Outobox Virus

Ook bekend als: Outobox Browser Hijacker
Type: Adware
Schadeniveau: Matig
Verspreiding: Hoog
Schadeniveau

OutoBox virus verwijderingsinstructies

OutoBox is een browser add-on ontwikkeld door een bedrijf genaamd Super Web LLC, deze plugin belooft de Internet surfervaring van gebruikers te verbeteren door het mogelijk te maken op verschillende websites tegelijk te zoeken en door het tonen van website-beoordelingen. Hoewel zulke toegevoegde functionaliteit legitiem kan lijken kan de Outobox add-on in feite geklasseerd worden als een mogelijk ongewenst adware applicatie. Het bedrijf dat deze plugin gemaakt heeft geeft een heleboel identieke browser-extensies met identieke functionaliteit uit en verschillende namen om detectie door anti-virus en anti-spyware programma's te vermijden.

Om deze frauduleuze extensies te verspreiden gebruikt Super Web LLC een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', en meestal installeren Internet-gebruikers deze browser-plugin zonder toestemming, samen met gratis software gedownload van het Internet. Op het moment van dit onderzoek werd Outobox verspreid via een download-cliënt gebruikt door een gratis software download website download.com. Computer-gebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meerderheid van de freeware download websites zulke download-cliënten gebruikt om geld te verdienen met hun gratis download diensten. Download-cliënten zijn kleine programma's die het download-proces beheren van de gekozen gratis software, ze worden ook gebruikt om geld te verdienen met de downloads door het aanbieden van geadverteerde browser-plugins. Hoewel Outobox geen virus of malware is is het aanbevolen dit te verwijderen uit iemands Internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) vermits het ongewenste advertenties veroorzaakt en kan leiden tot privacy-problemen.

Outobox virus

Na installatie genereert OutoBox verschillende ongewenste advertenties - zoek, banner, text link, transitioneel, interstitieel en volledige pagina- advertenties, bijkomend volgt het ook gebruikers tijdens het surfen op Internet door het opslaan van het IP-adres, uniek identificatie nummer, besturingssysteem, browser informatie, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoektermen en andere informatie. Vroeger uitgegeven versies van deze adware waren genaamd Spring Smart, SkyWebber, BatBrowse en vele andere. Om installatie van dergelijke mogelijk ongewenste programma's te verwijderen verzeker je ervan elke stap bij het downloaden van gratis software te controleren, als je gevraagd wordt om een browser add-on te installeren kies er dan voor om dit niet te doen door het klikken op een "afwijzen"-knop. Bij het installeren van het gedownloade programma kies altijd voor de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-opties in plaats van "standaard" of "snel" - dit zal de installatie van gebundelde browser-extensies aan het licht brengen. Als je reeds "Ads by OutoBox", "Powered by OutoBox" of "OutoBox Deals" advertenties ziet bij het surfen op Internet gebruik dan de hier geleverde verwijderingsinstructies en elimineer deze adware van je Internet browsers.

OutoBox verwijdering:

Outobox verwijdering

Windows 7 gebruikers:

Klik "Start" ("Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), Kies "Controle Paneel".

Windows XP gebruikers:

Klik "Start", kies "Instellingen" en klik op "Controle Paneel". Zoek en klik op "Programma's toevoegen of verwijderen".

WIndows 8 gebruikers:

Klik rechts in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer Controle Paneel. In het geopende scherm kies "Een programma verwijderen".

In het programma's verwijderen-scherm zoek naar "OutoBox", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van OutoBox scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen anti-spyware software.

Outobox Virus opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

Verwijder OutoBox uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Verwijder OutoBox uit Internet Explorer:

 Verwijder Outobox uit de Internet Explorer extensies stap 1

Klik op "Instellingen" (of het tandwiel-icoon in Internet Explorer 9), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "OutoBox" en schakel het uit.

Outobox verwijdering uit de Internet Explorer extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van Outobox dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op "Start", klik "Uitvoeren", in het geopende scherm typ "inetcpl.cpl". In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ "inetcpl.cpl" en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de "Geavanceerd" tab en dan klik je op Herstellen.

Verwijder OutoBox uit Google Chrome:

Outobox verwijdering uit Google Chrome extensies stap 1

Klik op het werkbalk-icoon (rechtsboven in het scherm), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "OutoBox" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon..

Outobox verwijdering uit Google Chrome extensies stap 2

Verwijder OutoBox uit Mozilla Firefox:

Outobox verwijdering uit de Mozilla Firefox extensies stap 1

Klik "Instellingen" (bovenaan het scherm), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en schakel deze add-on uit: "OutoBox".

Outobox verwijdering uit de Mozilla Firefox extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van OutoBox dan kan je de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster klik je op "Firefox", in het geopende keuzemenu kies je Help en klik dan op Probleemoplossing, in het geopende scherm klik je op de "Firefox Herstellen" knop.

Samenvatting:

Outobox Virus is een adware programma dat de surfactiviteit van gebruikers op internet volgt en dat intrusieve online advertenties genereert. Meestal infiltreren adware of mogelijk ongewenste applicaties de internet browsers van gebruikers via gratis software downloads. Internetgebruikers zouden moeten weten dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites download-cliënten gebruiken om het freeware download proces te beheren. Jammer genoeg geven sommige van de vermelde download-cliënten niet duidelijk aan dat er geadverteerde browser plugins of werkbalken zullen geïnstalleerd worden samen met de gratis programma's die gebruikers hebben geselecteerd om te downloaden.

Download-cliënten en installers die worden gebruikt om adware te verspreiden verbergen gewoonlijk de "afwijzen"-knop die kan gebruikt worden om ervoor te kiezen de geadverteerde en mogelijk ongewenste applicaties niet te installeren. Sommige van de kwaadaardige gratis software download websites laten niet toe om de gekozen freeware te downloaden als gebruikers beslissen de installatie van gepromote software af te wijzen. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is.

Schermafbeelding van de gratis software download-cliënten die worden gebruikt voor de verspreiding van Outobox Virus:

Gratis software download cliënten gebruikt voor de verspreiding van adware:

Om de installatie te vermijden van Outobox Virus is het best erg oplettend te zijn bij het downloaden en installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt verzeker je er dan van de installatie van gepromote browser plug-ins en werkbalke af te wijzen:

Gebruik de afwijzen-knop om de installatie van adware af te wijzen

Bij het installeren van het reeds gedownloade programma kies je best de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-opties - deze stap zal alle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die samen met het gekozen gratis programma geïnstalleerd worden:

Het gebruiken van de aangepaste installatie bij het downloaden van gratis software

Als je bijkomende informatie hebt over Outobox Virus of de verwijdering ervan, gelieve dan je kennis te delen in de commentaren hieronder.

Plaats reactie


Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.