Search.ominent.com doorverwijzing

Ook bekend als: Search.ominent.com doorverwijzing

Search.ominent.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Search.ominent.com doorverwijzingen worden veroorzaakt door een mogelijk ongewenste applicatie genaamd "Ominent werkbalk" die werd gemaakt door weDownload Ltd. Deze adware installeert zichzelf op de Internet browsers van een gebruiker (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) samen met gratis software gedownload van het Internet. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze browser hijacker de Internet browser instellingen van een gebruiker door het veranderen van iemands startpagina en standaard zoekmachine naar search.ominent.com. Meestal installeren computergebruikers deze werkbalk zonder hun toestemming doordat ze misleid worden door freeware download-cliënten die de afwijzen-knop verbergen die kan gebruikt worden om te kiezen voor het niet installeren van deze mogelijk ongewenste applicatie.

Internet-gebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat tegenwoordig de meerderheid van de gratis software download websites gebruik maakt van download-cliënten die de installatie van geadverteerde browser plugins aanbieden samen met de gekozen gratis software. Het roekeloos installeren van freeware kan gemakkelijk leiden tot de installatie van adware die ongewenste advertenties of browser doorverwijzingen kan veroorzaken. Hoewel de Ominent werkbalk geen virus of malware is kan het geklasseerd worden als adware. Internet-gebruikers zouden moeten weten dat de Internet-zoekmachine die getoond wordt in search.ominent.com volstaat met schimmige gesponsorde zoekresultaten en het dus niet aanbevolen is deze website te gebruiken voor iemands dagelijkse Internet zoekopdrachten.

search.ominent.com browser hijacker

Search.ominent.com is slechts één van de vele browser hijackers die wordt verspreid door gebruik te maken van een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', een eerdere variant was genaamd Tuvaro. Om installatie van dergelijke browser-instellingen wijzigende adware te vermijden zouden computergebruikers erg voorzichtig moeten zijn wanneer ze gratis software downloaden. Controleer elke stap in het download-proces en wijs de installatie van van geadverteerde browser-extensies af. Bij het installeren van het reed gedownloade programma kies steeds voor de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-optie (in plaats van "standaard" of "snel"), deze stap zal de installatie van gebundelde (ongewenste) browser plugins aan het licht brengen. De Ominent werkbalk belooft surfen en zoeken op Internet sneller en gemakkelijker te maken voor de gebruiker maar in realiteit voegt het geen echte waarde toe - als je Internet browsers je doorverwijzen naar search.ominent.com gebruik dan de hier geleverde verwijderingsgids en elimineer deze browser hijacker.

Schermafbeelding van een misleidende software download-cliënt die de search.ominent.com browser hijacker promoot:

search.ominent.com installer

Search.ominent.com doorverwijzing verwijdering:

search.ominent.com verwijderen uit het Controle Paneel

Windows 7 gebruikers:

Klik "Start" ("Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), Kies "Controle Paneel".

Windows XP gebruikers:

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen".

WIndows 8 gebruikers:

Klik rechts in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer Controle Paneel. In het geopende scherm kies "Een programma verwijderen".

In het programma's verwijderen-scherm zoek naar "Ominent toolbar", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van mogelijk ongewenste programma's die doorverwijzingen veroorzaken naar search.ominent.com scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen. Om je computer te scanne  gebruik je aanbevolen anti-spyware software. Verwijder alle verwijzingen die dit programma detecteert om je ervan te verzekeren dat je PC vrij is van mogelijke spyware- en malwarebesmettingen

Doorzoekt uw computer voor mogelijke malware infecties

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Search.ominent.com startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Verwijder Search.ominent.com uit Internet Explorer:

Verwijder search.ominent.com uit de Internet Explorer extensies

Klik op "Instellingen" (of het tandwiel-icoon in Internet Explorer 9), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Ominent Toolbar" en "ominent Helper Object", selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verander de startpagine:

Removing search.ominent.com from Internet Explorer homepage

Klik op "Instellingen" (of het tandwiel-icoon in Internet Explorer 9) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je Search.ominent.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start., je kan ook about:blank typen om een blanco pagina te openen telkens je Internet Explorer start.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.ominent.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik "Instellingen" (of het tandwiel-icoon in Internet Explorer 9), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Search the Web (ominent)".

Als je problemen blijft hebben met doorverwijzingen naar search.nation.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Verwijder Search.ominent.com uit Google Chrome:

Verwijder de Ominent werkbalk uit de Google Chrome extensies

Klik op het werkbalk-icoon (rechtsboven in het scherm), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Ominent Chrome Toolbar" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder search.ominent.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het sleutel (balken) icoon, selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over search.ominent.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.ominent.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het "Balkjes" icoon in de rechterbovenhoek, selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "Ominent" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Verwijder Search.ominent.com uit Mozilla Firefox:

Removing Ominent toolbar from Mozilla Firefox extensions

Klik "Firefox" (linkerbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Ominent"

Verander de startpagina:

Verwijder search.ominent.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op "Instellingen", kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je search.ominent.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "ominent"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met doorverwijzingen naar search.ominent.com dan kan je de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster klik je op "Firefox", in het geopende keuzemenu kies je Help en klik dan op Probleemoplossing, in het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.