MySearchDial Virus

Ook bekend als: MySearchDial Doorverwijzing
Type: Browser Hijacker
Schadeniveau: Medium
Verspreiding: Hoog
Schadeniveau

MySearchDial virus verwijderingsinstructies

MySearchDial is een browser werkbalk (compatibel met Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla FireFox) die belooft de surfervaring op internet van gebruikers te verbeteren door het tonen van links met snelle toegang tot populaire sociale netwerk websites (Facebook, Twitter, enz.) en door het verbeteren van de algemene zoek- en surfervaring op internet. Hoewel zulke functionaliteit legitiem en nuttig kan lijken verwijzen veel computergebruikers naar MySearchDial (My Search Dial) als een doorverwijzingsvirus of een browser hijacker - zulke associaties kunnen het gevolg zijn van het feit dat de mysearchdial werkbalk gepromoot wordt via gratis software downloads die gebruik maken van een verspreidingsmethode voor software (marketing) genaamd 'bundling'. De MySearchDial werkbalk wordt geïnstalleerd op de internet browsers van gebruikers tijdens het downloaden of installeren van legitieme software die gebruik maakt van download-cliënten of installers.

Tegenwoordig gebruiken de meeste populaire download-websites, waaronder download.com, soft32.com en softonic.com, download-cliënten om het proces van het downloaden van freeware te beheren en er geld mee te verdienen. Bij het downloaden van gratis programma's van de vermelde websites wordt aan internet-gebruikers aangeboden (en soms op een erg misleidende manier) om bijkomende programma's te installeren (werkbalken, browser add-ons enz.). De installatie van deze gepromote programma's en browser extensies leidt meestal tot privacy-problemen of in het geval van MySearchDial in ongewenste browser doorverwijzingen.

Mysearchdial browser doorverwijzing

De MySearchDial werkbalk is gerelateerd aan Montera technologies, eerder ontdekte ongewenste browser werkbalken die werden ontwikkeld door dit bedrijf verwezen internet-gebruikers door naar Mixidj.claro-search.com, Searchiu.com, Tuvaro.com en andere websites die de gebruikers misleidende advertenties tonen en zoekmachines die misleidende gesponsorde zoekresultaten weergeven. De start.mysearchdial.com website stelt niet direct het risico op een virus- of malware-besmetting maar de meeste bezoekers aan deze website worden ernaar doorgestuurd zonder hun toestemming. Als je het gevoel hebt dat de start.mysearchdial.com als je startpagina, standaardzoekmachine of zoekmachine voor nieuwe tabs werd ingesteld zonder je toestemming dan kan je deze verwijderingsgids gebruiken om deze problemen op te lossen.

MySearchDial virus verwijdering:

Mysearchdial uninstall using Control Panel

Windows 7 gebruikers:

Klik "Start" ("Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), Kies "Controle Paneel".

Windows XP gebruikers:

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen".

WIndows 8 gebruikers:

Klik rechts in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer Controle Paneel. In het geopende scherm kies "Een programma verwijderen".

In het programma's verwijderen-scherm zoek naar "Mysearchdial", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren". 

Na het verwijderen van mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de start.mysearchdial.com website scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen. Om je computer te scannen gebruik je aanbevolen anti-spyware software. 

MySearchDial Virus opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

MySearchDial virus verwijdering uit Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Verwijder start.mysearchdial.com uit Internet Explorer:

Verwijder Mysearchdial.com uit de  Internet Explorer extensies

Klik op het tandwiel-icoon (in de rechterbovenhoek van het scherm), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "mysearchdial Toolbar" en "mysearchdial Helper Object", en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Verwijder mysearchdial.com als startpagina in Internet Explorer

 

Klik op het tandwiel-icoon, selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je start.mysearchdial.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start. Je kan ook about: blank typen om een blanco pagina te openen telkens je Internet Explorer opstart.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder mysearchdial.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

 

Klik "Instellingen" (of het tandwiel-icoon in Internet Explorer 9), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Mysearchdial".

Als je problemen blijft hebben met doorverwijzingen naar start.mysearchdial.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Verwijder start.mysearchdial.com uit Google Chrome:

Verwijder mysearchdial.com uit de  Google Chrome extensies

Klik op het sleutel- of werkbalk-icoon (rechtsboven in het scherm), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek: "MySearchDial Newtab" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Removing mysearchdial.com from Google Chrome homepage

 

Klik op het sleutel (balken) icoon, selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over start.mysearchdial.com en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder mysearchdial.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

 

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het "Balkjes" icoon in de rechterbovenhoek, selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder je "Mysearchdial" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Verwijder start.mysearchdial.com uit Mozilla Firefox:

Verwijder mysearchdial.com uit de Mozilla Firefox extensies

Klik "Instellingen" (bovenaan het scherm), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "MySearchDial NewTab" en "mysearchdial.com".

Verander de startpagina:

Verwijder mysearchdial.com als startpagina in Mozilla Firefox

 

Om je startpagina te herstellen klik op "Instellingen", kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je start.mysearchdial.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mysearchdial.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met doorverwijzingen naar start.mysearchdial.com dan kan je de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster klik je op "Firefox", in het geopende keuzemenu kies je Help en klik dan op Probleemoplossing, in het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

 

Samenvatting:

Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internet browsers van gebruikers wijzigt door het aanpassen van iemands startpagina en standaard zoekmachine naar een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware het besturingssysteem van gebruikers via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen een klein beveiligingsrisico kunnen lijken zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waar ze naar doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de internet zoekmachines in deze websites schimmige zoekresultaten weergeven. Het gebruik van zulke websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet is met een browser hijacker wordt blootgesteld aan ernstige beveiligingsbesmettingen. Om verdere schendingen van de privacy en problemen met de beveiliging te voorkomen is het aanbevolen om enige adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel als mogelijk te verwijderen. Hier zijn een paar voorbeelden van gratis software download-cliënten die gebruikt worden voor de verspreiding van MySearchDial Virus:

Gratis software download managers die browser hijackers verspreiden

Om de installatie van MySearchDial Virus te vermijden wees je best erg oplettend bij het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van te kiezen voor het niet installeren van geadverteerde werkbalken of applicaties die je startpagina en standaard zoekmachine willen aanpassen:

Weiger de installatie van browser hijackers

Enkele van de vermelde software download-cliënten laten niet toe het geselecteerde programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en op zoek te gaan naar een alternatieve bron om van te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je internet browsers besmet werden door een browser hijacker:

  • Je startpagina en standaard zoekmachine werden gewijzigd.
  • Er verschijnen nieuwe werkbalken in je browser.
  • Je internet browsers werken trager.
  • Er werden nieuwe bladwijzers of favorieten toegevoegd.
  • Je kan je startpagina of standaard zoekmachine niet wijzigen.
  • Je ziet online advertenties op je scherm die niet van de bezochte website lijken te komen.
  • Je wordt doorverwezen naar pagina's waarvan het nooit je bedoeling was ze te bezoeken.

Als je bijkomend informatie zou hebben over MySearchDial Virus of over hoe deze te verwijderen gelieve dan je kennis te delen in de commentaren hieronder.

Plaats reactie


Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.