Search.ominent.com doorverwijzing

Ook bekend als: Search.ominent.com doorverwijzing

Search.ominent.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is Search.ominent.com?

Search.ominent.com doorverwijzingen worden veroorzaakt door een mogelijk ongewenste applicatie genaamd "Ominent werkbalk" die werd gemaakt door weDownload Ltd. Deze adware installeert zichzelf op de Internet browsers van een gebruiker (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) samen met gratis software gedownload van het Internet. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze browser hijacker de Internet browser instellingen van een gebruiker door het veranderen van iemands startpagina en standaard zoekmachine naar search.ominent.com. Meestal installeren computergebruikers deze werkbalk zonder hun toestemming doordat ze misleid worden door freeware download-cliënten die de afwijzen-knop verbergen die kan gebruikt worden om te kiezen voor het niet installeren van deze mogelijk ongewenste applicatie.

Internet-gebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat tegenwoordig de meerderheid van de gratis software download websites gebruik maakt van download-cliënten die de installatie van geadverteerde browser plugins aanbieden samen met de gekozen gratis software. Het roekeloos installeren van freeware kan gemakkelijk leiden tot de installatie van adware die ongewenste advertenties of browser doorverwijzingen kan veroorzaken. Hoewel de Ominent werkbalk geen virus of malware is kan het geklasseerd worden als adware. Internet-gebruikers zouden moeten weten dat de Internet-zoekmachine die getoond wordt in search.ominent.com volstaat met schimmige gesponsorde zoekresultaten en het dus niet aanbevolen is deze website te gebruiken voor iemands dagelijkse Internet zoekopdrachten.

search.ominent.com browser hijacker

Search.ominent.com is slechts één van de vele browser hijackers die wordt verspreid door gebruik te maken van een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', een eerdere variant was genaamd Tuvaro. Om installatie van dergelijke browser-instellingen wijzigende adware te vermijden zouden computergebruikers erg voorzichtig moeten zijn wanneer ze gratis software downloaden. Controleer elke stap in het download-proces en wijs de installatie van van geadverteerde browser-extensies af. Bij het installeren van het reed gedownloade programma kies steeds voor de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-optie (in plaats van "standaard" of "snel"), deze stap zal de installatie van gebundelde (ongewenste) browser plugins aan het licht brengen. De Ominent werkbalk belooft surfen en zoeken op Internet sneller en gemakkelijker te maken voor de gebruiker maar in realiteit voegt het geen echte waarde toe - als je Internet browsers je doorverwijzen naar search.ominent.com gebruik dan de hier geleverde verwijderingsgids en elimineer deze browser hijacker.

Schermafbeelding van een misleidende software download-cliënt die de search.ominent.com browser hijacker promoot:

search.ominent.com installer

Snel menu:

Search.ominent.com doorverwijzing verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik "Start" ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies "Controle Paneel." Zoek naar "Programma's en toepassingen."

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen".

Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 8

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je "Programma's en Toepassingen".

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op “Finder”, in het geopende scherm selecteer je “Applicaties”. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer “Prullenbak Leegmaken”.

search.ominent.com verwijderen uit het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Ominent toolbar", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van mogelijk ongewenste programma's die doorverwijzingen veroorzaken naar search.ominent.com scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen. Om je computer te scanne  gebruik je aanbevolen anti-spyware software. Verwijder alle verwijzingen die dit programma detecteert om je ervan te verzekeren dat je PC vrij is van mogelijke spyware- en malwarebesmettingen

DOWNLOAD
Search.ominent.com opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Search.ominent.com startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder Search.ominent.com uit Internet Explorer:

Verwijder search.ominent.com uit de Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Ominent Toolbar" en "ominent Helper Object", selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verander de startpagine:

Removing search.ominent.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je Search.ominent.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start., je kan ook about:blank typen om een blanco pagina te openen telkens je Internet Explorer start.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.ominent.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Search the Web (ominent)".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.ominent.com doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer "Internet Opties". In het geopende scherm selecteer je de "Geavanceerd"-tab en klik je op de "Herstellen"-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de "Geavanceerd"-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de "Herstellen"-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de "Herstellen"-knop.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder Search.ominent.com uit Google Chrome:

Verwijder de Ominent werkbalk uit de Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Ominent Chrome Toolbar" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder search.ominent.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over search.ominent.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.ominent.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "Ominent" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.ominent.com doorverwijzing dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je "Extensies". In het geopende venster kies je "Instellingen" (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op "Toon geavanceerde instellingen..."-knop. 

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de "Herstel browser instellingen"-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de "Herstellen"-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder Search.ominent.com uit Mozilla Firefox:

Removing Ominent toolbar from Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Ominent"

Verander de startpagina:

Verwijder search.ominent.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je search.ominent.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "ominent"

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.ominent.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het "Open Help Menu"-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op "Probleemoplossing-informatie",

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de "Herstellen"-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoHoe search.ominent.com doorverwijzing te verwijderen uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het “Safari” menu, selecteer dan “Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de “Extensies”-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het “Algemeen”-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het “Zoeken”-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het “Safari”-menu. In het keuzemenu selecteer je “Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je “alle geschiedenis” en klik je op de “Geschiedenis Verwijderen”-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Samenvatting:

Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internet browsers van gebruikers wijzigt door het aanpassen van iemands startpagina en standaard zoekmachine naar een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware het besturingssysteem van gebruikers via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen een klein beveiligingsrisico kunnen lijken zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waar ze naar doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de internet zoekmachines in deze websites schimmige zoekresultaten weergeven. Het gebruik van zulke websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet is met een browser hijacker wordt blootgesteld aan ernstige beveiligingsbesmettingen. Om verdere schendingen van de privacy en problemen met de beveiliging te voorkomen is het aanbevolen om enige adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel als mogelijk te verwijderen. Hier zijn een paar voorbeelden van gratis software download-cliënten die gebruikt worden voor de verspreiding van search.ominent.com :

Gratis software download managers die browser hijackers verspreiden

Om de installatie van search.ominent.com te vermijden wees je best erg oplettend bij het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van te kiezen voor het niet installeren van geadverteerde werkbalken of applicaties die je startpagina en standaard zoekmachine willen aanpassen:

Weiger de installatie van browser hijackers

Enkele van de vermelde software download-cliënten laten niet toe het geselecteerde programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en op zoek te gaan naar een alternatieve bron om van te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je internet browsers besmet werden door een browser hijacker:

  • Je startpagina en standaard zoekmachine werden gewijzigd.
  • Er verschijnen nieuwe werkbalken in je browser.
  • Je internet browsers werken trager.
  • Er werden nieuwe bladwijzers of favorieten toegevoegd.
  • Je kan je startpagina of standaard zoekmachine niet wijzigen.
  • Je ziet online advertenties op je scherm die niet van de bezochte website lijken te komen.
  • Je wordt doorverwezen naar pagina's waarvan het nooit je bedoeling was ze te bezoeken.

Als je bijkomend informatie zou hebben over search.ominent.com of over hoe deze te verwijderen gelieve dan je kennis te delen in de commentaren hieronder.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.