Reimage herstellingstool voor PC

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Reimage software boxWerkt met: Windows XP (32-bit en 63-bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64-bit)

Download
Reimage PC repair tool

Reimage is een tool om malware op je computer te detecteren. Je moet de volledige versie kopen om besmettingen te verwijderen.

Reimage is als bedrijf snel op weg om de wereldleider te worden in de IT-sector. De sleutel tot die ambitie is hun meest bekende product Reimage PC Repair Solution, dat eerst voor het grote publiek beschikbaar kwam in 2007. Het programma wordt gepromoot als 'een probleemoplosser voor Windows' en het werd voornamelijk ontworpen om bestanden te beoordelen, scannen en herstellen in het besturingssysteem. Ook kunnen bestanden die gecorrumpeerd werden door verschillende vormen van malware hersteld worden naar hun oorspronkelijke toestand waardoor stabiliteit en efficiëntie van het besturingssysteem gegarandeerd worden. Reimage is gebaseerd op het idee dat via een toegewijd team van professionals het mogelijk is software te creëren die niet enkel doet wat hij moet doen maar die bovendien eenvoudig te gebruiken is. Sinds 2007 won het bedrijf vele prijzen. Ondanks die prijzen en de goede reviews die het bedrijf ontving blijven ze toch geconcentreerd op het leveren van een degelijk en betrouwbaar product met een R&D-team dat voortdurend werkt om de compatibiliteit met nieuwe Windows-versies en met beveiligingspatches van Microsoft te garanderen.

Overzicht:

Eens de gebruiker Reimage PC Repair heeft gedownload gaat het installatieproces snel. Eens geïnstalleerd op de PC, de installatieduur hangt af van je systeemsnelheid en kan enkele minuten duren, zal het programma de gebruikersinterface tonen. Als een standaardinstelling begint het programma vervolgens je systeem te scannen. Eens je scan compleet is zal je verwittigd worden als er eventuele problemen werden gevonden. Een extra functies is de Windows Damage Severity functie die laat zien hoe ernstig het besturingssysteem werd beschadigd. Dit is handig voor gebruikers zonder veel IT-kennis en het laat hen toe een weloverwogen keuze te maken met betrekking tot de vereiste acties.

reimage review screenshot 1

Eens de scan voltooid werd kan het herstelproces beginnen. Merk op dat de download- en scanfuncties gratis zijn maar dat voor herstelfuncties een licentiesleutel vereist is. Deze kan gekocht worden bij Reimage en kost ongeveer 60$, inclusief een heel jaar updates en ongelimiteerd gebruik. Reimage heeft een grote bibliotheek aan Microsoft-bestanden die worden gebruikt om gecorrumpeerde of gewijzigde bestanden te vervangen als dat nodig blijkt. Momenteel bevat de bibliotheek liefst 25 miljoen authentieke en originele Microsoft-bestanden. Het herstellen van het gebruikerssysteem omvat het vervangen van gecorrumpeerde bestanden door bestanden uit de Reimage-bibliotheek.

reimage review screenshot 2

Functies:

De gebruikersinterface is logisch en eenvoudig te gebruiken, een erg positief punt want dit maakt de navigatie eenvoudig en intuïtief. Het programma kan volgende problemen aanpakken:

 • Windows fouten
 • “Blue Screen of Death”/ of fatale systeemfouten
 • Beschadigde DLL's
 • Blokkerende computers
 • Virusbeschadigingen
 • Systeemherstel

reimage review screenshot 3

De brede reikwijdte van Reimage maakt het programma uniek. Deze app is echter wel gelimiteerd tot het herstellen van relevante Windowsbestanden voor het besturingssysteem. Hardwareproblemen worden dus wel gedetecteerd maar kunnen niet hersteld worden, daarvoor zou een vervanging van het betreffende onderdeel noodzakelijk zijn. Het programma kan ook geen problemen veroorzaakt door software van derden oplossen en dat omvat programma's zoals Microsoft (MS) Office, Skype, Adobe Software, ICQ, Winamp, Mozilla Firefox, iTunes, Non-MS Games, Windows Genuine Advantage Validation. Het kan zijn dat de prestaties van dergelijke programma's verbeteren als ze systeembestanden delen maar rechtstreeks aan de programma's zelf gelinkte problemen zullen niet worden aangepakt. Het is ook goed te weten dat Reimage geen antivirus is en dat door virussen beschadigde softwarebestanden er niet mee kunnen herstel worden.

reimage review screenshot 4

Systeemvereisten

Om Reimage PC Repair Solution te kunnen draaien moet je systeem aan deze vereisten voldoen:

 • 1 gigahertz (GHz) 32bit (x86) of 64bit (x64) processor - Single - core of Multi - core
 • 512 megabytes (MB)  systeemgeheugen
 • 40 GB harde schijf met minstens 15 GB vrije ruimte
 • Windows XP, Vista, 7, 8, 10
 • Breedbandverbinding met liefst een fysieke verbinding

Samenvatting:

Reimage geniet een unieke positie in de IT-markt omdat het de enige software in z'n soort is. De prijs kan hoog lijken voor een jaarlijkse licentie maar een technieker laten langskomen zal je al snel 70$ of meer kosten. Dankzij de uitgebreide bibliotheek aan originele Microsoft-bestanden en de toewijding aan het bijgewerkt houden van deze bibliotheek is het kopen van een licentie wellicht een een goedkopere en efficiënte oplossing bij velerlei computerproblemen. Het bedrijf biedt ook 24/7 telefonische ondersteuning (een chatdienst is ook beschikbaar).

Het bedrijf biedt ook een Mac-versie aan die ruimte kan vrijmaken door het wissen van browsergeschiedenis en nodeloze applicatiedata en zo de prestaties kan verbeteren. Net zo eenvoudig te gebruiken als Reimage PC Repair Solution en dus een handige tool om hardware en systeemprestaties te monitoren.