MySearchDial Virus

Ook bekend als: MySearchDial Doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Medium</strong>

MySearchDial virus verwijderingsinstructies

Wat is MySearchDial?

MySearchDial is een browser werkbalk (compatibel met Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla FireFox) die belooft de surfervaring op internet van gebruikers te verbeteren door het tonen van links met snelle toegang tot populaire sociale netwerk websites (Facebook, Twitter, enz.) en door het verbeteren van de algemene zoek- en surfervaring op internet. Hoewel zulke functionaliteit legitiem en nuttig kan lijken verwijzen veel computergebruikers naar MySearchDial (My Search Dial) als een doorverwijzingsvirus of een browser hijacker - zulke associaties kunnen het gevolg zijn van het feit dat de mysearchdial werkbalk gepromoot wordt via gratis software downloads die gebruik maken van een verspreidingsmethode voor software (marketing) genaamd 'bundling'. De MySearchDial werkbalk wordt geïnstalleerd op de internet browsers van gebruikers tijdens het downloaden of installeren van legitieme software die gebruik maakt van download-cliënten of installers.

Tegenwoordig gebruiken de meeste populaire download-websites, waaronder download.com, soft32.com en softonic.com, download-cliënten om het proces van het downloaden van freeware te beheren en er geld mee te verdienen. Bij het downloaden van gratis programma's van de vermelde websites wordt aan internet-gebruikers aangeboden (en soms op een erg misleidende manier) om bijkomende programma's te installeren (werkbalken, browser add-ons enz.). De installatie van deze gepromote programma's en browser extensies leidt meestal tot privacy-problemen of in het geval van MySearchDial in ongewenste browser doorverwijzingen.

Mysearchdial browser doorverwijzing

De MySearchDial werkbalk is gerelateerd aan Montera technologies, eerder ontdekte ongewenste browser werkbalken die werden ontwikkeld door dit bedrijf verwezen internet-gebruikers door naar Mixidj.claro-search.com, Searchiu.com, Tuvaro.com en andere websites die de gebruikers misleidende advertenties tonen en zoekmachines die misleidende gesponsorde zoekresultaten weergeven. De start.mysearchdial.com website stelt niet direct het risico op een virus- of malware-besmetting maar de meeste bezoekers aan deze website worden ernaar doorgestuurd zonder hun toestemming. Als je het gevoel hebt dat de start.mysearchdial.com als je startpagina, standaardzoekmachine of zoekmachine voor nieuwe tabs werd ingesteld zonder je toestemming dan kan je deze verwijderingsgids gebruiken om deze problemen op te lossen.

Snel menu:

MySearchDial virus verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik "Start" ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies "Controle Paneel." Zoek naar "Programma's en toepassingen."

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen".

Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 8

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je "Programma's en Toepassingen".

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op “Finder”, in het geopende scherm selecteer je “Applicaties”. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer “Prullenbak Leegmaken”.

Mysearchdial uninstall using Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Mysearchdial", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren". 

Na het verwijderen van mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de start.mysearchdial.com website scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen. Om je computer te scannen gebruik je aanbevolen anti-spyware software. 

DOWNLOAD
MySearchDial opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

MySearchDial virus verwijdering uit Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder start.mysearchdial.com uit Internet Explorer:

Verwijder Mysearchdial.com uit de  Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "mysearchdial Toolbar" en "mysearchdial Helper Object", en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Verwijder mysearchdial.com als startpagina in Internet Explorer

 

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je start.mysearchdial.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start. Je kan ook about: blank typen om een blanco pagina te openen telkens je Internet Explorer opstart.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder mysearchdial.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

 

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Mysearchdial".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mysearchdial virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer "Internet Opties". In het geopende scherm selecteer je de "Geavanceerd"-tab en klik je op de "Herstellen"-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de "Geavanceerd"-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de "Herstellen"-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de "Herstellen"-knop.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder start.mysearchdial.com uit Google Chrome:

Verwijder mysearchdial.com uit de  Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek: "MySearchDial Newtab" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Removing mysearchdial.com from Google Chrome homepage

 

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over start.mysearchdial.com en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder mysearchdial.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

 

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder je "Mysearchdial" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mysearchdial virus dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je "Extensies". In het geopende venster kies je "Instellingen" (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op "Toon geavanceerde instellingen..."-knop. 

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de "Herstel browser instellingen"-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de "Herstellen"-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder start.mysearchdial.com uit Mozilla Firefox:

Verwijder mysearchdial.com uit de Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "MySearchDial NewTab" en "mysearchdial.com".

Verander de startpagina:

Verwijder mysearchdial.com als startpagina in Mozilla Firefox

 

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je start.mysearchdial.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mysearchdial.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mysearchdial virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het "Open Help Menu"-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op "Probleemoplossing-informatie",

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de "Herstellen"-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoHoe mysearchdial virus te verwijderen uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het “Safari” menu, selecteer dan “Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de “Extensies”-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het “Algemeen”-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het “Zoeken”-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het “Safari”-menu. In het keuzemenu selecteer je “Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je “alle geschiedenis” en klik je op de “Geschiedenis Verwijderen”-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Samenvatting:

Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internet browsers van gebruikers wijzigt door het aanpassen van iemands startpagina en standaard zoekmachine naar een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware het besturingssysteem van gebruikers via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen een klein beveiligingsrisico kunnen lijken zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waar ze naar doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de internet zoekmachines in deze websites schimmige zoekresultaten weergeven. Het gebruik van zulke websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet is met een browser hijacker wordt blootgesteld aan ernstige beveiligingsbesmettingen. Om verdere schendingen van de privacy en problemen met de beveiliging te voorkomen is het aanbevolen om enige adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel als mogelijk te verwijderen. Hier zijn een paar voorbeelden van gratis software download-cliënten die gebruikt worden voor de verspreiding van mysearchdial :

Gratis software download managers die browser hijackers verspreiden

Om de installatie van mysearchdial te vermijden wees je best erg oplettend bij het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van te kiezen voor het niet installeren van geadverteerde werkbalken of applicaties die je startpagina en standaard zoekmachine willen aanpassen:

Weiger de installatie van browser hijackers

Enkele van de vermelde software download-cliënten laten niet toe het geselecteerde programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en op zoek te gaan naar een alternatieve bron om van te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je internet browsers besmet werden door een browser hijacker:

  • Je startpagina en standaard zoekmachine werden gewijzigd.
  • Er verschijnen nieuwe werkbalken in je browser.
  • Je internet browsers werken trager.
  • Er werden nieuwe bladwijzers of favorieten toegevoegd.
  • Je kan je startpagina of standaard zoekmachine niet wijzigen.
  • Je ziet online advertenties op je scherm die niet van de bezochte website lijken te komen.
  • Je wordt doorverwezen naar pagina's waarvan het nooit je bedoeling was ze te bezoeken.

Als je bijkomend informatie zou hebben over mysearchdial of over hoe deze te verwijderen gelieve dan je kennis te delen in de commentaren hieronder.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.