SafeWeb Virus

Ook bekend als: Safe Web App
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Matig</strong>

SafeWeb virus verwijderingsinstructies

Wat is SafeWeb?

SafeWeb is een browser add-on die belooft de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het mogelijk maken van prijsvergelijkingen en het tonen van speciale aanbiedingen wanneer gebruikers online shopping websites bezoeken. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken zouden internetgebruikers moeten weten dat de SafeWeb plugin geklasseerd wordt als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie. De ontwikkelaars van deze browser plugin gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Hierdoor installeren de meest computergebruikers deze add-on zonder hun toestemming. Na succesvolle infiltratie genereert SafeWeb intrusieve banner, interstitiële, volledige scherm en tekst link advertenties. 

Bijkomend  registreert deze add-on de surfgeschiedenis van gebruikers op internet door het opslaan van de bezochte webpagina's, de activiteit op deze pagina's en de weergaves, kliks en zoekopdrachten. Zulke informatie kan persoonlijk identificeerbaar zijn en zo kan de aanwezigheid van de SafeWeb browser plugin leiden tot identiteitsdiefstal. Hoewel deze browser extensie geen virus of malware is kan de aanwezigheid ervan leiden tot besmettingen met malware en ernstige privacy-problemen veroorzaken. Het is aanbevolen SafeWeb te elimineren uit iemands internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox). Op het moment van dit onderzoek werd deze mogelijk ongewenste applicatie verspreid via misleidende gratis software installers die computergebruikers misleiden en hen deze adware deden installeren op hun internet browsers. 

Safeweb app virus

De SafeWeb App plugin is gelijkaardig aan andere adware die de internet browsers van gebruikers infiltreert via gratis software downloads, zoals bijvoorbeeld CostMin, Shopping Helper Smartbar en Quiknowledge. Alle vermelde browser extensies installeren zich in de internet browsers van gebruikers tijdens het downloaden of installeren van gratis software. Hoewel ze beloven de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het toevoegen van verscheidene nuttige functies bieden ze in werkelijkheid geen enkele echte toegevoegde waarde. Het belangrijkste dol van zulke browser plug-in is het genereren van inkomsten uit intrusieve advertenties en het registreren van de surfgeschiedenis van gebruikers op internet. Om de installatie van zulke adware te vermijden zouden internetgebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van freeware. Bij het downloaden van gratis software zou men steeds elke stap in het downloadproces moeten controleren en de installatie van geadverteerde browser extensies zou men moeten afwijzen. Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best steeds voor de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties, deze stap zal de installatie aan het licht brengen van enige gebundelde adware. Computergebruikers die nu al advertenties zien die worden gegenereerd door SafeWeb zouden de hier geleverde verwijderingsgids moeten gebruiken en deze adware uit hun internet browsers elimineren.

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de SafeWeb App adware:

Gratis software installer die gebruikt wordt voor het verspreiden van de safeweb app

Snel menu:

SafeWeb virus verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik "Start" ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies "Controle Paneel." Zoek naar "Programma's en toepassingen."

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen".

Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 8

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je "Programma's en Toepassingen".

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op “Finder”, in het geopende scherm selecteer je “Applicaties”. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer “Prullenbak Leegmaken”.

Safeweb app verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Download keeper", "ss Supporter", "SW.Booster" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicaties die SafeWeb advertenties veroorzaken scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

DOWNLOAD
Safe Web App opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder het SafeWeb virus uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder de SafeWeb App uit Internet Explorer:

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "DownloadKeeper" en "YouTubeAdBlocker", selecteer deze verwijzingen en verwijder ze.

Verwijder de safeweb app uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van safeweb virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer "Internet Opties". In het geopende scherm selecteer je de "Geavanceerd"-tab en klik je op de "Herstellen"-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de "Geavanceerd"-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de "Herstellen"-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de "Herstellen"-knop.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder de SafeWeb App uit Google Chrome:

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Download keeper", "Keep Me", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker" selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de safeweb app uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van safeweb virus dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je "Extensies". In het geopende venster kies je "Instellingen" (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op "Toon geavanceerde instellingen..."-knop. 

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de "Herstel browser instellingen"-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de "Herstellen"-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder de SafeWeb App uit Mozilla Firefox:

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies," in het geopende scherm verwijder je "Download keeper", "ssafeweb" en "YoutubeAdblocker".

Verwijder de safeweb app uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van safeweb virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het "Open Help Menu"-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op "Probleemoplossing-informatie",

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de "Herstellen"-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder safeweb virus uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer “Voorkeuren…”.

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op “Extensies”, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op “Verwijderen”.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het “Safari”-menu. In het keuzemenu selecteer je “Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je “alle geschiedenis” en klik je op de “Geschiedenis Verwijderen”-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Samenvatting:

Safe Web App is een adware programma dat de surfactiviteit van gebruikers op internet volgt en dat intrusieve online advertenties genereert. Meestal infiltreren adware of mogelijk ongewenste applicaties de internet browsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download-cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren. Jammer genoeg geven sommige van de vermelde download-cliënten niet duidelijk aan dat er geadverteerde browser plugins of werkbalken zullen geïnstalleerd worden samen met de gratis programma's die gebruikers hebben geselecteerd om te downloaden.

Download-cliënten en installers die worden gebruikt om adware te verspreiden verbergen gewoonlijk de "afwijzen"-knop die kan gebruikt worden om ervoor te kiezen de geadverteerde en mogelijk ongewenste applicaties niet te installeren. Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten niet toe om de gekozen freeware te downloaden als gebruikers beslissen de installatie van gepromote software af te wijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is.

Schermafbeelding van de gratis software download-cliënten die worden gebruikt voor de verspreiding van safe web app:

Gratis software download cliënten gebruikt voor de verspreiding van adware:

Om de installatie te vermijden van safe web app is het best erg oplettend te zijn bij het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van de installatie van gepromote browser plug-ins en werkbalke af te wijzen:

Gebruik de afwijzen-knop om de installatie van adware af te wijzen

Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-opties - deze stap zal alle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die samen met het gekozen gratis programma geïnstalleerd worden:

Het gebruiken van de aangepaste installatie bij het downloaden van gratis software

Als je bijkomende informatie hebt over safe web app of de verwijdering ervan, gelieve dan je kennis te delen in de commentaren hieronder.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.