Plumbytes Anti-Malware

Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

plumbytes-anti-malware-boxWerkt onder: Windows XP (with SP3, enkel 32 bit), Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64-bit)

Download
Plumbytes Anti-Malware

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Plumbytes Anti-Malware.

Plumbytes Anti-Malware is een relatief nieuwe beveiligingsproduct ontworpen door Plumbytes Software LP (in december 2015). Het is in de basis een desktop programma dat trojans, adware, browser hijackers, worms, keyloggers en andere bedreigingen kan opsporen en verwijderen. Het is populair geworden onder computergebruikers want het telt reeds meer dan 3.5 miljoen downloads. De app claimt volgende functies te bieden: detectie en verwijdering van alle recente malware en spyware die antivirussoftware vaak mist, browserbescherming tegen hijackers, snelle scanalgoritmes om scantijden te minimaliseren, eenvoudige dreigingsdetectie voor veilig browsen en nog enkele andere functies. Belangrijk: dit programma biedt geen realtime scanfunctie. De software kan dus geen aanvallen detecteren die op het moment zelf plaatsvinden. Dat betekent echter ook dat de software niet veel systeembronnen nodig heeft en de pc niet nodeloos vertraagt. Het betekent ook dat reguliere systeemchecks nodig zijn.

Overzicht:

Installatie van Plumbytes Anti-Malware snel en eenvoudig. Na het accepteren van de algemene voorwaarden gebeurt alles automatisch. Afhankelijk van de internetverbinding duurt de volledige installatie maximaal drie minuten. Na succesvolle installatie wordt automatisch een volledige scan gestart. Als de pc bezet is voor andere zware taken kan dit proces steeds gestopt of gepauzeerd worden via de gebruiksvriendelijke interface. Plumbytes Anti-Malware verbruikt wel degelijk de nodige systeembronnen. Het vertraagt de computer echter niet drastisch en de belangrijkste functies werken snel en vlot.

plumbytes anti-malware schermafbeelding 1

De interface is minimalistisch, simpel en bijna elegant. Het hoofdmenu links biedt vier basis tabs. De overzichtstab is vooral een startpagina met een overzicht van alle functies. De scan-tab is het werkgebied. De geschiedenis-tab bevat alle vroegere scanlogs en eventuele issues. De instellingen zijn tamelijk uitgebreid en voldoende voor het instellen van de belangrijkste programmafuncties. Gebruikers kunnen hun pc's scannen met een gratis versie van de software, voor het verwijderen van virussen en het oplossen van problemen moeten ze echter de betaalde versie aankopen. Het enige verschil tussen deze pakketten is dat. Het volledige pakket kost $49.99.

plumbytes anti-malware schermafbeelding 2

Het verwerken van malware dan. De volledige versie van Plumbytes Anti-Malware detecteert en verwijdert besmette bestanden. Het verwijdert ze echter niet als het virus ingebakken zit in het originele bestand. Het programma detecteert de malware wel maar kan deze niet uit het bestand verwijderen. Plumbytes beveelt daarom aan Anti-Malware samen met een antivirus software te gebruiken. Eén licentie is voldoende voor 3 computers in één huishouden (niet voor bedrijven).

Prestaties:

Onze tests tonen aan dat Plumbytes Anti-Malware de processor niet zwaar belast wanneer het in de achtergrond draait. Dit zijn de belangrijkste resultaten: het gebruikt 0% van de CPU en beïnvloedt de prestaties van de pc niet. Bij het scannen of bijwerken wordt 40% to 80% van de CPU gebruikt. Aanbevolen wordt dus om de volledige check niet te doen terwijl de computer andere zware taken draait. Dat is net zo met alle gebruikelijke antivirus checks die gebruikers op hun pc draaien.

plumbytes anti-malware schermafbeelding 3

De software update zich één keer per dag. Dit verzekert dat de database steeds de meest recente informatie heeft over virusdreigingen. Updates starten automatisch wanneer een gebruiker de computer opstart en deze verbonden is met internet.

Functies:

Er zijn 3 types scan: snel, smart en full. Snelle scans controleren enkel actieve processen. Smart scan dekt de kwetsbaarste PC sectoren. Volledige scans bekijken elke map grondig en controleren de bestanden in die mappen.

plumbytes anti-malware schermafbeelding 5

Malware detectie: deze functie helpt virussen, spyware en andere programma's die schadelijk kunnen zijn te verwijderen. Het helpt malware te verwijderen die antivirus software vaak mist.
Spyware detectie: deze functie helpt adware, spyware en andere mogelijk ongewenste programma's te verwijderen.
Basic Security Threat detectie: beschermt de PC terwijl de gebruiker op internet surft.
Browser “Anti-Hijack” Protection: beschermt de browser tegen hijackers.
Fast Scan: versnelt de scantijd (x5) dankzij een multi-thread scan algoritme
Premium Support: 24/7 technische ondersteuning voor elke gebruiker van Plumbytes Anti-Malware.

plumbytes anti-malware schermafbeelding 4

Samenvatting:

Plumbytes Anti-Malware is een compacte, eenvoudig te gebruiken en betrouwbare software voor het beschermen en schoonmaken van je pc. Tegenwoordig installeren vervelende advertenties vaak zonder toestemming nieuwe tabbladen en installeren ze zonder toestemming spamextensies, add-ons en programma's op onbeschermde computers. Elke pc heeft dus een soort bescherming nodig tegen kwaadaardige acties in combinatie met een antivirus terwijl de gebruiker op internet surft. Gewone antivirussen detecteren niet elke aanval omdat deze niet steeds als virus geklasseerd staan. Daarvoor is Plumbytes Anti-Malware handig. Onze tests geven aan dat veel mogelijk ongewenste programma's door deze app gedetecteerd worden waar antivirus software ze vaak niet opmerkte. Het lijkt dus een app die z'n geld waard is en het kan een handige aanvulling zijn ter bescherming van je browser en pc.