FacebookTwitterLinkedIn

Thor Premium HOME

Gebruikerswaardering:rating starrating starrating starrating starrating star / 0
LaagsteHoogste 

thor home premium boxCompatibel met: Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64-bit)

Thor Premium HOME
Downloaden

Heimdal Thor Premium HOME biedt een volledig functionele probeerversie aan voor 30 dagen

Heimdal Security's nieuwste aanbod, Thor Premium HOME, wordt geadverteerd als de next-gen anti-malware oplossing die alle vakjes aanvinkt. Omdat het nooit goed is om blindelings de beweringen van een bedrijf te accepteren, bekijkt dit artikel het product als geheel en bekijkt het enkele van de belangrijkste functies die moeten aantonen dat dit product aan de verwachtingen voldoet. Hoewel een nieuw product uitgebracht is eind augustus 2018, heeft Premium Home al een 2018 Computing Security Award en een TrustPoint Pilot-beoordeling van vijf gekregen. De beoordeling die volgt, analyseert enkele van de belangrijkste kenmerken zoals de toegankelijkheid en het gebruiksgemak, de prestaties en de kosten , om zo de werkelijke waarde van het aanbod te beoordelen.

Bijgewerkt voor een betere bescherming

Degenen die bekend zijn met Heimdal en hun eerdere assortiment kunnen vragen wat er met Heimdal Pro is gebeurd. Pro is omgedoopt tot Thor Foresight en biedt alles wat u van het merk mag verwachten. Het bedrijf heeft Thor Vigilance toegevoegd aan zijn aanbod, dat een indrukwekkende 100% detectiepercentage van malware behaalde bij het testen. Terwijl Home Premium zowel Foresight als Vigilance in één pakket biedt. Zonder twijfel is Home Premium het vlaggenschipproduct van Heimdal dat zowel de proactieve bescherming van Foresight als de reactieve bescherming van Vigilance biedt. Een vraag die men zich kan stellen is of het assortiment nog steeds herzien moet worden en of er nieuwe producten toegevoegd moeten worden?

thor premium home screenshot 1

Het simpele antwoord zou 'ja' zijn. Gezien het feit dat malware-auteurs altijd proberen zichzelf te overtreffen en malware te maken die moeilijker te detecteren is, en die steeds verder en persistenter infiltreert dan eerdere varianten, zal er altijd een behoefte zijn aan beveiligingsfirma's om continu 'in de game' te blijven. Met de komst van de tweede generatie malware hebben beveiligingsbedrijven gereageerd met de creatie van de nieuwste generatie anti-malware software. Dat is veel vakjargon om door te spitten, maar simpel gesteld zijn nieuwere malware-varianten moeilijker te detecteren en dus moeilijker te verwijderen. De nieuwste anti-malware software bevat nieuwe technologieën zoals machine learning om meer bescherming te bieden. De bescherming die een dergelijk product biedt, moet zowel proactief als reactief zijn. Is Home Premium zo'n product?

Belangrijkste kenmerken

De kostprijs kan een bepalende factor zijn bij de aanschaf van een anti-malware product, maar de belangrijkste factor is hoe het product uw pc en mogelijk uw gegevens, geld en persoonlijke informatie beschermt. In dat opzicht excelleert Thor Premium HOME. Volgens het bedrijf beschermt het product tegen ransomware, datalekken, virussen, geavanceerde persistente bedreigingen, exploits en andere geavanceerde online bedreigingen. Het doet dit op een aantal unieke manieren.

thor premium home screenshot 2

De eerste functie die verdient genoemd te worden is Darklayer Guard die internetverkeer actief monitort en filtert. Door de HTTP-, HTTPS- en DNS-lagen die essentieel zijn voor de werking van het internet te monitoren en te filteren, beschermt Darklayer Guard effectief tegen payload- en malwarelevering, uitvoering en gegevensexfiltratie. Meer traditionele anti-malware pakketten bieden slechts één enkele beschermingslaag. Terwijl Home Premium doet wat een traditioneel anti-malware-programma zou moeten doen, hebben moderne bedreigingen een extra verdedigingslaag nodig. Dit is wat de Darklayer Guard biedt die ontworpen is om malware-infecties te blokkeren voordat ze op het systeem worden geïnstalleerd. Om dit te doen, werkt de Darklayer-engine door het Domain Name System (DNS) van IPv4 en IPv6 naar een ander adres te wijzigen om actief een kwaadaardig webadres te blokkeren.

Een functie die hand in hand gaat met Darklayer Guard is de Vector N-detectie van Heimdal. Dit is waarschijnlijk het best te omschrijven als de malware-engine van Home Premium die een kwaadaardige code analyseert om aanvallen te detecteren en te blokkeren. Dit is zeer effectief in het blokkeren van ransomware-aanvallen en andere soorten malware. Net als met de Darklayer Guard detecteert en blokkeert Vector N Detection proactief malware van de tweede generatie. Interessant is dat alle websites die door de gebruiker bezocht worden, gescand en geverifieerd worden met de database van Heimdal. Together Darklayer Guard en Vector N Detection gebruiken de machine learning-technologie voor een grondige analyse van alle inkomende en uitgaande HTTPS-, HTTPS- en DNS-verkeer.

