meest bezochte websites, de categorieën van geblokkeerde websites en de tijd die op elk apparaat is doorgebracht. De tijd die op elk apparaat wordt doorgebracht, kan ook worden beperkt met Screen Time, waardoor ze een limiet kunnen stellen aan de schermtijd van hun kinderen.

Ten slotte bevat Parental Advisor de functie Child Location. Hierdoor kunnen ouders het apparaat van hun kind op een kaart lokaliseren. De functie is niet alleen handig om te zien waar het apparaat van het kind is, maar ouders kunnen ook veilige zones definiëren van maximaal 100 tot 200 meter en de functie kan zo worden ingesteld dat aan kinderen wordt gevraagd om "in te checken" zodra ze op een aangewezen veilige zone zijn aangekomen.

Video- en audiobescherming

De laatste functie die een speciale vermelding verdient, is de functieset voor video- en audiobescherming. Spionage via de webcam en de ingebouwde microfoon is een wijdverspreid fenomeen, en het lijkt een echt scenario voor een horrorfilm. Om de webcam te beveiligen, geeft Bitdefender alleen vertrouwde programma's toegang tot de hardware. De vertrouwde lijst bevat programma's zoals Skype en andere vergelijkbare platforms. Als een nieuw programma de webcam probeert te gebruiken, krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien met de vraag om toestemming. Wat betreft de bescherming van de microfoon (iets wat in de praktijk erg stiekem kon gebeuren omdat er vaak geen indicatie is dat de microfoon aanstaat) functioneer Bitdefender op dezelfde manier als bij de webcam.

Bitdefender Internet Security 2021 - Meldingen

Kritiek

Een van de enige nadelen van Internet Security zijn de prestaties.Het programma presteert goed, maar in vergelijking met de belangrijkste rivalen zoals Kaspersky of ESET was het verschil in prestatie merkbaar. Als we echter ESET als voorbeeld nemen, dan overtreffen de aanvullende functies van Bitdefender die van ESET. Verder toonden de prestatietests die werden uitgevoerd door andere publicaties een verschil in cijfers, maar er was geen verschil in de manier waarop Bitdefender in de praktijk werkt.

Een uitstekend product

Bitdefender's Internet Security bevat verschillende functies die men eigenlijk pas zou verwachten in een echt premium antivirusproduct. Dit in combinatie met de uitstekende antimalwarebescherming die het biedt en de competitieve prijs maakt het moeilijk om Internet Security niet aan te bevelen. Dit geldt zeker als gebruikers ook een meerwaarde zien in deze extra functies.

Weergave van Bitdefender Internet Security 2021:

Bitdefender Internet Security 2021 - Weergave

Klik om een reactie te plaatsen

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware