SafeWeb Virus

Ook bekend als: Safe Web App
Type: Adware
Schadeniveau: Matig
Verspreiding: Hoog
Schadeniveau

SafeWeb virus verwijderingsinstructies

SafeWeb is een browser add-on die belooft de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het mogelijk maken van prijsvergelijkingen en het tonen van speciale aanbiedingen wanneer gebruikers online shopping websites bezoeken. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken zouden internetgebruikers moeten weten dat de SafeWeb plugin geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie. De ontwikkelaars van deze browser plugin gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Hierdoor installeren de meest computergebruikers deze add-on zonder hun toestemming. Na succesvolle infiltratie genereert SafeWeb intrusieve banner, interstitiële, volledige scherm en tekst link advertenties. 

Bijkomend  registreert deze add-on de surfgeschiedenis van gebruikers op internet door het opslaan van de bezochte webpagina's, de activiteit op deze pagina's en de weergaves, kliks en zoekopdrachten. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en zo kan de aanwezigheid van de SafeWeb browser plugin leiden tot identiteitsdiefstal. Hoewel deze browser extensie geen virus of malware is kan de aanwezigheid ervan leiden tot besmettingen met malware en ernstige privacy-problemen veroorzaken. Het is aanbevolen SafeWeb te elimineren uit iemands internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox). Op het moment van dit onderzoek werd deze mogelijk ongewenste applicatie verspreid via misleidende gratis software installers die computergebruikers misleiden en hen deze adware deden installeren op hun internet browsers. 

Safeweb app virus

De SafeWeb App plugin is gelijkaardig aan andere adware die de internet browsers van gebruikers infiltreert via gratis software downloads, zoals bijvoorbeeld CostMin, Shopping Helper Smartbar en Quiknowledge. Alle vermelde browser extensies installeren zich in de internet browsers van gebruikers tijdens het downloaden of installeren van gratis software. Hoewel ze beloven de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het toevoegen van verscheidene nuttige functies bieden ze in werkelijkheid geen enkele echte toegevoegde waarde. Het belangrijkste dol van zulke browser plug-in is het genereren van inkomsten uit intrusieve advertenties en het registreren van de surfgeschiedenis van gebruikers op internet. Om de installatie van zulke adware te vermijden zouden internetgebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van freeware. Bij het downloaden van gratis software zou men steeds elke stap in het downloadproces moeten controleren en de installatie van geadverteerde browser extensies zou men moeten afwijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best steeds voor de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties, deze stap zal de installatie aan het licht brengen van enige gebundelde adware. Computergebruikers die nu al advertenties zien die worden gegenereerd door SafeWeb zouden de hier geleverde verwijderingsgids moeten gebruiken en deze adware uit hun internet browsers elimineren.

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de SafeWeb App adware:

Gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de safeweb app

SafeWeb virus verwijdering:

Safeweb app verwijdering via het Controle Paneel

Windows 7 gebruikers: 

Klik "Start" ("Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), Kies "Controle Paneel". 

Windows XP gebruikers: 

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen". 

WIndows 8 gebruikers: 

Klik rechts in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer Controle Paneel. In het geopende scherm kies "Een programma verwijderen". 

In het programma's verwijderen-scherm zoek naar "Download keeper", "ss Supporter", "SW.Booster" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicaties die SafeWeb advertenties veroorzaken scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

SafeWeb Virus opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder het SafeWeb virus uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Verwijder de SafeWeb App uit Internet Explorer:

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "DownloadKeeper" en "YouTubeAdBlocker", selecteer deze verwijzingen en verwijder ze.

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de SafeWeb app add-on dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Verwijder de SafeWeb App uit Google Chrome:

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 1

Klik op het werkbalk-icoon (rechtsboven in het scherm), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Download keeper", "Keep Me", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de SafeWeb app add-on dan kan je de instellingen van je Google Chrome browser herstellen. Klik op het "balkjes"-icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer "Instellingen". In het geopende keuzemenu selecteer je "Extensies". In het geopende scherm klik je op "Instellingen" (in de linkerhoek van het scherm) en daar scroll je naar de onderkant van het scherm. Klik op de "Toon geavanceerde instellingen..." link. Na het scrollen naar de onderkant van het scherm klik je op "Herstel de browser-instellingen" knop. In het geopende scherm klik je op de "Herstellen" knop.

Verwijder de SafeWeb App uit Mozilla Firefox:

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op de "Firefox" knop (in de linkerbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies," in het geopende scherm verwijder je "Download keeper", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker".

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de SafeWeb app add-on dan kan je de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster klik je op "Firefox", in het geopende keuzemenu kies je Help en klik dan op Probleemoplossing, in het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

Samenvatting:

SafeWeb Virus is een adware programma dat de surfactiviteit van gebruikers op internet volgt en dat intrusieve online advertenties genereert. Meestal infiltreren adware of mogelijk ongewenste applicaties de internet browsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download-cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren. Jammer genoeg geven sommige van de vermelde download-cliënten niet duidelijk aan dat er geadverteerde browser plugins of werkbalken zullen geïnstalleerd worden samen met de gratis programma's die gebruikers hebben geselecteerd om te downloaden.

Download-cliënten en installers die worden gebruikt om adware te verspreiden verbergen gewoonlijk de "afwijzen"-knop die kan gebruikt worden om ervoor te kiezen de geadverteerde en mogelijk ongewenste applicaties niet te installeren. Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten niet toe om de gekozen freeware te downloaden als gebruikers beslissen de installatie van gepromote software af te wijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is.

Schermafbeelding van de gratis software download-cliënten die worden gebruikt voor de verspreiding van SafeWeb Virus:

Gratis software download cliënten gebruikt voor de verspreiding van adware:

Om de installatie te vermijden van SafeWeb Virus is het best erg oplettend te zijn bij het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van de installatie van gepromote browser plug-ins en werkbalke af te wijzen:

Gebruik de afwijzen-knop om de installatie van adware af te wijzen

Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-opties - deze stap zal alle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die samen met het gekozen gratis programma geïnstalleerd worden:

Het gebruiken van de aangepaste installatie bij het downloaden van gratis software

Als je bijkomende informatie hebt over SafeWeb Virus of de verwijdering ervan, gelieve dan je kennis te delen in de commentaren hieronder.

Plaats reactie


Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.