Als cybercriminelen toegang willen krijgen tot een gericht systeem of apparaat, zijn ze vaak afhankelijk van softwarekwetsbaarheden. Om deze bedreiging te helpen verkleinen, heeft Heimdal X-ploit Resilience gecreëerd, dat werkt als een geautomatiseerde tool voor het beheer van kwetsbaarheden. De tool werkt door het automatisch toepassen van beschikbare updates voor software en apps, waardoor eventuele gaten in de beveiliging als gevolg van software van externe partijen worden geëlimineerd. Eén van de bonussen aan deze functie is dat updates en patches gereed zijn om gedownload te worden en ongeveer vier uur na de release geïnstalleerd worden. Veel anti-malwareaanbiedingen bieden een vergelijkbare functie, maar als je kijkt naar het aantal beveiligingslagen dat deze drie functies bieden, is het geen wonder dat het product een vijfsterrenbeoordeling van Trustpilot heeft gekregen.

Foresight versus Home Premium

Degenen die bekend zijn met Heimdal Pro zullen bekend zijn met de hierboven genoemde functies. Deze functies zijn opgenomen in het nieuwere Thor Foresight-pakket. De voor de hand liggende vraag aan de consument is waarom de extra betalen voor de Home Premium? Zoals hierboven vermeld, bevat Home Premium Thor Foresight en Thor Vigilance. Wat de kenmerken van Vigilance betreft, deze kunnen het best omschreven worden als de functies die u zou verwachten van een reactief anti-malware-aanbod. Functies zoals lokale handtekening en scannen op basis van bestanden, realtime cloudscannen, sandbox- en backdoor-inspectie en gedragsgebaseerd scannen.

thor premium home screenshot 3

Deze bieden een meer traditionele beveiligingslaag, maar één die niet onderschat moet worden. Het scannen van de verwisselbare schijven kan nog veel meer problemen voorkomen. Met de komst van cloudcomputing en de toegenomen populariteit van dergelijke services zal dit steeds meer een vitaal onderdeel worden van elk anti-malware-aanbod. Het is goed om te zien dat Heimdal in dat opzicht een voorsprong heeft genomen.

De vraag of Home Premium of Foresight moet worden gekozen, leidt tot de vraag naar de kostprijs. Volgens de website van Heimdal kost Foresight 44,96 EUR voor één jaar, maar dat omvat wel drie licenties. Vigilance kost 37,46 EUR en zoals Foresight is het voor één jaar en omvat het drie licenties. Home Premium, het vlaggenschipproduct, kost iets duurder. Het is beschikbaar vanaf 67,46 EUR en is net als zijn broers en zussen goed voor één jaar en bevat drie licenties. De prijs van Home Premium is meer dan concurrerend als u rekening houdt met de kosten van concurrende producten (vaak meer dan 120 euro voor de 'vlaggenschipproducten'). Alles bij elkaar genomen, en afhankelijk van de vereisten van de eindklant voor de consument, lijkt Home Premium de voor de hand liggende keuze.

Makkelijk te gebruiken

Het downloaden en installeren van Thor Premium HOME kan niet eenvoudiger. Zodra dit voltooid is, worden de gebruikers doorgestuurd naar de Heimdal-agent. Het is vanaf deze locatie dat scans uitgevoerd kunnen worden, evenals de updates van externen en het in- en uitschakelen van de andere hierboven genoemde functies. Het gebruik van de agent is ongelooflijk intuïtief en er is geen overdaad aan opties zoals bij sommige vergelijkbare software. Waar anderen over talloze knoppen, schakelaars en opties beschikken, weet de gemiddelde gebruiker hier gewoon zeker beschermd te zijn tegen malware.


thor premium home screenshot 4

Dit is waar de gebruikersinterface van de producten van Thor in uitblinkt. Op de startpagina kan direct gezien worden hoeveel aanvallen Darklayer Guard voorkomen heeft. Ook laten de Vector N Detection en X-ploit Resilience de gebruikers weten of er actie ondernomen moet worden. Voor degenen die geen fan zijn van het witte thema, ook dit kan veranderd worden. Een kleinigheid om eerlijk te zijn, maar het geeft wel de benadering van Heimdal aan qua toegankelijkheid en gebruiksgemak.

Prestatie

Op het testsysteem had de Thor Premium HOME geen waarneembare invloed op de algehele prestaties van de machine, een gemiddelde laptop die voornamelijk als werkstation gebruikt wordt. De eerste scan duurde ongeveer twee keer zo lang als de volgende scans. Wat betreft het actief in actie zien van de anti-malwarebescherming gedurende de periode van drie dagen dat het product geïnstalleerd is, heeft de Darklayer Guard drie aanvallen voorkomen, terwijl de doelgerichte processen twee gevallen van een gericht proces gedetecteerd hebben.

Gezien de functionaliteit van het product terwijl het geen waarneembaar effect op de prestaties heeft, is er weinig te bekritiseren. Het product is echt een lichtgewicht zoals geadverteerd. De systeemvereisten zijn verwaarloosbaar voor moderne pc's. Die vereisten houden in dat op het apparaat Windows 7, 8, 8.1 of 10 moet geïnstalleerd zijn met toegang tot het internet en 25MB vrije schijfruimte.

Conclusie

Heimdal's Thor Premium HOME is een uitstekende keuze voor elke gebruiker die zijn pc wil beveiligen. De meerlagige benadering van de veiligheid laat weinig te wensen over. De prijs van de producten is echt uitzonderlijk vanwege het enorme aantal kwaliteitsfuncties. Sommige critici wijzen misschien op het ontbreken van een VPN, maar in veel gevallen bieden de vlaggenschipproducten van andere merken een gebrekkige VPN. In deze gevallen zou de VPN beter gewoon achterwege blijven. In plaats van op zoek te gaan naar het stapelen van tool op tool, heeft Heimdal tools geboden die gericht zijn op beveiliging. Met Home Premium lijkt Heimdal het tegen de grotere spelers zoals McAfee en Bitdefender op te nemen en dat doet het goed, namelijk door een kwaliteitsproduct zonder poespas te leveren.

Klik om een reactie te plaatsen